Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:53

LOGOUT.hu

Mi is az a calisthenics?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8851) batai15


batai15
félisten

szerintem beteg vagyok.. fáj a fejem, melkasom stb. :((( :(((

(#8852) Buster17


Buster17
addikt

Ez jó ár?

15-15 kiló elég szerintetek? Szerintem még sok is :DDD

Amúgy ezzel lehet bicepszre, tricepszre meg mellre is "gyúrni"? Jó meg csuklyára is meg vádlira is. :)

(#8853) kolosanyi válasza Buster17 (#8852) üzenetére


kolosanyi
veterán

Nagyon hamar ki fogod nőni a 30 kilót. Nekem 80 kiló van otthon, de abszolút nem használom, mert amihez jól jönne, ahhoz kevés (30 kilót tudok 1 kézire rakni csak), izolálgatni, pumpálgatni meg nem fogok, mert semmi értelmét nem látom. Amúgy kézivel minden izomcsoportra tudsz edzeni, de minek? Saját súlyos erőgyakorlatokkal is meg tudod oldani ugyanúgy, csak sokkal erősebb leszel, mint egy kézisúlyzós edzéstervtől. Ennyiért akkor inkább vegyél egy gyűrűt (vagy TRX utánzatot), bőven kijön belőle és gyakorlatilag nem fogod tudni kinőni.

(#8854) Buster17 válasza kolosanyi (#8853) üzenetére


Buster17
addikt

Hát én 5 kilókat nyomkodok egy kézre :DDD

(#8855) Bannani válasza kolosanyi (#8853) üzenetére


Bannani
tag

De ha gyorsan akarja az abszolút erejét növelni akkor hasznos. Persze terembe járni gazdaságosabb, mint folyton vasat venni. :D
Szerintem ez csak azon áll, hogy mi a célja. Én azt mondom hülyeség csak egyiket vagy másikat erőltetni. Csinálja azt, amit szeret. :)

'Mind over matter'

(#8856) Buster17 válasza Bannani (#8855) üzenetére


Buster17
addikt

Akarok nagy erőt, de azalatt a folyamat alatt látszólag nézzek már ki valahogy :DDD

(#8857) Buster17


Buster17
addikt

Gyűrűn milyen mutatványokat lehet csinálni?

(#8858) Buster17


Buster17
addikt

Bocs a tripláért.

Felvettem ahogy húzódzkodom és azt vettem észre hogy a jobb vállam feljebb van mint a bal. Ez mi? :F

(#8859) emiki6 válasza Buster17 (#8856) üzenetére


emiki6
veterán

Csak idő kérdese és ki fogsz. Talán súlyossal 1 évvel hamarabb, de az az egy év ugyan mit számít? :)

Szerk: Valószínűleg gyenge a váll stabilizáló izmod. :P

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#8860) Buster17 válasza emiki6 (#8859) üzenetére


Buster17
addikt

Azt mivel tudnám erősíteni?

(#8861) kolosanyi válasza Buster17 (#8854) üzenetére


kolosanyi
veterán

Hidd el, 2-3 hónap és megint vehetsz újat. Végigmentem ezen már...

(#8855) Bannani
Az abszolút erő növekszik azzal is, hogy a relatív erő nő. Jó, nem minden esetben, mert ha az abszolút erőt szinten tartja, de mellé fogy 10 kilót, akkor nyilván nem ez a helyzet, de ez ritkább azért.

(#8856) Buster17
"Akarok nagy erőt, de azalatt a folyamat alatt látszólag nézzek már ki valahogy"
"Gyűrűn milyen mutatványokat lehet csinálni?"

A legidősebb 15 éves köztük.
Ő meg az egyik legizmosabb gyűrű specialista, mellesleg olimpiai bajnok. Nyilván ez nem releváns, mert többet edz egy nap, mint én egy héten, de ettől függetlenül kijelenthetem - most, hogy már voltam szertorna edzésen -, hogy az átlag is tornász, aki csak hobbiból csinálja, rendesen ki van pattintva. A hobbigyúrós fazont simán hozzák, sőt.

"Felvettem ahogy húzódzkodom és azt vettem észre hogy a jobb vállam feljebb van mint a bal. Ez mi? "
Az, hogy nem jól csinálod. Mivel tudsz rá erősíteni? Elkezded rendesen csinálni a húzódzkodást.

(#8862) Buster17 válasza kolosanyi (#8861) üzenetére


Buster17
addikt

Semmit se csinálok jól. Össze vissza csinálok mindent... Tök fölösleges amit csinálok... Nem is értrm miért csinálom még :(

(#8863) emiki6 válasza Buster17 (#8860) üzenetére


emiki6
veterán

Fogalmam sincs. Egyik osztálytársam csinálta így (ő elég durván ferdén), nagyon meglepődtem és nem tudtam neki mit tanácsolni, pedig eléggé otthon vagyok a témában.

Sanyi: valami építő jellegű tanácsot pls! :DDD Azért kért segítséget, mert nem tudja rendesen csinálni... :U

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#8864) kolosanyi válasza Buster17 (#8862) üzenetére


kolosanyi
veterán

Na, azért nem kell elszontyolodni. Senki sem úgy kezdte, hogy ment neki tökéletesen. Én például évekig edzettem konditeremben, mire rá kellett jönnöm, hogy gyenge vagyok és full értelmetlen, amit csinálok, mert nem fejlődök vele. Azt hittem, hogy tudok húzódzkodni, tolódzkodni, a fekvőt meg csak bemelegítő gyakorlatnak tekintettem, nem is értettem, hogy tesin minek csesztetik ezzel az embert. A futásról már nem is beszélve, hisz "leégeti az emberről az izmot". Tipikus kondis sztereotípiák az átlag gyúrósok világából, akik nem néznek utána és csak a shoppontbildert olvassák.

Húzódzkodás közben koncentrálj arra, hogy a lapockáidat összepréseled. Mintha a vállaidat össze akarnád érinteni a hátad mögött. Emellett figyelj arra, hogy a vállaidat nyomd le, ne engedd kicsúszni az ízületi tokból. Ha így nem bírod magad felhúzni, gyenge vagy a gyakorlathoz. Ami nem baj, mindig van egy fokkal nehezebb gyakorlat, mint amit az erőszinted elbír. De olyan nehéz is van, ami pont megfelel. Ha nem megy a húzódzkodás, akkor próbáld azt, hogy felhúzod magad és tartod, ameddig bírod (testtartásra figyelj), majd a lehető leglassabban leengeded. 3-4 ilyen kör elég is. Majd ezután csinálhatsz olyat, hogy a lábaddal segítve felhúzod magad és leengeded nagyon lassan, itt tartás nem kell, csak a negatívok. Ezt lehet csinálni szépen magasabb ismétlésszámmal, szépen hozzáerősít a húzódzkodáshoz.
Ha ez is sok, akkor lépj vissza és csinálj saját súlyos evezést.

(#8865) Bannani válasza Buster17 (#8862) üzenetére


Bannani
tag

Még mindig jobb, mintha semmit se csinálnál. Gondolj arra, hogy különb vagy, mint a zsírdisznók a tévé előtt, akik a csodafogyásokat nézik és te teszel is valamit magadért. Ha egyből feladod ne is várj semmi eredményt. Ez egy hosszú, véget nem érő út, ami pont arról szól, hogy akkor leszel kemény, ha mindig talpra tudsz állni. A lényeg, hogy tégy meg mindent, amit tudsz, hozd ki a maximumot magadból és onnan kemény munkával és idővel valakivé fogsz válni, nem pedig egy átlagos senki leszel, egy tömegember.

'Mind over matter'

(#8866) netkoo válasza Buster17 (#8862) üzenetére


netkoo
senior tag

Szia,
Már feladod? nèzdmeg pár oldalal vissza,èn se tartok mèg sehol ugyèrzem pedig ahoz kèppest ahonan indultam sokat fejlödtem?!
De mèg nagyon az elejèn vagyok.Tudom nehèz nagyon de a googlin minden fent van videok,forumok,blogok.Ahol segítsèget kapsz.

Samsung S22+

(#8867) kissb0913 válasza kk831228 (#8840) üzenetére


kissb0913
csendes tag

Érdekesek ezek a térdproblémák! Szerintem a legjobb lenne orvoshoz elmenni és megnézetni, mert nem játék.
Mondom ezt én, aki nyáron biciklizéssel kb. (370 km) 4 nap alatt nagyon megerőltettem a térdemet :W és azóta sem jutottam el orvoshoz.
Sajnos azóta hosszú futás után kb. fél órával úgy beáll a bal térdem, hogy nem bírom behajlítani. Igazából csak kívül az inam felett egy ponton szúr, de nagyon. Ami érdekes benne, hogy csak futás után jön elő, guggolás, kitörés után meg sem érzem.

(#8868) Cathfaern válasza kolosanyi (#8861) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Gyűrűs részhez annyit, hogy átlagembernek (értsd: aki nem gyűrűzött, vagy nem foglalkozott a sporttal legalább érdeklődés szinten) esetek jó részében nem érdemes profi versenyeket / sportolókat linkelni, mert csak azt fogja látni, hogy könnyed mozdulatokkal dinamikusan pörög erre-arra. Aztán gondolja, hogy márpedig ha könnyed a mozdulat meg dinamikus, akkor biztos nem kell erő hozzá. Az, hogy adott pozícióban megállítani a mozgást, adott mozgást fenntartani, elindítani mennyi erő, az már csak azoknak tűnik fel, akik érdeklődnek iránta... :)

(#8869) kolosanyi válasza Cathfaern (#8868) üzenetére


kolosanyi
veterán

Látod ebbe nem gondoltam bele, de igazad van. Ez akkor jó, ha kívülről könnyűnek látszik, igen. Pedig nem az, brutál erősnek kell lenni már egy keresztfüggéshez is, nem ám a forgásokhoz, lendületből megfogott tartásokhoz.

Szerk.: Bezzeg ha azt látja valaki, hogy konditeremben kétkezes rúddal 60 kilóval bicepszezik valaki, akkor úgy tűnik, hogy milyen durván erős már. Aztán mondjuk egy váltott kezes kötélmászás két kötéllel lehet, hogy nehezebb és több erőt igényel, mint a rudat szabálytalanul rángatni.

[ Szerkesztve ]

(#8870) westcoastog válasza kolosanyi (#8869) üzenetére


westcoastog
veterán

Basszus az a két kőteles mászás marha jo lenne...

(#8871) kolosanyi válasza westcoastog (#8870) üzenetére


kolosanyi
veterán

Ja. Akkor ha már rutinos mászó leszek, addig nem merem kipróbálni. Meg nincs is hol. :)

(#8872) westcoastog válasza kolosanyi (#8871) üzenetére


westcoastog
veterán

Énnsimán kipróbálnám. :D
Nem tudom mennyi idő múlva fog a tenyerem megerősödni ahhoz hogy jobban menjek a mászás.

(#8873) brownus válasza westcoastog (#8870) üzenetére


brownus
veterán

nekem már egy kötél is elég lenne... (:D)

írtad, hogy sikerült a sulival megegyezni, lehet átballagok én is a szomszéd ált. suliba és megkérdezem őket, hogy heti 1x járhatnék-e hozzájuk kötelet mászni.

Nem tudom mennyi idő múlva fog a tenyerem megerősödni ahhoz hogy jobban menjek a mászás - csak lógj a rúdon! majd 4-3-2 ujjakon. aztán húzódzkodj ajtófélfán csak az utolsó két ujj begyeken!

[ Szerkesztve ]

(#8874) westcoastog válasza brownus (#8873) üzenetére


westcoastog
veterán

Hajrá. :)
Mászás jól megy, azt akarom hogy legalább 10 hosszt gond nélkül lemásszak kötélen, ne dögöljön ki a tenyerem 5 körül, meg ne vágja a tenyerem.

(#8875) brownus válasza westcoastog (#8874) üzenetére


brownus
veterán

a tenyér szorítását tudod még úgy is növelni, hogy átdobsz az otthoni húzódzkodón egy bármilyen durva szövésű rongyot, szőnyeget, és rámarkolva lógsz, vagy mászol is fel-le pár fogásnyit... nemtom milyen magasan van nálad

(#8876) westcoastog válasza brownus (#8875) üzenetére


westcoastog
veterán

6-10 méteren van, pontosan nem tudom.

(#8877) Cathfaern válasza westcoastog (#8876) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

6 méter az egy 2 emeletes ház tetejének felel meg... miért és hogy van nálad olyan magasan? :Y

(#8878) westcoastog válasza Cathfaern (#8877) üzenetére


westcoastog
veterán

Tornaterem. Csarnok.

Saccoltam csak mekkora, de akörül.

[ Szerkesztve ]

(#8879) batai15


batai15
félisten

srácok 2 kérdés :
[link]
víz szintes emelés szinten ezt a gyakorlatot csinálom mint itt csak : Nincs a kötélen karika nekem hanem a kezemre csavarom, na már most a gondom az hogy 35-40 fokba bírom magam felhuzni. Ezzel csinálok valamit vagy kb a nagy semmivel egyenlő?
És mai gyakorlat : 20 fekvő meg emelt lábbal : kb 1 méter magasan, és 15 ilyen felhuzás. ez edzésnek meg felel vagy nem? ja és 2x30 felülés.
:R :R

(#8880) emiki6 válasza brownus (#8873) üzenetére


emiki6
veterán

a 3-2 ujjas talán annyiból nem olyan jó, hogy akkor a másik 1-2 ujjhoz tartozó izom nem erősödik. :)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#8881) kolosanyi válasza batai15 (#8879) üzenetére


kolosanyi
veterán

Kihagytál pár lépést. :) Addig ne csinálj bolgár evezést, amíg a sima nem megy vízszintesen. Vagy ha az megy, csak ez nem, akkor ebben csinálj negatívokat. Ja, és keress valami jobb felfüggesztést, mert gondolom ez szétszorítja a tenyered. Egy pár gyűrű kb 5-6 ezerből megvan állítható kötéllel, annál jobb eszköz nem kell.

(#8882) batai15 válasza kolosanyi (#8881) üzenetére


batai15
félisten

Értem, valahogy sejtettem., Köszi!

(#8883) Bannani válasza batai15 (#8879) üzenetére


Bannani
tag

Én nem csinálnék felülést. Egyszerűen fölidegesít, hogy érzem mennyire nem jó a gerincnek. :W

'Mind over matter'

(#8884) batai15 válasza Bannani (#8883) üzenetére


batai15
félisten

Tűzoltóságnál mégis kell felvételin, azért csinálom.

(#8885) Bannani válasza batai15 (#8884) üzenetére


Bannani
tag

Az más. Akkor nyomjad neki! :K

'Mind over matter'

(#8886) Buster17


Buster17
addikt

Gyűrűzéshez milyen széles táv kell?

Marmint a keretem két szélétől mért távolság.

Akarok valami nagyon alakítani. Csak legyen meg hozzá az alapanyag

(#8887) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Most jövök szertornáról. Kurva jó volt! :C

(#8888) westcoastog válasza kolosanyi (#8887) üzenetére


westcoastog
veterán

Bővebben? :DDD

(#8889) kolosanyi válasza westcoastog (#8888) üzenetére


kolosanyi
veterán

Mihók Ádám tartotta, többszörös magyar bajnok, válogatott tornász. Kézállással kezdtem, nulláról eljutottam odáig, hogy fel tudok lendülni, pár másodpercig megtartani, majd bukfenccel tovább gurulni. Támaszmérleggel folytattuk, azt mondta ehhez ő se tud sokat hozzátenni, csinálni kell. Mennyiség, mennyiség, mennyiség. De az egész sportra ez a jellemző. Minél többet gyakorlod, annál jobban megy. Abcúgoztam is, alacsony gyűrűn felugrásból csináltam, azt mondta ez is ilyen. Csináltunk saslengést korláton, illetve elkezdtem felépíteni. Nagyon komolyan megdolgoztatja a vállat, meg úgy minden nyomó izmot. Támasz ülőtartással zártam, meg nyújtással. A srác nagyon jó arc, készséges, jól magyaráz. A terem profi, mindent lehet ott gyakorolni. Heti 2 alkalom van, 6500 a havi bérlet, szerintem megéri. Biztos járni fogok, amikor csak tudok. :)

(#8890) westcoastog válasza kolosanyi (#8889) üzenetére


westcoastog
veterán

Ú nagyon jó dolgod van. :))

(#8891) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Izomláz van még a seggemben is, pedig nem is "lábaztam". Fogalmam sincs mitől lehet, de ebből is látszik, hogy a szerotrna király dolog. :C

(#8892) brownus válasza kolosanyi (#8891) üzenetére


brownus
veterán

Nekem meg a melleimben, bemelegitek par sima push uppal aztan felteszem a labaim egy asztalra es minden sorozatot rogyasig. Durva.... a falnal kinyomas is egyre konyebben megy, meg egyre tobb is :) a kezenallas nrm akar menni nem ertem mi a ftancert nem?? Sztem eleg eros vagyok mar hozza egyszeruen nincs egyensuly erzekem hozza!?!? bosszanto

Ok 1-2 mpercig tudok kezenallni de mar dolok is...

(#8893) Cathfaern válasza brownus (#8892) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Kézenállás igazából törzs izomzaton (főleg has), valamennyire comb, illetve egyensúlyérzéken (értsd: gyakorlás) múlik. Kézből igazából nem dolgozol, mivel egyenes a kezed, szóval a "csont" tart meg, nem az izom. Alapvetően kézenállásban nincs olyan dolog, amit bárki (értsd: aki sportol valamit) ne tudna megcsinálni, csak gyakorlás kérdése.

(#8894) kolosanyi válasza brownus (#8892) üzenetére


kolosanyi
veterán

Egyenes hát, beszívott has, nyak, váll, csípő, térd, boka egyvonalban. Vállból aktívan kell tolni a talajt, tenyérrel meg tudsz egyensúlyozni. Amúgy a fellendülésen múlik minden, ha az jó, akkor nem dől el az ember.

(#8895) brownus válasza Cathfaern (#8893) üzenetére


brownus
veterán

Hmm, akkor turelem, es szusza :)
lehet tobb torzs gyakorlatot krllene csinalnom

(#8896) kolosanyi válasza brownus (#8895) üzenetére


kolosanyi
veterán

Attól nem fogsz kézállást csinálni. Mihók Ádám azt mondja, hogy egy gyakorlatra csak azzal a bizonyos gyakorlattal tudsz erősíteni. Egy dolog számít csak, a mennyiség. Van akinek 50-szer elég gyakorolni, hogy menjek, van akinek 5000 ismétlés kell. Fejben kell ott lenni, hogy végigbírja az ember. Neki elhiszem, van "némi" tapasztalata ebben. :)

(#8897) Cathfaern válasza kolosanyi (#8896) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Bár nyilván jobban ért a sporthoz, szóval véletlenül se vitatkozni akarok vele, de szerintem ez csak akkor igaz, ha azt a gyakorlatot valamilyen szinten el tudod végezni. Ha fél másodpercre se tud megállni kézenállásban, mert gyenge hozzá a hasizma, akkor hiába gurul át vagy dől vissza 5000x, akkor se fog tudni kézenállni. Persze ha már arról van szó, hogy 2s-ig meg tudja tartani, de 60s-ig nem, akkor már tökéletesen egyetértek vele.
Egyébként kézenálláshoz jó gyakorlat a fejenállás is. Kézenállással sokaknak az a problémája, hogy zavarja őket, hogy a fejük van alul. És mivel kézenállásba dinamikusan megy fel az ember, ezért ahogy átlendül, "megijed" az illető, és elernyeszti az izmait, és onnan már esélytelen, hogy megtartsa magát.
Illetve ha rendelkezésre áll bordásfal, akkor jó lehet a "fellépegetős" módszer is (bordásfal előtt nyújtott kézzel fekvőtámasz, lábak a bordás fal valamelyik alsó fokán. Kézzel egyre közelít a bordásfalhoz, közben lábbal lépeget egyre fentebb).

(#8898) Bannani válasza Cathfaern (#8897) üzenetére


Bannani
tag

Nekem a fejenállás 100x olyan ijesztő, mint a kézenállás. :DD Én tuti nem csinálnám.

'Mind over matter'

(#8899) westcoastog


westcoastog
veterán

Mai edzés, dióhéjban. :DDD

(#8900) westcoastog


westcoastog
veterán

Eurosporton súlyemelés 19:00-tól. Gondoltam szólok ha érdekel valakit. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.