- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Aktív témák
-
Loretto
veterán
Hogy mi vannak. szegény.
Anno egyzer kedves rokonom huzott bele a tömény ipari hipóba... Az sem volt egyszerű. -
Darth_Revan
veterán
Lehet bevitték a kórházba kimosni a gyomrát
-
TéKrys
senior tag
Odavoltam ebédelni. Mi a helyzet azóta? megvagy még? remélem azóta megoldódott a helyzet.
-
Markgx10
őstag
Élsz-e még kolléga? Valamit írhatnál az aggódó PH-sok tízezreinek. Üdv:
Márk -
Kain
senior tag
válasz
rambo4ésfél #1 üzenetére
Sztem se itt várj rá választ,henm keress egy sokkal kompetensebb orvosi fórumot.
-
kovi
senior tag
Na mivan rambóval él még?
-
scang
senior tag
igyál forró teát, vagy hideg vizet, vagy mittudoménmit
1 kortytól még csak be se rúgsz
én pár éve a balcsin jártam hasonlóan, peca, sötét és illuminált állapotban is voltam.
én a petroleumot húztam meg.
még másnap is petró szagot büfiztem -
_seth_
veterán
Ok, felülírva
Én ilyeneket nem tudok amit tudtam meg elfelejtettem, a mérgezéseket nem oktatták annyira inkább a különböző sérüléseket (magyarul ami vérzik vagy törik vagy a fejében van a baj de ez a ''cihólógus'' dolga de ameddig nem ér ki azt is tudni kell kezelninem a jogsihoz tanultam
)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Szaki@Pécs #82 üzenetére
Inkább a pufferhatása a lényeg, tehát amúgy enyhén lúgos. Eléggé sok savas vagy lúgos anyagot tud ''tompítani'', ráadásul a fehérjéi és a benne levő zsír is segít... általában. Van olyan mérgezés, mikor kifejezetten ellenjavallt a tej, máskor nem igazán árt.
-
escie
őstag
válasz
Szaki@Pécs #82 üzenetére
''amfoter''
na, ez a szó nem jutott az eszembe.
tehát jó savasra, és lúgosra is, ugye? elsősegélyen ilyet mondott a mentősbácsi. -
_seth_
veterán
válasz
Szaki@Pécs #82 üzenetére
Már szerkesztve lett amire írtam. Úgy már igen.
Kémhatása lehet lúgos de nem lesz lúg de mint már írtam ki van javítva
Amfoter, ezt megjegyzem -
ngabor2
nagyúr
A glikol a vesét és a májat teszi tönkre. Szépen oxidálódik oxálsavig, ami kikristályosodik. Nem hülyéskedek, a legjobb elsősegély ilyenkor ''egy deci feles''... az alkohol ''lefoglalja'' a májat, és van ideje kiürülni a glikolnak glikolként.
-
szancsika
tag
milyen fajta asvanyviz uvege oylan mint az asvanyvize? mert aami nekunk van nemigazan osszetevesztheto... remelem csak tevedett es desztilalt viz volt.
Amugy lugosnal sem szabad hanyni. jobb a bekesseg.
amugy vagy kimossak a gyomrat vagy itatna vele ilyen fekete lottyot... (bar ezt inkabb gyogyszertuladagolasnal szoktak de lehet h ennel is)
akarom mondani fagyallo asvanyvizes uveg nahma ossze vissza beszelek
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
hiába irjátok hogy milyen meggondolatlanság így átrolni.
Apám hígitót ivott...
Épp festettünk, sztem fáradt volt kissé. Egy üditősüveget vett elő. Kérdem:
- Mi az?
- Hígitó!
- És mi van ha megiszod?
- Meghalsz.
Erre meghúzza....
Kihányta egyből, én gyorsan elmentem tejet venni. Aznap szarul volt, de másnap semmi baja nem volt már. -
_seth_
veterán
Lúgokra a citromlé az nem sokat ér
Ugyan savas de az ecet sokkal jobb
Citromlevet gyomorrontásra szoktak inni
A tej pedig nem lúg
Elég baj lenne ha lúgot inna mindenki
Tej olyan mint a víz ilyen esetekben: oldószer.
Tényleg ezt nekem is tanították, hogy egy hasonló de gyorsabban felszívódó anyagtot kell itatni bizonyos esetekben. Bár az az intravénásan alkohol kicsit fura de hatásos lehetDe utána majd nem érzi amkior a kanült kihúzzák a kezéből
[Szerkesztve] -
DVD_2_U
senior tag
válasz
rambo4ésfél #28 üzenetére
Igyál töményet... konyak, vodka, vagy ami van.
-
Rez_Grof
őstag
A fagyállló etilén-glikol.
Bővebben: link
Tej az lúgos kémhatású azt akkor kell inni, ha véletlenül savat ittál. A lúgokra meg citromlevet. És nem szabad hánytatni, ha maró hatású anyagot ivott.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Qorthral
őstag
Azért jó, mert mivel a víz semleges pH-jú, csökkenti a savas hatást pl.
De amit a kolléga mondott az is helyén való, savra enyhe lúgot (tejet, szappanos vizet), lúgra enyhe savat is lehet (sőt inkább azt kell mint sima vizet) inni (pl gyenge ecet), mert közömbösíti az ellentétes hatást. -
lapa
veterán
tudjuk egyébként mi van a flaskára írva, vagy csak találgatunk az alapján, hogy mi szokott benne lenni? vagy az van ráírva, hogy ''ásványvíz 1,5L''?
-
escie
őstag
úgy tudom, nem maró, de mérgező.
ha jól rémlik, a fagyálló az etilén-glikol.
majd a mentősök ellátják, szerintem nem ivott olyan sokat, hogy baj lenne belőle...
amennyiben tényleg etilén-glikol, akkor vizet kell innia. ezt találtam a guglival.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Mentők na bennük nem bízom.... (ismerem a rendszert, mentősöket, tudásukat vagyis nem tudűsukat, bunkók és életveszélyesek...)
Hányni hányhat mert nem savas sztem és csak akkor nem ajánlott mert ha savat háyn vki akkor a nyelőcsövet visszafele is végigmarja a sav.
[Szerkesztve] -
Szaki@Pécs
tag
Úgy általában a vegyszermérgezésről:
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
oceanearth #51 üzenetére
hogy érted, hogy fejlettebb a szervezetünk?
-
_seth_
veterán
Tejet annak kell innia aki paraffint iszik vagy hasonló.
Ecetet az igyon aki lúgot ivott.
Szappanos vizet vagy tejet igyon aki savat ivott.
A víz nem feltétlen jó sokszor méregre vizet inni halálos DE a fagyállót hígítja szal ajánlott inni és nem tejet!
Fagyálló sztem ilyen mennyiségben nem halálos de nem tudom, hogy az milyen hatással bír az emberi szervezetre. Sztem nem ajánlott ilyen dolgokat egymás mellett tárolni sőt az nagyon nagy hülyeségre vall... -
dat
senior tag
válasz
rambo4ésfél #1 üzenetére
egy kortyba nem halsz bele....
-
bandiras2
senior tag
Metilalkoholt szoktak beletenni, ami egyesek szerint edes, de attol meg idegmereg. Maro meg csak annyira lehet maro, max amennyire a denszesz az. azt ism megisszak az alkoholistak.
-
Catamenia
csendes tag
beleszlopáltam a mi fagyállós üvegünkbe (prsze ahogy kémia órán tanították: az orrum fele terelgettem a gőzt). Hát a mienk eléggé maró hatású, ahogy a szagából kivettem...és most is azt mondom: HÁNYNI TILOS!!!
-
Gh0sT
addikt
Engem az érdekelne, ha megiszok egységnyi fagyállót és azt tovább higítom mondjuk 1 liter vízzel, akkor mi lesz a különbség? Nem szívódik fel az egész, vagy a lassabb felszívódás késlelteti a hatást?
Egyáltalán miért jó ha higítja ilyenkor az ember? Előbbi, vagy utóbbi?
-
The DJ
addikt
Szerintem már azért nem ír, mert kijöttek a mentők...vagy...
-
Markgx10
őstag
válasz
oceanearth #49 üzenetére
Na most, hogy már mindenkit leba**tatok, eldöntenétek végre, hogy lehet hánytatni vagy nem? Ezt nagyon komolyan kérdezem. Ha ilyen ügyesek vagytok mondjatok EGY fix dolgot, indokolva. Üdv:
Márk -
Darth_Revan
veterán
Na?
-
oceanearth
őstag
válasz
Templomegere #48 üzenetére
azért egy macsak az kb 2 kiló egy ember meg vagy 80. szvsz még többet is ihat ráadásul azért nekünk kicsit fejlettebb a szervezetünk
Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest