Hirdetés
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
föccer #54237 üzenetére
Mostanában sokat dolgozom vele, tényleg sokat segít, de érteni is kell hozzá valamennyire.
Standard dolgokat szinte hibátlanul megoldja, de gyakran túlbonyolítva és nem optimalizálva. Pl ha bármit akarok keresni vagy elemeket megszámolni, akkor majdnem mindig végigiterál az egész range-n, ahelyett, hogy find vagy match-et használna, vagy countA vagy ilyesmit. Feleslegesen telepakol változóval mindent és ír 3 sort egymás alá, ahol egyik változóból kifejezi a másodikat, abból a harmadikat. Ezeket simán össze lehet vonni egy sorba meg ilyenek. Szóval végül is működik a kód, csak nem túl elegáns meg kicsit erőforrás pazarló.
De ezzel együtt lehet élni.Ha viszont valami kacifántosabb vagy nagyon nem standard dolgot kérsz tőle, akkor hajlamos nagyon belezavarodni, elkezd haluzni és szar megoldásokkal traktálni, amik nem működnek és ilyenkor nagyon könnyen bele lehet csavarodni és a végén elmegy 2 óra azzal, hogy vitatkozom vele és a szar megoldásait próbálom működésbe hozni.
Ez olyankor idegesítő, amikor amúgy a kódot megírhattam volna magamnak fél-1 óra alatt, csak gondoltam előtte gyorsan megkérdem, hátha összejön 10 perc alatt és a végén ott vitatkozom vele két órával később is. -
Mutt
senior tag
válasz
föccer #54237 üzenetére
Szia,
Nem kell két dictionary, hogy tudd melyik receptből mennyi van. A kulcs (key), mellett van az item tulajdonság is. A receptDict teljesen felesleges.
' Receptszámok összegyűjtése és számlálása
Set receptCount = CreateObject("Scripting.Dictionary")
osszesMinta = 0
For i = 2 To lastRow
If alapadatok.Cells(i, 1).Value = valasztottUzem Then
receptSzam = alapadatok.Cells(i, 2).Value
osszesMinta = osszesMinta + 1
If Not receptCount.Exists(receptSzam) Then
receptCount.Add receptSzam, 1
Else
receptCount(receptSzam) = receptCount(receptSzam) + 1
End If
End If
Next i
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- Garmin fenix 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest