Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz Delila_1 #48098 üzenetére

Tényleg ne "kekeckedésnek" vedd, nem annak szánom, csak ugye alapvetően ez volt a feladat. :B

1. A kódnak csak és kizárólag az A1 és B1 cellákra kellene korlátozódnia, ehelyett a teljes A és B oszlopban dolgozik (Ha pl. A10-be beírok valamit, akkor B10-be kerül a módosítás dátuma)

2. a Kód nem veszi figyelembe, ha A1 elé sor(oka)t vagy oszlopo(ka)t szúrok be, direktbe az A és B oszlopon működik(ami mint írtam amúgy is hibás).
    Ha pl. 1 sort és 1 oszlopot szúrnék be A1 elé, akkor B2 és B3 cellákon kellene csak működnie.
    (Persze, ha tutira nem történik sor- és oszlopbeszúrás, azaz 100%, hogy az idők végezetéig A1 és B1 cellába maradnak/kellenek az adatok/eredmények, akkor itt, a 2. pontban leírtak már okafogyottá válnak)

Mielőtt azt mondanád, hogy lófütyi a potrohomba(csak így a közelgő szeretet ünnepére való tekintettel :DDD ), akkor miért nem írod meg , szóval itt egy megoldás a problémákra...

A megoldást a tartomány elnevezése lehetőség biztosítja, tehát A1 cellát elneveztem FIRE_RANGE-nek és akkor a kód csak ennyi:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Not Intersect(Target, Range("FIRE_RANGE")) Is Nothing Then
    If Range("FIRE_RANGE").Value = "" Then
    Range("FIRE_RANGE").Offset(, 1) = ""
    Else
    Range("FIRE_RANGE").Offset(, 1) = FormatDateTime(Now())
    End If
    End If

End Sub

(FormatDateTime fx-t csak azért használtam, mert úgy másodpercet is kiírja a módosítás dátumaként, csak a teszt miatt, hogy lássam, azt teszi-e, amit szeretnék, természetesen Date függvényre lehet majd módosítani)

Új hozzászólás Aktív témák