Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• föccer

nagyúr

válasz Fferi50 #52284 üzenetére

Bele pakoltam egy zsáknyi hibakezelést, illetve bele építettem a napi mentésnek a kódját is.

Az utóbbit viszont úgy kellett beraknom, hogy az on error if err =0 részhez raktam be. Viszont így ha a korábban hibába fut, akkor a napi mentés nem fog lefutni.

róka fogta csuka-fogta róka esete.

Azonosítom a biztonsági mentés helyét és megpróbálok onnan file listát letölteni. Erre épül rá az on error, mert gyakorlatilag itt lehet olyan, hogy elmozgatták/törölték a könyvtárat.

Ha megtalálja a beállított könyvtárat, akkor minden szupi, belistázza a fájlokat, meghatározza és törli a felesleges tételeket. Ez után megvizsgálja, hogy a listában szerepel-e az aktuális napi mentés. Ha nem, akkor menti a kalkulált névvel, és útvonalon.

Ha hibába fut, akkor megpróbálja az alapértelmezett útvonalként saját maga mellé készíteni egy alkönyvtárat és azt beállítja elérési útvonalnak. Ha ez valamiért nem jön össze, mert érvénytelen, akkor msoFileDialogFolderPicker-el megpróbálok beszedni a felhasználótól egy valid útvonalat és onnan dolgozom tovább.

Hogyan tudom megcsinálni azt, hogy ha a hiba kezelésbe sikerült kipréselnem valahogy egy valis útvonalat, akkor újra fusson az egész kód? ha egy call-al meghívom saját magát, annak csúnya vége lehet. Bár ha a hibakezelésbe nyomom be, akkor elvileg 2. nekifutásra már nem szabadna megint behalnia. Viszont call-után visszatér és folytatja. Innen simán exit sub-al kilépek, akkor okés lesz?

Hmm, ezt a zagyvaságot, én magam sem értem :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés