Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eszgé100

őstag

válasz Fferi50 #47916 üzenetére

1a.) megnyitott fájlok ellenőrzésének gondolata már piszkálta nekem is a fantáziám, de bevallom, lusta disznó voltam foglalkozni vele, pedig egy nem túl bonyolult IsFileOpen funkciót használva 9 másodperccel lett gyorsabb.

1b.) valószínűleg a későbbiekben sorszámozva leszek a sheetek, hogy a fizikai lokáció szerinti sorrendben legyenek kinyomtatva, így egy helyszínre csak egyszer kell ellátogatni anélkül, hogy időt pocsékolnék a papírok válogatásával, de ezt még nem találtam ki pontosan, hogy hogy legyen.

3a.) még tesztelnem és gugliznom kell, hogy tovább kommenteljem
    3b.) Save & Close most ilyen lett:

'time to save&close
    Set scrange = ws.UsedRange.Columns("D").SpecialCells(xlCellTypeVisible).Find(what:=sPath, after:=Range("D" & counter))

If scrange.Row <= counter Then
    Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True

ElseIf manualcheck = False & CStr(saveandclose) = "yes" Then Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
    End If

amivel annyi problémám van, hogyha így állítom be az értékeket, akkor bezáródik, hiába volt "yes" valamelyik cella a Manual Update oszlopban

ha a manualcheck-et is beteszem az első feltételbe, akkor run time error-t kapok

• Delila_1

veterán

válasz Fferi50 #47916 üzenetére

Szerintem semmi gond a Go To utasítással. Az áttekinthetőséget a tabulátorok adják. Az ugrás címe mindig a 0 pozícióban van, az összes többi ettől jobbra.
    Nagy időt a feltételek vizsgálata igényel ismereteim szerint.

Az összetartozó részek is szépen látszanak egy normális tagolásnál.
        If Range("A1") > 0 Then
            Range("B1") = 10
        Else
            Range("B1") = 20
        End If

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés