Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
huliganboy #26595 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni makróval kapcsolatban:
két tömböt (array) szeretnék létrehozni egyik legyen pl: betu("aa","bb","cc","dd"..."zz"), a másik meg szam("11","22","33","44"..."999").
Azt szeretném ha A1 cella érték = aa, akkor X változó értéke legyen = 11, ha A1 = bb, akkor x = 22... stb)Mivel 65 érték kerülne mind az első mind a második tömbbe, így nem szeretnék IF-et használni, jobb lenne ha létre tudnék hozni egy váltózót ami tárolná a betu tomb értékének helyét, majd megadná a szam tömb helyének értékét.
remélem érthető voltam
köszi előre is! -
Törpella
csendes tag
válasz
huliganboy #26595 üzenetére
Szia,
valóban, az első napnál nem gondoltam tovább...
6 oktató, 7 nap, az 126 sor
ha épp nincs semmi esemény aznap, arra szerintem egy IF(hivatkozott cella="";"";(képlet)) alkalmazható akár az összes cellához... (bár gyakorlatom naptárral pont nincs, de azt gondolom, hogy ha egy naptár app egy excel fájl vagy bármilyen egyéb alapján másol be adatokat, az üres vagy nullával egyenlő értékeket valszeg nem veszi figyelembe...)
egyébként nem szükséges minden egyes cellába egyenként beírni az adatokat, start time és end time lehúzható, a 22. sorban kell a képletet módosítani, ami aztán a köv. 21 sor alatt kitart, a start date és end date háromsoronként változik, ugyanígy a location és a description is.
Hááát, ha nem megy másképp....egy óra intenzív munka
Sajnálom, most nem telik több tőlem :-/
Találkoztam hasonlóval, de ott hagyták magukat meggyőzniAzt hiszem, bármi is a helyes megoldása ennek a feladatnak, még mindig jóval egyszerűbb, mint az eredeti változtatását engedélyeztetni egy excel által kezelhetőbbre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest