Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

válasz MadGame #20592 üzenetére

Az esetek 99,9999%-ban nem magát a rendszert törik fel. Az, hogy valaki magában a facebook rendszerében talál sebezhetőséget az elég kis eséllyel fordul elő és érteni kell hozzá... Az, hogy olyan sebezhetőség legyen amivel adatokhoz lehet hozzáférni, annak meg még kisebb... Akkor mégis hogyan fordul elő valakivel ilyesmi mégis? Úgy, hogy egész egyszerűen megtudják a jelszavát. Olyan eszközről lép be ami nem a sajátja... Én soha nem használok idegen gépet úgy, hogy belépek bármilyen fiókomba.
    Sokan kényelemből, vagy lustaságból beállítják böngészőben a jelszavak megjegyzését. Erről közvetlenül nem is kapsz értesítést a böngészőtől ha egy ilyen gépet használsz... De ez csak egy példa...

Pusztán a helyadatokra hagyatkozni meg nem érdemes... Ott az internetszolgáltató hálózati beállításaitól is függ, hogy kintről mit látnak belőled...

Van pár oldal amit ha böngészőben megnyitsz akkor megmondja az IP címed és akár még a földrajzi elhelyezkedésed is.. Én most egy BP-i irodában ülök, de megnézve az IP-m alapján az ilyen oldalt egy Pest megyei faluba jelzi a helyzetem. Gépen meg egy szlovák szerverre vagyok bekapcsolódva VPN-el.
    Szóval ha gépen nézném, akkor meg azt mutatná...
    Inkább a fiók tevékenységre érdemes figyelni, meg a belépési időkre. És mindig használj erős jelszót ami senki nem tud. Ja és ne csak a facebook fiókod esetén.

Új hozzászólás Aktív témák