- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foley101
tag
Persze, amelyik kutya ugat az nem harap
Nem hiszti volt, csak kérdeztem, Te viszont csak kioktattál. Felesleges köröket futottunk, örülök, hogy ennyire ráérsz. A "Hogy javítsam meg?" kérdésre a választ végül magam találtam meg. A többiek legalább igyekeztek segíteni, nekik köszönöm.
Nincs harag, peace.Most pedig megcsinálom úgy, ahogy kellett volna, javítom a hibámat.
-
Foley101
tag
Amikor megáll a betöltésnél, akkor belép az emergency mode-ba, ott bekéri a root jelszót. Utána alig van olyan parancs, amit elfogadna, és például az fstab "sincs" az etc-ben. Így nem tudom megcsinálni.
A forgatókönyv a változtatásról szól. Ha már megtörtént a baj, akkor utólag hogy tudom ezeket a parancsokat kiadni?
-
Foley101
tag
válasz
Foley101 #6877 üzenetére
Mondjuk lehetne benne annyi okosítás, hogy dob egy warningot, ha ilyen merényletre készül a tudatlan/figyelmetlen/fáradt/stb felhasználó. Az pedig már csak utópisztikus gondolat, hogy a változást szépen átvezethetné akár magától, de a root-al "együttműködve".
Köszi a linkeket, éjszaka álmomban ráeszméltem, hogy mi hibázik, és valóban, ahogy le van írva... viszont ezekben csak a változtatás lépéseit látom, a javítást nem.
-
Foley101
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy az alábbi cucc linux hiba-e, vagy a hiányos tudásomról van szó... szóval Fedora32-ben azt tapasztalom, hogy ha átnevezem a telepítő által létrehozott volume group nevét, melyen a root és swap logikai kötetek vannak, akkor reboot után a rendszer betöltéskor megáll, és kiírja, hogy nem találja a root és swap köteteket.
Tehát kiadom:
vgrename alma kortereboot után:
Warning: /dev/alma/root does not exist
Warning: /dev/alma/swap does not exist
Warning: /dev/mapper/alma/root does not existItt már csak kb két választásom van, megnézhetem a journalctl-el a logot, vagy a root jelszóval a "manitance"-be kerülök, ahol nem tudom, hogy csináljam vissza a rename előtti állapotot, mert egy csomó parancs itt nem működik, így pl a logikai kötetkezelés parancsai sem.
Szóval ez egy bug lenne?
Hogy javítsam meg?Előre is köszönöm!
-
Foley101
tag
válasz
csendes #6764 üzenetére
Nagyon mókás, a második linkedet én is megtaláltam, az adott ihleted.... de baszki ilyen egy fa**ságot, hogy valami nem jól mödik már a 30-as alatt és csesznek javítani a 31-ben, vicc.
Igazából éppen azon megy a dilema, hogy Windowsban legyen a VirtualBox, és abba tegyük fel a kívánt fedora server linuxokat, vagy Linux workstation legyen az alap, és abban legyen a VirtualBox, abban meg a fedora server linuxok. Fontos lenne, hogy ne kelljen 2-3 hetente újraindítani a gépet, ami ugyebár Windows esetén problémás. Viszont ha a megbízhatóságot nézem, hát nem tudom, hogy ebbe az összegányolt GNOME-ban meg lehet-e majd bízni hosszú távon. Nem hinném, hogy től sokan futtanak VirtualBoxot a Linux workstationben, így probléma esetén, ha mondjuk kellene valami help, lehet sehol se találnák igazán...
-
Foley101
tag
válasz
csendes #6761 üzenetére
Igen, csak elég kicsi rá az esély, hogy a Virtualbox is pont rossz hardvert emuláljon, hiszen ott sem jó...
Közben kicseleztem, megcsináltam a beéptetést local módban, aztán a Users menüpontban sikeresen megcsináltam a vállalalti (Enterprise) logint, és így most már van használható desktop-om. -
Foley101
tag
Valóban idáig sem jut el a grafikus felület. Szerintem ez valami gyári bug lehet, hogy a grafikus felületen keresztüli domainbe léptetés után nem töltődik be a desktop, semmi sem érhető el. Néztem egy PC-s telepítésnél és Virtualboxba telepítés esetén is, az eredmény ugyan az. Majd jól megírom a Fedorának.
-
Foley101
tag
Ilyen "varázslatokkal" még nem próbálkoztam. Tucatnyi alkalommal telepítettem már Fedora Servert, mindig gond nélkül. Ez az első grafikus próbálkozásom, mert virtuális gépeket szeretnék rajta futtatni.
A fedora oldaláról letöltött telepítőm van, hogyan kell másik desktopot belevarázsolni?
Egyébként közben egy win10-en futó Virtualbox-ba is feltelepítettem, és ott is pont ugyanígy szar.
-
Foley101
tag
Aha végigvittem. Sajnos a windows gombra nem jeleneik meg a kereső.
Ha a varázslóban "local módot" választom, akkor működik a windows gomb, és egyébként ezek a paraméterek:Észrevettem valamit. Ha a varázslóban a "local módot" választom, akkor a varázsló után kicsit (2 másodpercre) lemerevedik a képernyő, pillanatra fekete, majd kék lesz, majd bejön az asztal ismét, és hozzá az Activites menü, és működik a windows gomb is.
Azonban ha a varázslóban a vállalati beléptetést választom, akkor a varázsló után ugyan ez a lemerevedéses dolog elmarad. Olyan érzésem van, mintha a konfigurálás után nem töltené be a felületet, a menüt, stb... és hibát sem ír ki. Ezért lehet az, hogy újraindítás után ismét a varázslóval kezdi. -
Foley101
tag
Úgy alakult ma mégis lett időm újratelepíteni. Az Activities menü megjelenik a live-ban. Utána ismét feltelepítettem a gépre a Fedorát. Amikor végig ment a "csík", ráböktem a jobb alsó sarokban a kék gombra, amire a "konfiguráció befejezése" vagy valami hasonló volt írva. Ez után nem történt semmi, cserébe most az Activites menü még mindig látszódott. Restartoltam a gépet, és megjelent a Welcome ablak, ahol lehet konfigurálni... cserébe az Activites menü már nem látszik, csak a fekete sáv van, mint korábban.
Ha nem a vállalati beléptetést választom, hanem a másikat, akkor utána ismét megjelenik... tehát így jó. Most megnézném a vállalati beléptetés után is, de a grafikus felületen nem találok már erre lehetőséget.... hol van?
-
Foley101
tag
Szerintem ebbe valami alaplapi vga van, semmi extra. 1 db az biztos.
Live módban nem próbáltam, de arra emlékszem, hogy a telepítés befejeződésekor is fent maradt ez a kék háttér, és bal oldalt egér hatására előugrott egy 4 ikonos menü, ott voltak alkalmazások."Esetleg próbáld ki, hogy nem a Wayland-al indítod, hanem Xorg-al" - ezt hgyan el?
-
Foley101
tag
Igen, gnome3. Előkaptam egy szinte új 24 colos DELL monitort, restartoltam is, de a helyzet változatlan, felül ott a fekete sáv üresen. Eddig csak konzolon használtam a korábbi fedorákat, ez az első, hogy ilyen grafikus felületet használnék, úgyhogy kb fingom sincs mit csináljak. Telepítsem újra úgy, hogy az újabb monitor van rákötve?
(jaja, van néhány ilyen ócska leselejtezett monitorunk, ha valamit rájuk kell dugni...kevés helyet foglalnak
)
-
Foley101
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Feltettem egy gépre a Fedora 31 workstation-t. A telepítés végén sikeresen beléptettem a Fedorát a vállalati tartományunkba, ahol szépen látszik is a gép, lehet pingelni. Viszont ezt követően - amikor kiírta, hogy a Fedora használatba vétele - csak egy kékes háttér maradt, semmi egyéb:
Restartoltam, és újra kiírta, hogy welcome, újra be kellett adni az adatvédelmi beállításokat, a tartományt... aztán ismét csak ez a kékes háttér jelenik meg. Minden újra indítás után csak eddig jut.
Próbáltam konzol ablakot előcsikarni az ALT + funkciógombokkal, de nem jelenik meg semmi.Hogyan tovább?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest