Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KBaj

kezdő

válasz Fferi50 #45364 üzenetére

Kedves Fferi50!
    Először is köszönöm a gratulációt. 4 éves, imádom.
    Köszönöm szépen a segítségeket és magyarázatokat is. A Set sort kiszedtem. Az If sorban betettem a DisplayFormat. szót, azonban így sem működik rendesen. Leírom mit tapasztaltam:
    Function CountCcolor1(CellaSzín1 As Range, range_data As Range) As Long
    Dim cel As Range
    Dim xcolor As Long
    xcolor = CellaSzín1.Interior.ColorIndex
    For Each cel In range_data.Cells
    If cel.DisplayFormat.Interior.ColorIndex = xcolor Then
    CountCcolor1 = CountCcolor1 + 1
    End If
    Next cel
    End Function
    - Az utolsó sorba tettem margón kívülre egy megállító pöttyöt, hogy ha az Excel rámegy akkor megálljon.
    - A DisplayFormat. beírás nélkül lefut. Azt, hogy lefut látom, mert megáll a pöttynél és besárgul. A kis háromszögre kattintva tovább megy (ahogy kell) és az eredménycellában nulla szám jelenik meg.
    - DisplayFormat. beírással nem tudom mi történik, de nem jár a pöttynél, mert nem áll meg. Azonban az eredménycella #ÉRTÉK hibaüzenetre vált.
    - Az eredménycella újraszámolását (függvényem meghívását) F2 billentyű előhívással és javítás nélkül enterrel újrabeírással kényszerítettem ki.
    A CountCcolor1 és CellaSzín1 végén az 1-es (majd 2, 3, ...) jelzi majd, hogy melyik színt keresi.
    Próbáltam beírni a xcolor = CellaSzín2.DisplayFormat.Interior.ColorIndex sorba is, de ugyan úgy nem állt meg a pöttynél és #ÉRTÉK hibaüzenet adott.
    Nem tudom mit csináljak, pedig szerintem a feladat nem olyan nehéz: meg kéne számolni, hogy egy területen hány piros, kék, …. kitöltőszínű cella van.
    Üdvözlettel:
    KBaj

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés