Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Felhívjuk a topikba látogatók figyelmét, hogy a játék megjelenéskori változata még többféle instabilitási problémától szenvedett, azonban ezeket a megjelenés utáni néhány hétben megjelenő - és a uPlayben automatikusan letöltődő - patchek javították.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Lejárt a szerk. idő.
Amúgy én pont a nagy szabadságot szeretem az FPS-ekben, de a FC-nál számomra pont nem jó pont a szabadság korlátozása, a 2. résben volt tökéletesen balanszírozva, úgy értem ott tényleg minimális volt az oktató rész.
Azzal is egyet értek, hogy nem minden játékban jó a nagy szabadság. Például a Stalker SoC-ban átestek a ló túloldalára, ott már túl nagy szabadságot kapott a játékos, ami sokakat elrettent a tovább haladástól.
#4698: Miért is? A linkelt videó a játékból készült videósorozatának 3. tagja. A videó készítése előtt sose játszott még a játékkal, a felvételkor játszott vele először, szóval szerintem teljesen érthető a kezdeti "bénázás". Amúgy meg tök jó szövege van a videók alatt, sok poénos közülük.
#4701: Na tudtam én, hogy egyről beszélünk.
Igen, pont erről volt szó, hogy sok játékos a cél felé haladás alatt szeret felfedezni új helyeket. Ezt a 2. rész megengedte teljes mértékben, míg a 3. már nem, pontosabban korlátozva. Majd meg fogom venni én is a 3. epizódot, de engem lehet időnként zavarni fog, mert nagyon hozzászoktam a 2. rész adta szabadsághoz. Szóval ez nagyon játékos függő. -
Bjørgersson
félisten
válasz
DeltaPower
üzenetére
Akkor folytatjuk, majd csak összejön.

-
DeltaPower
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Ez a német egy idióta.
-
huskydog17
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Hm..akkor szerintem egyről beszélünk, csak elbeszéltünk egymás mellett. A lényeg, hogy a szabadságot lekorlátozták a 2. részhez képest, hogy az egyszeri játékosok ne tévedjenek el.
Amúgy van másik gameplay is, ahol viszont már bőven nem az oktató résznél van a játékos és ott is kiírja egy mellékküldetésnél ugyanazt.Pl. ebben a videóban 13:50-től többször is kiírja, pedig bőven nem oktató résznél van. Itt miért írja ki, amikor csak 80 méterre távolodott el a céltól?
Sirius az egyik legjobb YouTube-os fej, ő magasról letolja, hogy fikázzák a játékstílusát, csak az értelmes fikázásos kommenteket veszi figyelembe. Ezen felül a videók alatt nagyon jó szövege van, sokszor elröhögtem magam a hülyeségein. Ja és a videósorozatában játszik először a játékkal, szóval emiatt is szerencsétlenkedik sokat az elején.
-
mikromanus
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Ó istenkém. Ez a "tutorial jellegű" rész, hogy megtanuld irányítani a játékot. Egyrészt ki violt írva mit kell tenni (térkép megnyit, gyorsutazás az Amanaki faluba). Ha itt "szabadon kóborolsz", akkor utána jön a sok hozzád hasonlóan figyelmes ember, hogy szar a játék, mert olyan sokat kell gyalogolni és nem lehet gyorsan haladni.
Ez egy nyominger "HÜLYEBIZTOS OKTATÓRÉSZ", hogy még az arab tevepásztorok akik most ismerkednek az elektromossággal azok is megértsék. Úgy látom egyesek ezt a szintet se tarják.

Válaszul meg: NEM, nem lenne jó ha itt szabadsága lenne a játékosnak és azt tenen amit akar. Volt egy rakat hülye kérdés itt is, ami amiatt volt, hogy rohadtul nem figyelt semmire a kedves játékos a legelején ahol szájbarágósan beidomították (volna). Jaj, nem látszik semmi a térképen. "Jajj, hogy lehet craftolni." "Jajj csak egy fegyver érhető el." "jajj, tele vana zsákom". "Jajj, mé' nem gyógyulok"
Hát ez van. Aki nem tudja az éljen együtt ezzel a hiányossággal!

edit: Banyek. Ez a germán harcos elég fura alak. Bal oldalt ott villodzik mit kell tenni. Jobb oldalt ott villodzik, hogy van új tutoriál és nézze meg (ott még szájbarágósabban el van magyarázva). Erre gyalogolna. Kb: Nem kell segítség! Rutinos FPS-es vagyok

-
DeltaPower
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Igen, kb negyed óra alatt
Azon az oldalon, ahol van egy széttört létre vagy mi, ugrálva-sprintelve-szenvedve egyszer csak sikerült felmászni. -
huskydog17
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
A barlangot most miért kevered ide? Ott tök egyértelmű, hogy egy oldalról tudsz bemenni, de én a nyitott területekről beszéltem. Egyébként itt egy gameplay videó, hogy többek között mire is gondoltam:
A videóban 09:10-től jön a lényeg, a játék feldob egy üzenetet a képernyőre, hogy ha nem térsz vissza a játéktérbe, akkor elbukod a küldetést. A srác bőven a játéktéren belül van, csak egy kicsit letért az útról, de tényleg nem sokkal és máris figyelmeztet a program, hogy hova mész. Ez szerintem egy jó nagy szemétség, ugyanis ha csinálsz éppen egy hosszabb küldetést és közben felfedezel egy új helyet, akkor nem biztos, hogy lesz rá lehetőséged, ha a program kiírja az üzenetet, akkor nem mehetsz tovább annak ellenére, hogy még bőven van arra játéktér.
Itt nem arról van szó, hogy nem mehetsz le a szigetről, hanem sokkal kisebb területről van szó. Küldetés közben a sziget egy bizonyos területén haladhatsz csak, míg a 2. részben nem volt ilyen megkötés.#4691: Továbbra sem értem, hogy miért kell rendelkeznem saját példánnyal ahhoz, hogy véleményt alkothassak a termékről. Többen az egész végigjátszást felveszik és meg lehet tekinteni, ugyanaz a játék, én is ugyanazt a szoftvert venném meg. Nem értem miért gond az, ha egy játék funkciót valós felvétel alapján ítélek meg. A grafikát értelemszerűen nem szabad videó alapján megítélni, ezt jól tudom, de a tárgyalt dolognak semmi köze a grafikához.
Ha valóban bárhonnan meg lehet közelíteni a célt, akkor a gameplay videókban miért írja ki a program a cél felé haladva, hogy elhagytad a játékteret? -
Bjørgersson
félisten
Valakinek sikerült már itt felmásznia?

-
Bjørgersson
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Afterburnert használok ilyen célra, kivéve, ha játékon belül is ki lehet íratni valahogy, mint pl. a Battlefield 3-ban is. Nincs vele semmi gond, csak ha meg lehet oldani játékon belül, akkor inkább azt használom.

Az előbb megint jelentkezett ebben a hsz-emben említett hiba, viszont már egy korábbi driver van telepítve. Menjek egyesével végig a régebbi driverek hátha jó lesz valamelyik vagy ez már inkább hardveres gond lesz?
-
DigitXT
félisten
válasz
huskydog17
üzenetére
Ezzel szemben a 3. részben ez már nem lehetséges, egy meghatározott útvonalon kell haladj a célhoz.
Ez úgy baromság, ahogy van...
(És mondod ezt ekkora mellénnyel,
úgy, hogy csak gameplay videókat nézegettél a játékról: merész...
)
Szvsz nem ártana azután véleményt alkotnod, miután végigjátszottad.Attól, hogy van egy következő úti célod, ahol folytathatod a történetet,
tetszőleges helyre elmehetsz a szigeten - bármit csinálhatsz közben.
Amikor közvetlenül az adott területre értél, és elkezdted az akciót, na
utána nem mehetsz el onnan messzire, amíg azt a kis részt meg nem
csináltad... Persze ha elmész, semmi gond, lehet próbálkozni később.Ez, hogy csak egy irányból lehet megközelíteni: LOL. Medusa's Call pl.
érkezhetsz nyugatról, keletről, délről a hegyről (barlangból!), északról a
víz felől, stb. Ahonnan akarsz.
Épp csak berepülni nem tudsz, de tuti
lesz itt olyan vállalkozó kedvű, aki mondjuk sárkányrepülővel oldja meg. -
DigitXT
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
FRAPS miért nem jó?

-
Bjørgersson
félisten
Ki lehet íratni az fps-t játékon belül?
-
mikromanus
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Jó, az egyértelmű, hogy a környezet nem annyira befolyásolható/törhető/zúzható, mint a 2-ben vagy mint a crysisban. Az viszont nem igaz, hogy egy területet csak egy irányból közelíthetsz meg, vagy egy módon oldhatod meg a questeket. Legalábbis többnyire. Ha egy barlangnak eg ybejárata van és oda kell bemenni, akkor tényleg nincs szabadságod. Mé'? Mit tennél? Berobbantanád oldalról?

Többnyire azért szabadabb a játék a questeknél is. Kb ott a pötty ahova el kell jutnod, aztán hogy melyik oldalról mész oda az tök mindegy. Csak más oldalról kell a rosszarcokat majd semlegesíteni. Amúgy a far cry 2-ben volt csendes gyilkolósdi nyíllal vagy késsel? A sunnyogós-aljas módszerek FC3-ban azért egész szépen működnek. Meg a piromán, robbantgatós é sniper taktika is. Meg a terminator stílus is működik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
huskydog17
üzenetére
a vízesés környékén van egy nagyobb erdő, én ott az időjárástól függetlenül nem bírtam nagyobb tüzet gyújtani. nagyon gyúlékony pl a lezuhant helikopter környéke volt a déli részen.
egyébként esőben/eső után se ment a tűzgyújtás.
FC3ban az egysíkúbb időjárás miatt ez annyira nem volt érdekes.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie
üzenetére
egy kis kieg: a tüzes összehasonlítás nem mérvadó.
FC2 esetében az egyik eléggé száraz területen nézte a tüzet. igazából az északi térkép jobb felső sarka vagy a déli térkép safehousa környékén kb egyforma az éghajlat. a motor nézi a fű szárazságát (legalábbis a kettőben nézte), a nedves aljnövényzetet molotovval se lehetett begyújtani.
-
huskydog17
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Pontosan erre céloztam én is, köszi!

#4680: Nem, nekem nincs meg a játék, nekem még túl drága, viszont rengeteg gameplay videót néztem róla és azoknál is egyértelműen látszik a több helyen történő visszafejlődés. Nem kell saját magam játsszak ahhoz, hogy lássam a különbségeket, mert sok videó egyértelműen bemutatja őket. Például lásd BomiBoogie kolléga linkjét eggyel feljebb, de a videókon kívül többen írásban is leírták a különbségeket.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DeltaPower
üzenetére
Ajánlom mindenkinek ezt a videót, bár vótmá', de alapos összehasonlítás a 2. és a 3. rész fizikája között.
-
DeltaPower
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Én komolyan csak a tárgyak, épületek komolyabb rombolhatóságát hiányolom belőle. Nem hegyet akarok bontani pisztollyal, de az kiábrándító volt, mikor a fa kordé alá 3 adag c4-et raktam és meg se mozdult. Emberekre, állatokra teljesen jó a mostani ragdoll fizika, de a tárgyakra is kellene valami valószerűbb. Talán majd a 4. részben...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
huskydog17
üzenetére
tűz a háromban is kifejezetten jó, én már gyújtottam fel az erdőt égő motorú autóval "nézem, hogy beesik az fps" típusú rallyzás közben
. -
mikromanus
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Itt is megvan ugyanez. Már miért kellene egy irányból megközelítened a célpontot? A legtöbb esetben ott egy bázis/outpost célpont és kb bármely oldalról megközelítheted. Ha nem éred el a célterület közvetlen közelségét akkor meg azt csinálod amit akarsz. A szigetet nem hagyhatod el és kb enyni a korlátozás. De azért már ne akarjál motyorászni két headshot közt miközben épp valami csúnya dolgot készüének csinálni a haverjaiddal, vagy a csajoddal.
Egyáltalán te játszottála Far cry 3-mal, csak mert kb leírod ami benne van, majd közlöd hogy "nemvan"

edit: no jó. Busz meg vasút az tényleg nincs, de szabad bóklészás/foglalás bőven. Meg nem termelődik újra az ellen ha másfele nézel egy pillanatra.
-
huskydog17
addikt
válasz
mikromanus
üzenetére
Valakinek az, valakinek nem.
Nos, gondoljunk bele, hogy ugye a 2. részben nyújtott teljes szabadság miatt egy küldetés helyszínére úgy mész oda ahogy akarsz és olyan útvonalon amilyen csak akarsz. Tehát ha például van egy küldetés jó messze az aktuális tartózkodási helyedtől, akkor a 2. epizódban útközben bármit megcsinálhattál, bármerre-fele el tudtad érni azt a helyet. Mehettél úton, vasúton, a bozótosban, erdőben, folyóban vagy ahol csak akartál. Onnan közelíted meg a helyszínt, ahonnan csak akarod.
A 2. részben például ha egy frissen felvett küldetés helyszíne nagyon messze van a jelenlegi helyemtől, akkor - ha van kedvem hozzá - útközben például felszabadítok néhány pihenőhelyet és outpost-ot ha nem túl nagy kitérőt jelentenek, esetleg egy kis kitérővel elnézek a fegyverboltba is vagy alaposan szemügyre veszem a tájat, benézek az erdőbe vagy szép lassan sétálok a sűrű növényzetben a cél felé. Ha pedig nem akarok sokat utazni, akkor ott a fast travel, de ekkor persze az imént kibeszélt dolgok szinte lényegtelenné válnak.
Ezzel szemben a 3. részben ez már nem lehetséges, egy meghatározott útvonalon kell haladj a célhoz. Ez számomra inkább egy hatalmas negatívum a 3. epizódnak, hiszen nagy mértékben rombolja a szabadságérzetet és így a játékélményt is.Miért nem mászkálhatok el alternatív útvonalakon egy küldetéshez? Miért csak akkor lehet szabadon bolyongani, amikor nincs semmilyen célod? Ez mennyivel életszerűbb? Szerintem semennyivel. Pont a 2. részben volt életszerűbb.
Értelemszerűen, aki nem szeret vagy nem akar sokat bóklászni, nézelődni a tájat stb, annak persze, hogy ez nem probléma. Aki viszont hozzászokott a 2. részben kapott teljes szabadsághoz, annak sok fejfájást okozhat. Nyilván egyénfüggő, hogy kinek mennyire negatívum az, de az tény, hogy sajnos a szabadság is nagy butításon esett át.
#4630: Az előző hozzászólásomból kimaradt, hogy a 2. részben legendásan jó tűz-viselkedés is sajnos visszafejlődésen esett át.
-
mikromanus
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Küldetés közben elbóklászni másfele? Tök életszerű. Ha az események nem követték a tetteidet akkor ez épp negatívum.
SPOILER
- "Kinyírtam pár emberetek itt a börtön előtt. A távolban látok egy tornyot. Megyek megmászom, aztán visszajövök. Aztán ne hívjatok addig erősítést!"-"Hé Buck! Itt a tőr amit mindenhol kerestél. A környéken láttam pár őzikét. Megyek levadászom őket. Addig szórakoztatnád Keith-et?"
- "Oliver, ugye mindig szerettél volna helikopterre szálni? Ok, akkor visszajövök később."
-
Bjørgersson
félisten
válasz
huskydog17
üzenetére
Küldetés előtt kell kimászkálni magad, nem pedig közben.
Egyébként tényleg kár, hogy lebutították a fizikát. Igaz az első két résszel nem játszottam, de néha olyanokat tud csinálni a játék, hogy legszívesebben elsírnám magam rajta. 
Kíváncsiságból felvettem minden grafikai beállítást a maximumra. Valami gyönyörűen néz úgy ki a játék, először csak lestem, másodszor pedig azon csodálkoztam, hogy még úgy is képes a videokártyám 25-30 fps-el lag nélkül futtatni.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
huskydog17
üzenetére
hm, fizika a növényekkel mondjuk igaz, meg hiányoltam a trópusi záport is, az eszméletlenül hangulatos volt az őserdőben. meg az éjszakai rajtaütések.
más: CFben játszik vele valaki? másnál sincs terhelve a második kártya?
-
huskydog17
addikt
Helló!
Nem tudom mennyire jött be neked a Far Cry 2, de a 3. epizód gyakorlatilag ugyanúgy open-sandbox játékmenetre épül, de ahogy azt már egy kolléga is nagyon jól leírta, sajnos a 3. epizódban már nem teljes szabadságot kapunk, míg a 2. részben még küldetés alatt is oda mentél és azt csináltál amit akartál.
Egy másik és az én szemeben a legnagyobb negatívuma a játéknak, hogy a fizikát a 2. részhez képest gyakorlatilag teljesen kiherélték, a 2. rész kiváló fizikáját szinte teljesen eltüntették, ebbe sajnos a növényekkel való interakció, az ütközésszimuláció is bele tartozik, ez sokaknak ugyan apróságoknak tűnhetnek, de ezek elképesztően meg tudják dobni a játékélményt ha a helyükön vannak.
Számomra a 2. részben a fegyverek meghibásodása egy remek feature volt, mindössze annyi volt a baj vele, hogy túl rövidre vették azt az időintervallumot, ami alatt a fegyverek meghibásodnak. Alapból az elhasználódás egy tényleg remek dolog, csak megfelelően és nem idegesítően kell alkalmazni, habár engem a 2. részben sem idegesít, még több, mint 100 játékóra után sem.
Sajnos a butítások listája itt még mindig nem ért véget, ugyanis a 2. részben bemutatott 24 órás napszakváltásnak is búcsút inthetünk. Ugyan van napszak-váltás, de a 3. részben túl gyorsan megy végbe az egész és nem tudsz napszakot manuálisan választani. Ezt a 2. részben ügyesen egyszerűen alvással megoldották és ott minden küldetést olyan napszakban csináltál meg, amilyenben csak akartad. A 3. részben erre nincs lehetőség.
Az időjárás megvalósítása szintén a 2. részben volt jobb.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Még megvagyok, de azért köszönöm.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerintem jópofa, csak kicsi a hatótáv.
Vigyázz, nehogy sérüljön a lelked, ez csak játék!
Szólj, ha akarsz róla beszélni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Már ott felkavar az egész, hogy nyilazni kell.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Csak egy vízi lesz ilyen, ami kell a craftoláshoz, ha ez megnyugtat.
-
Bjørgersson
félisten
Mázlim volt és négyet is ki tudtam szedni a partról, aztán csak be kellett menni megnyúzni őket.
(#4669) BomiBoogie: Ezt nem mondod komolyan. Eddig két nyilas vadászatot csináltam meg, erre még mindig lesz.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Csónakból megjelölöd távcsővel, aztán leputtyogtatod. Lesz majd, amikor nyíllal is kell, egy vadászósban.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Lehet, csak nem túl hatékonyan

-
Bjørgersson
félisten
Akkor nem szenvedek vele tovább a vízben, hogy rám támadjon én meg szétkaszaboljam. Azt hittem úgy is lehet.
Köszi srácok. 
-
DigitXT
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Elcsapod hajóval / jetskivel...

-
DeltaPower
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Partról vagy csónakból, AMR-el

-
Bjørgersson
félisten
Cápát hogy a legkönnyebb fogni?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Komolyan a madár miatt frissítettétek?

-
mikromanus
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Pedig jó kis móka a bombasztikus módszer. Aknát az utakra kétoldalt az outpostnál . Besurransz akna+C4 a megfelelő helyekre, aztán behúzódsz valahova, behajítasz egy gránátot, hogy felrúgd a "hangyabólyt", aztán élvezed az előadást. Néha terelgetni kell a túlélőket az aknák vagy a C4 irányába, de megoldható gránáttal ez is. Azt se tudják honann éri őket a halál. Nem egyszerű, de szórakoztató

-
JoceeHunt
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
Aknát még nem is használtam. Gránátot is most kezdtem el, hogy felgyújtanak ezek az őrültek körülöttem mindent
.
Most AK, shotgun,és íj a három kedvenc. -
mikromanus
veterán
válasz
DeltaPower
üzenetére
A shotgun is jó. ÁÁÁÁ-bamm!!! Hátraszáll 3 métert

-
JoceeHunt
őstag
Levelek ? Azt hittem az valami sztori tisztázó

Na lesz mit kutatni látom.
+1 idegesítő: a dzsungelkéses villámharcosok. Na azoktól kész vagyok... -
DeltaPower
addikt
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Amit unlockolsz tornyokkal vagy felveszel, az ingyen van a boltban, csak equipelni kell. A kiegészítőket továbbra is pénzért lehet rátenni. A signature fegyverek mindenképp pénzbe kerülnek, de nem lehet testre szabni, csak a gyári kiegészítőikkel használhatók. Továbbá amit egyszer megszereztél, az onnantól ingyen van a boltban.
-
mikromanus
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Vagy kiragadod az elhullottak kezéből a fegyvert, vagy megmászod az adótornyokat és ingyen megszerezheted a boltokból, vagy a fegyverszekrényből, vagy megveszed még ezelőtt ha "kioldják" (talán a főszálban haladva érhető így el?). A signature/egyedi fegyverekért mindig fizetni kell. Ingyen nem jár. Bár talán a levelek után járó jappó bökő kivétel...
-
JoceeHunt
őstag
válasz
mikromanus
üzenetére
Ahha. Akkor felszedem mind

Tényleg, most eszembe jutott. Ami fegyver "jár", az 0 pénzért váltható ki a szekrényből? Vagy hogy van ez?
Mondjuk volt a kezembe valamilyen stuki, de lőszer miatt eldobom vagy leváltom, akkor később nem vehetem ki ingyen a szekrényből, persze veszek hozzá töltényt? -
JoceeHunt
őstag
Tényleg abból származik bármilyen előny ha összeszedem az SD kártyákat és a relikviákat? Vagy ez csak amolyan Öncél...?
-
JoceeHunt
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Cuki a fotó

-
JoceeHunt
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Idegesítő dolgok még: A mesterlövész puskába vaktöltény van
. Sosem találok el vele senkit, de lehet én vagyok neki az idegesítő 
-
DeltaPower
addikt
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A csirkének az az egyetlen szerencséje, hogy 1 nyíltól kifekszik. Ha több kellene bele, akkor nálam átvenné a harmadik helyet az idegesítő dolgok listáján

Ja, idegesítő dolgok +1: Citra hülye akcentusa
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JoceeHunt
őstag
Én most életemben először találkoztam a Far Cry-al, és ezzel a résszel.
Engem egy kicsit a STALKER-ra emlékeztet (nagy terület, szabadságérzet), de mégis valahogy más, és sokkal, sőt szerintem mérföldekkel jobb ez az FC. Visszafele nem játszok, de már bánom, hogy az 1-el nem találkoztam anno.
Ami nekem kicsi sok:
A fejlesztgetés. Mivel nem vagyok nagy angolos, így a képekre hagyatkozva vagy 50 kutyát lemészároltam amikor kerestem a Dingo-kat
.
Az a nagy pulyka, strucc, csire, kakadu, bármi az megint egy érdekes állat.Nekem kifejezetten tetszett amikor egy bázisnak nekimentem, hogy tigris lemészárolta a tábort és egy kis szikláról végignézhettem. Ez is ad némi valóságérzetet, hogy bármi megtörténhet.
Én amolyan sunnyogós játékos vagyok, elég nagy harc részemről egy bázis megszerzése, kb a játék 30% körül lehetek (most értem medvés részhez). A mellékküldetéseket eddig hanyagoltam, nem szedtem fel a relikviákat sem, sőt sokszor a SD kártyákat is elfelejtettem. Azt tervezem hogy a vége előtt elkezdek vándorolni, keresni a ládákat meg az ilyen mellékdolgokat.
A fejlsztésimhez most kellenek a medvebőrök, és a speciális vadászós küldetéssel összeszedhető állatkák, így valószínüleg annak is nekiállok.
A járművek jók, sárkányrepülő, jetski, motorcsónak, kocsik. Mindig van valami a közelben ez tetszik.
Még a növényekkel vagyok bajban, nemigazán szoktam hozzá hogy ésszerűen kihasználjam őket, de majd elkezdek abban is kutakodni.
Hirtelen ennyi, bocs a szófosásért...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Kacsának is? Én úgy hívom.

-
proci985
MODERÁTOR

ja sehol. viszont ilyen szempontból remek a játék, a vadállatok miatt néha eléggé nem várt dolgok történnek. ld az esetem a medvével és a kazuárral. de volt olyan is, hogy a tökéletesen időzített és tervezett bázis megtámadás közepén megjelent egy tigris és borult a program
.BomiBoogie: és tényleg
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DeltaPower
üzenetére
ó igen
.avagy Far Cry 3 három sorban:
mentem medvebőrért autóval. kifutott elém a kakadu, megszólalt bennem az állatbarát, hogy talán mégse kéne elütni. hát elrántom a kormányt erre mi történik? belerohanok a barnamedvébe, ami épp a kakadut akarta levadászni. -
p a s s e r
őstag
- mentési rendszer (3 slot, haveroknak megmutatni egy-egy jobb részt a sztoriból lehetetlen)
- az ellenfelek általi észlelési rendszer (van hogy a vak is észrevenne, ők mégsem... ez néha röhejes szinten...)
- hiába a nagy sandbox terület, szerintem egy idő után egysíkú...amúgy k. jó játék...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DeltaPower
üzenetére
Ezt inkább játékélménynek nevezném.

-
DeltaPower
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
a protagonist karakterek egy része idegesítő, de ennek is megvan az oka. a Far Cry 2 zsoldosai szerintem ilyen szempontból érdekesebbek voltak. ja meg a helyi harcosok eléggé egydimenziósak.
ha tetszett a Far Cry 2, akkor imádni fogod. kb mindent tud, amit a második, csak kevésbé repetatív. najó, sztori szempontjából az FC2 éjfekete heart of darkness sztorija szerintem jobb volt, bár az FC3 is jó. félreértés ne essék: jó a sztori, érdekes, remek momentumokkal, de egy picit még ez lehetett volna jobb.
CEm van, előrendeltem, nem bántam meg. nekem a tavalyi legjobb fps volt, de az utóbbi 10 évet nézve se kell szégyenkeznie. szóval oka volt a hypenak, tényleg remek programot raktak össze.
-
Lenry
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
értem. ezt megjegyzem

örülök, hogy leírtad, mert az első ilyen esetben biztosan pislogtam volna, hogy dafuq

-
Lenry
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
várj, ezt nem teljesen értem.
tehát valami küldi közepén vagyok, de úgy gondolom, hogy lelépek. megyek kifelé a területről, egy bizonyos pontnál pedig egyszerűen visszadob az utolsó checkpointra, hogy "na te csak ne kóvályogjál"?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Hmm, talán a mentési rendszer, ami kicsit csorbít a játékélményen.
Misszió közben, ha elhagyod a területet, ahol teljesítened kéne, akkor visszatesz egy checkpointra. Nálam ez rontotta kicsit a valóság illúzióját. Egyébként ha a helyén kezeled és nem veszed teljesen komolyan és vársz hiperrealisztikus megvalósítást, akkor megtalálod a számításod vele.
-
Lenry
félisten
250 óra után már majdnem elkezdtem gondolkodni azon, hogy egy picit unom a Skyrimet, amit egyébként is 99.99999%-ig végigjátszottam.
a Tomb Raider nem tartott sokáig, így most kell egy új játék.
az ehavi "kultúrkeretem" már ellőttem a Tomb Raiderre, így majd csak áprilisban, de azt hiszem, hogy beruházok a Far Cry 3-ra, úgyis nagyon isteníti mindenki.mielőtt azonban kiadnék rá közel 10 rugót, érdekelne, hogy ti mit tartotok a játék legnagyobb hibájának? volt-e olyan momentum, hogy megbántátok, hogy megvettétek? bármi érdekel, ami idegesíthetne. szórakozni akarok, nem frusztrálódni, de a legtöbb tesztben úgyis csak a s*ggnyalás megy a szponzorok felé, így ott negatívumokat nem fogok találni, ezért érdekel a ti véleményetek.
jah igen: szigorúan a single rész hibái kellenek. a multi nem érdekel, egészen biztosan egyszer sem fogom kipróbálni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie
üzenetére

viccet félretéve SSDvel azért jóval gyorsabban kéne töltenie, ennyi idő alatt a memóriát majdnem meg tudná tölteni a saját adataival.
szerk: jaja, 104 még nálam is nagyon hamar betöltött, ez úgy néz ki 1.05től új feature.
-
proci985
MODERÁTOR
-
DigitXT
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Én csak annyit vettem észre, hogy a legutóbbi patch után rohadt sokáig tart a hivatkozott loading screent abszolválnia. De nem fagy ki, csak mondjuk fél percig (vagy egy percig?) kell rá várni, míg tovább lép. Ha nálad soha nem lép tovább (mondjuk egy perc után sem), az mondjuk más tészta.

-
proci985
MODERÁTOR
utoljára decemberben toltam, azóta látom kapott pár frissítést. viszont most amikor újból akartam volna indítani, lockupol az első, menu előtti load screenen. ezt a problémát ismeri valaki, mit lehet vele kezdeni?
cata 13.1 van fent utolsó CAPpal.
-
DigitXT
félisten
válasz
ledgeri
üzenetére
Az ötlet megvalósítva.
Bevételszerzés egyébként ebből nem lehetséges,
mert harmadik féltől származó tartalom van benne, pl. Yoda zenéje, stb.
De nem is azért készítettem már az eredeti videót sem, csak poénból.
-
do3om
addikt
válasz
lostprophet
üzenetére

-
lostprophet
aktív tag
Akit érdekel, a Far Cry 3 magyarítása jól halad, az egyjátékos és többjátékos módok is lefordításra kerülnek, majd nemsokára töltök fel Youtube-ra egy rövid előzetest róla.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
lostprophet
üzenetére
sírva röhögtem

-
lostprophet
aktív tag
-
DigitXT
félisten
Yoda Cry 3, avagy hajó reptetése az Erő segítségével...

Szerk: esetleg Jason Skywalker, és a Valkűrök lovaglása?
-
JoceeHunt
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem tudom, most nem vagyok steam közelbe.
-
JoceeHunt
őstag
Egyébként nekem nagyon tetszik ez a játék, valószínüleg jó sokáig elleszek vele.
Steam-en akciósan vettem, van egy kiegészítő is leárazva még ma 79-ről 39-re, az mi lehet? -
JoceeHunt
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Köszi.
Közben megtaláltam én is itt.Ha esetleg valakinek kellene, berakom a képeket, bár nem tudom mikor fog törlődni:

-
DeltaPower
addikt
Az én menetrendem craftoláshoz:
1. vadászós tutorial küldetés: addig nem szeded fel a növényeket, amíg respawnolnak a vaddisznók, így ott kiszedhetsz 4 db vaddisznóbőrt, a hátizsákhoz és a lőszertárolóhoz.
2. az első outpost támadásnál lesz 2 db malac, 1 a pénztárcához, 1 a syringekhez
3. innen a doki házához kell menned, mellette a hegyen lőni kell legalább 2 db kecskét, 1 a fegyvertartóhoz, 1 a tegezhez
4. a doki házától nem messze délre van egy csomó szarvas, 2-t leszedsz a fegyvertartóhoz
5. ugyanitt némi kereséssel találsz kazuárt, 2db kell pénztárcához
6. ugyanitt kimész a partra, lehet lőni 4 db cápát a pénztárcához és a fegyvertartóhoz
7. amanaki village-től délre levő outpostot elfoglalod, egyből mellette lesz bivaly, 2 db kell lőszertartónak
8. innen északra leszedsz 4 db tapírt, hátizsákhoz és tegezhezEz kb fél-háromnegyed óra alatt megvan, és a végére meglesz:
fegyvertartó max szint 4 helyes
pénztárca 4. szint 6000$-ig
hátizsák 3. szint 48 helyes
lőszertartó 2. szint
tegez 2. szint -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Itt láthatod, milyen crafthoz milyen bőrök kellenek.
-
mikromanus
veterán
válasz
pocokxx
üzenetére
JA, csak az elején kevés a hely és ami épp utadba akad az vagy nem fér be (ha későbbre kell), vagy ami épp kell az kint van a semmi közepén. Vagy nem is látod (amíg a rádiótornyot meg nem mászod), vagy egy rakat marcona kalóz randalírozik a környéken. Vagy mindentől távol a vadak becserkészése közben megesz egy tigris

Ha tudod mi kell hamarosan, akkor be tudod gyűjteni ha utadba esik és legalább nem azokat tartalékolod amik vagy nem is kellenek, vagy csak a vége fele. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
mikromanus
üzenetére
Én úgy csináltam meg, hogy sorban mentem, és épp ami kellett, azt levadásztam, "kraftoltam mindent" és utána játszottam tovább..
-
mikromanus
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Ez a kilépegetés mihez mi kell dolog idegesített éngem is. Far cry 3 wiki-ről szedtem le azt hiszem azt, hogy mihez mi kell, bemásolgattam egy excelbe, csináltam összesítő sorokat és kinyomtattam. Az állatbőrök a zsákodban foglalnak helyet a többi kacattal együtt amíg el nem craftolod, vagy el nem adod. Nincs neki külön hely. Ugyanazt a helyet foglalja, mint minden más amit felszedsz.
-
JoceeHunt
őstag
Tegnap életmeben először találkoztam a Far Cry játékkal, azaz ezzel a 3-assal.
Mivel nekem elég újkeletű a dolog, tudnátok segíteni?
Elég jól haladok, persze amennyire lehet 2 óra játék után, és számomra idegesítő, hogy állandóan ki-be kell lépegetnem a menübe, hogy milyen fejlesztéshez milyen állatot kellene összeszednem.
Nem tudtok valami jó leírást vagy táblázatot, hogy mihez mi kell, amit kinyomtathatok hogy szem előtt legyen?Illetve a zsákom talán a kettes szinten van, amit összeszedek cumót, nem tudom valahova "elrakni", hogy ne a zsákban foglalja a helyet amíg nem tudom felhasználni (gondolok itt állatbőrökre, találkoztam cápával, tigrissel, és egyenlőre nem kell semmihez sem a trófeájuk).

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igen, pont erről volt szó, hogy sok játékos a cél felé haladás alatt szeret felfedezni új helyeket. Ezt a 2. rész megengedte teljes mértékben, míg a 3. már nem, pontosabban korlátozva. Majd meg fogom venni én is a 3. epizódot, de engem lehet időnként zavarni fog, mert nagyon hozzászoktam a 2. rész adta szabadsághoz. Szóval ez nagyon játékos függő.

Azon az oldalon, ahol van egy széttört létre vagy mi, ugrálva-sprintelve-szenvedve egyszer csak sikerült felmászni.
(És mondod ezt ekkora mellénnyel,