Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

válasz Zola007 #27519 üzenetére

Nem kell semmit telepíteni, vásárolni, makróval megoldhatod. A kijelölt, akár nem összefüggő területek hátterét változtatja meg a lenti két makró.

Sub PirosHatter()
    Selection.Interior.Color = RGB(255, 0, 0)
    End Sub

Sub ZoldHatter()
    Selection.Interior.Color = RGB(0, 255, 0)
    End Sub

A zárójelben lévő értékeket 0 és 255 között változtatva mindenféle színt, árnyalatot előállíthatsz.
    Ha ezeket a makrókat a personal.xlsb-be mented, akkor bármelyik füzetedben alkalmazhatod.
    Gyorsbillentyű hozzárendelése: Alt+F8-cal megjeleníted a makrókat. Kiválasztod az egyiket, és az Egyebek gomb segítségével megadod a CTRL gombhoz rendelt betűt.

A színek RGB értékeit könnyen "kitalálhatod". A Kezdőlapon a háttér beállításánál a További színeket választod, az Egyéni fülön kikevered a megfelelő színt, a hozzá tartozó 3 értéket írod a makróba.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

• azopi74

addikt

válasz Zola007 #27519 üzenetére

Csak az utolsó megoldás igényel add-int, én pont nem arra gondoltam, hanem az első négyre :)
    Egyébként a lite verzió ingyen van, deén sem szeretem a kiegészítők telepítgetését, akkor se, ha ingyenes (amit meg lehet oldani kiegészítő és makró nélkül, azt oldjuk meg úgy) . egyébként azt a 15 usd-s full verziót kb egy napos munkával le lehet kódolni akár VBA-ban. Vicc, hogy van pofájuk ezért pénzt kérni :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés