Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
válasz
huliganboy
üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni makróval kapcsolatban:
két tömböt (array) szeretnék létrehozni egyik legyen pl: betu("aa","bb","cc","dd"..."zz"), a másik meg szam("11","22","33","44"..."999").
Azt szeretném ha A1 cella érték = aa, akkor X változó értéke legyen = 11, ha A1 = bb, akkor x = 22... stb)Mivel 65 érték kerülne mind az első mind a második tömbbe, így nem szeretnék IF-et használni, jobb lenne ha létre tudnék hozni egy váltózót ami tárolná a betu tomb értékének helyét, majd megadná a szam tömb helyének értékét.
remélem érthető voltam

köszi előre is! -
Törpella
csendes tag
válasz
huliganboy
üzenetére
Szia,
valóban, az első napnál nem gondoltam tovább...

6 oktató, 7 nap, az 126 sor

ha épp nincs semmi esemény aznap, arra szerintem egy IF(hivatkozott cella="";"";(képlet)) alkalmazható akár az összes cellához... (bár gyakorlatom naptárral pont nincs, de azt gondolom, hogy ha egy naptár app egy excel fájl vagy bármilyen egyéb alapján másol be adatokat, az üres vagy nullával egyenlő értékeket valszeg nem veszi figyelembe...)
egyébként nem szükséges minden egyes cellába egyenként beírni az adatokat, start time és end time lehúzható, a 22. sorban kell a képletet módosítani, ami aztán a köv. 21 sor alatt kitart, a start date és end date háromsoronként változik, ugyanígy a location és a description is.
Hááát, ha nem megy másképp....
egy óra intenzív munka 
Sajnálom, most nem telik több tőlem :-/
Találkoztam hasonlóval, de ott hagyták magukat meggyőzni
Azt hiszem, bármi is a helyes megoldása ennek a feladatnak, még mindig jóval egyszerűbb, mint az eredeti változtatását engedélyeztetni egy excel által kezelhetőbbre.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.13.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 1TB 27%-os áfás számla
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egy óra intenzív munka
Fferi50