Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
bara17
üzenetére
Szia!
Tömbképletes megoldások nekem ritkán ugranak be (nem is olyan rég volt, mikor végre sikerült felfognom a lényegüket). A te esetedben attól függően, hogy mire van valójában szükséged és hogyan épül fel az adathalmazod, amiben keresel nem vagyok biztos benne, hogy tökéletesen működni fog egy ilyen megoldás.
A kérdésedet én úgy értelmeztem, hogy mindenképpen a B oszlopban szereplő keresett dátum utáni következő dátumot keressük, feltéve, hogy C oszlopban ott 1-es szerepel. Mind a te, mind Mutt tömbképletes megoldására igaz az, hogy amennyiben a B oszlopban
>=relációra keresel, úgy magát a keresett értéket (nem pedig az azt követő elemet) fogod visszakapni a táblázatodban azokban az esetekben, ha a keresett dátum mellett a C oszlopban 1-es szerepel. Ha a relációt>-ra cseréled, az pedig azzal jár, hogy amennyiben az adathalmazodban egy dátum többször is előfordul közvetlen egymás alatt, úgy szintén nem azt kapod amit szerettél volna, hanem mindenképpen minimum 1 nappal későbbi dátumot.Az alábbi képeken látod az általam vélt működésbeli hiányosságot. Kék háttérrel jelöltem a keresett értéket, zölddel pedig amely értéket eredményként kapni kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Vanguard
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Hobby elektronika
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Witcher 1 Collector's Edition
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50