Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi formátumú kimenetet meg lehet oldani szöveg függvénnyel?
52 ====> 052 =SZÖVEG(CELLA;"000")
-16 ====> 016 =??
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Jaj, bocs. Működik. Az indítással volt probléma, nem olvastam az utolsó hozzászólásodat.
Nagyon köszönöm!
-
the radish
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Köszi, de az aktiválást úgy gondoltam, hogy le is nyomódik az ok gomb.
Most ezzel kísérletezek, de az a baj, hogy ugyan lenyomódik a kijelölt gomb, de nem tudok semmi mást csinálni amíg tart az idő, konkrétan még klikkelni sem tudok egyik gombra sem.
Sub vagy()
UserForm11.Show
Application.Wait Time + TimeSerial(0, 0, 10)
UserForm1.CommandButton1 = True
UserForm1.CommandButton1 = vbClick
End SubAzaz valahogy jó lenne a visszaszámolás, de ugyanakkor aktívnak kéne maradnia a gomboknak, ha meg akarom pl. szakítani a mégsem gombbal.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Msgbox kód kéne, amin van egy Ok és egy Mégse.
Az Ok lenne az alapértelmezett és 10 sec múlva aktivizálódna is, ráadásul az sem ártana, ha a hátralévő idő ez az OK felirat mellett (előtt) zárójelben látszódna.Van erre megoldás?
Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Ezzel összejött, köszönöm!
-
the radish
senior tag
Függőleges tartományban az alábbi számok vannak (max 999, min -99):
230
-67
98
-98
11
Szükségem lenne arra, hogy minden szám maximum 3 karakter hosszúságú legyen:
230
-67
098
-98
011
stb
SZÖVEG függvénnyel próbálkozom, de nem jön össze. -
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Láma vagyok.
A kijelölés volt kevés. A1:F20000 -
the radish
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Jaj bocsánat, nem válasznak szántam.
Egy ismeretlen hibába ütköztem.
Egy változó alapján megy végbe a szűrés:
Sheets("m1").Select
kr10 = Sheets("m2").Range("IV1")
Range("A:A").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:= _
"=" & kr10
Range("A1:F20000").SelectSemmi gond nincs, de ha a változó 10, vagy nagyobb érték, nem működik. Mi lehet a gond?
-
the radish
senior tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Köszönöm!
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Tegnap esti problémámat egy kis utánajárást követően megoldottam.
Most az alábbit szeretném kivitelezni:
Egy makró behív egy file-t. Ha az nem található, akkor az alábbi üzenet fogad:
Meg lehet azt oldani, hogy ha nem találja az adott file-t, akkor egy felugró msg box fogadjon a VB ablaka helyett?
Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
Az alábbi kijelölés hogy lenne helyesen?
Dim tol$
tol$ = Range("BH2")
Dim ig$
ig$ = Range("BI2")
Range("A" tol$:"B" ig$).SelectAz "ig" tulajdonképpen a BI oszlopban található legnagyobb érték, =MAX(BI:BI)
-
the radish
senior tag
Adott egy elég hosszú makró, aminek a közepén, ha munka1 A1 = 1 le kéne futnia Szatocs1981 által közzétett makrónak:
Dim Zelle As Range
For Each Zelle In Selection.Cells
Zelle.NumberFormat = "@"
Zelle.Value = Replace(Zelle.Value, ",", ".")
Next ZelleEzzel semmi probléma nem is lenne, "THEN" kóddal meg is oldanám, de nem ilyen egyszerű.
A makrónak folytatódnia kell, akár így, akár úgy de ugye ez középen van, tehát nem kéne kilépnie ha a feltétel nem teljesül, viszont a fenti kódnak csak a feltétel teljesülése esetén kéne lefutnia.
A "Case" kapcsoló megint nem lenne jó, mert akkor két makrót kéne fenntartani, ráadásul - amint írtam - a makró közepén lenne az elágazás.Lehet, hogy nagyon egyszerű, de nem jövök rá.
Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
Bocsánat, kifutottam az időből, pedig lenne még egy.
Ezt a műveletet hogy tudom egyszerűbben megoldani?
Workbooks.Open Filename:= C:\A.xls
Range("B2").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.Copy
Windows("B.xls").Activate
ActiveWindow.WindowState = xlNormal
Sheets("munka1").Select
Range("A2").Select
ActiveSheet.Paste -
the radish
senior tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Köszi, ez működik!

-
the radish
senior tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
De igen, számokban kéne. Azonban csak ennél a munkafüzetnél, ezért a globális beállítás módosítása nem járható út.
Ha nem lehet megoldani, akkor marad a csere függvény, csak nem akartam, hogy tovább hízzon a méret. -
the radish
senior tag
válasz
szatocs1981
üzenetére
Hiába futtatom makróként, nem cseréli le a ","-t "."'-ra.
A kijelölés aktív, de nem cserél. -
the radish
senior tag
válasz
FozzieBear
üzenetére
Hát sajnos nem.
Őszintén megmondva, a makrót rögzítettem, de indítást követően már nem megy. -
the radish
senior tag
Mi lehet a gond az alábbi pár sorral, hogy nem cseréli ki a ","-t "."-ra?
Range("A1:B20").Select
Selection.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False -
the radish
senior tag
Sziasztok!Adott egy szám, 10,250000. Ezt szeretném egy az ÖSSZEFŰZ függvénnyel több másik cellával összefűzni, de az eredményben 10,25 látszik csak, pedig szükségem lenne a hat tizedesjegyre.Hogy lehetne ezt megoldani?Előre is köszönöm.Köszi, a #,000000 paraméter kellett.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Mentés az alábbi kóddal történik, de azonos nevű file esetén rákérdez a felülírásra.
CreateBackup:=False
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close savechanges:=FalseHogy tudnám mégis rávenni, hogy kérdés nélkül felülíródjon?
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Van két "iciri-piciri" csv file. Látszólag mindkettőnek azonos tartalma, csupán a fejlécet és egy sort tartalmaz.
munkafüzet1.csv
munkafüzet2.csvMunkafüzet1.csv-t makró menti el, az alábbi kóddal:
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Munkafüzet1.csv", FileFormat:=xlCSV, _
CreateBackup:=False
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close savechanges:=FalseAzonban az így elmentett csv valamiért nem a megfelelő formátumban van. Hogy jó legyen, csupán annyit kell tennem, hogy újra megnyitom és manuálisan mentem, közben pedig kérdez, hogy "biztos, hogy ebben a formátumban mentem"?
Az így létrehozott, manuálisan mentett file látszólag teljesen megegyezik a munkafüzet1.csv-vel, de 4 kbyte-al kisebb és ráadásul már megfelel a kívánt formátumnak, tudok vele dolgozni.
Nem tudok rájönni, hogy mi okozza a méret- és a "valamilyen" tartalomkülönbséget.
Természetesen számomra a legegyszerűbb az lenne, ha a makró menetné el a második formátumba.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem, de át is neveztem, nehogy bekavarjon.
Sajnos így sem megy.
Sub masolas()
Dim tol, ig
Dim WSI As Worksheet, WSM As Worksheet
Dim sorszam 'az A oszlop értékei
Dim sorM As Long 'ahova másolsz
Set WSI = Workbooks("A.xls").Sheets("Innen")
Set WSM = Workbooks("B.xls").Sheets("Ide")
WSI.Activate
Rows(1).copy WSM.Range("A1") 'fejléc másolása
sorszam = 1: tol = 2
Do While Cells(tol, 1) <> ""
'WSM.Cells = "" 'másolat lapjának kiürítése
sorM = Range("A2")
tol = Application.Match(sorszam, Columns(1), 0)
If VarType(tol) = vbError Then 'ha nem talált tol értéket
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
ig = Application.Match(sorszam, Columns(1), 1)
Rows(tol & ":" & ig).copy WSM.Range("A2")
proba 'Itt indul a saját makród
sorszam = sorszam + 1 'növeljük a keresendő értéket
End If
Loop
End Sub
Sub proba()
Range("A1:E3693").Select
Selection.copy
Sheets("Munka2").Select
Range("A1").Select
ActiveSheet.Paste
Range("A1").Select
Sheets("ide").Select
MsgBox "Makró"
End SubPedig így tökéletes:
Sub masolas()
Dim tol, ig
WSI.Activate
'WSM.Cells = "" 'másolat lapjának kiürítése
sorM = Range("A2")
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
Makro 'Itt indul a saját makród
End If
Loop
End Sub
Sub Makro() 'ez a saját makród
MsgBox "Makró"
End Sub -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ránéznél, hol a hiba?
Sub masolas()
Dim tol, ig
WSI.Activate
WSM.Cells = "" 'másolat lapjának kiürítése
sorM = Range("A2")
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
copy 'Itt indul a saját makród
End If
Loop
End Sub
Sub copy()
Range("A:E").Select
Selection.copy
Sheets("Munka2").Select
Range("A1").Select
ActiveSheet.Paste
Range("A1").Select
Sheets("ide").Select
MsgBox "Jönne a következő"
End Sub -
the radish
senior tag
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Újra elakadtam.
Ha így hagyom, akkor tökéletesen működik, minden felbukkanó msgbox "okézása" után indul elölről és másolja sorban a dolgokat, ahogy kell is, 1, 2, stb és a végén a kész fogad..
Azonban nem tudok makrót beilleszteni a művelet folyamatába. Ha a legegyszerűbb műveletet is beiktatom, pl. hogy másolja a Masolat_lap A oszlopát bárhova, akkor végigfut ugyan, fel is ugrik az msgbox, de sajnos véget is ér a folyamat, azaz az első adatsort követően nem másolja át a többit, leáll.Hogy tudnám rávenni, hogy elfogadja a makrót és lefusson sorban az összes adatsorral?
Előre is köszi.
-
the radish
senior tag
Sziasztok.
Adott egy nagyon hosszú szöveg, jelenleg doc formátumban.
Nem titok, ez egy, illetve több szerződés, azaz "csomag".
Szeretném valahogy a kitöltését leegyszerűsíteni, űrlap kitöltővel, userform-al megoldani, ugyanakkor a "buhera" lehetőségét kizárni .
A szöveg formázott, tele paragrafusokkal, azon belül bekezdésekkel és nem is tudom, hogy excelben kéne-e nekiállnom?
Ötlet1: az egyik munkafüzetben létrehozni egy nagy egyesített cellát és abban formázni a szöveget, majd változóként valahogy beilleszteni az userformban megadott adatokat? Egyáltalán lehetséges ez?
Ötlet2: végiggépelni a sorokat, majd minden szerződésnél / megállapodásnál a változóknál üres cellátt hagyva beilleszteni az userformban megadottakat. (Nehéz, nem is praktikus, stb...)Fentiek egyszerű kivitelezésében várom segítségeteket.
(Az alapadatokkal több szerződés, illetve melléklet is kitöltendő.)Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nagyon köszi, de a forrásadat megnyitását is makró végzi, s a további műveletek miatt kell az első sort üresen hagynom azon a lapon, ahova a másolás történik.
Tegnap valamit elcseszhettem, mert amikor az utolsó adatot is átmásolta, a makró hibával leállt ahelyett, hogy a"kész" felirat jelent volna meg.
Most így van és működik, de ha megkérlek, vetnél rá egy pillantást, hogy megfelelő-e?
sorM = Range("A2")
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
Rows(tol & ":" & ig).Copy WSM.Range("A2")
End If
Loop
End SubAz eredeti:
sorM = Application.CountA(WSM.Columns(1)) + 1 'ebbe a sorba kell másolni
MsgBox "Kesz"
Exit Sub
Else
Rows(tol & ":" & ig).Copy WSM.Range("A" & sorM)
End If
Loop
End SubElőre is köszönöm!
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Azt hogy tudom megoldani, hogy a 2. sorban legyen a beillesztés első sora?
Tehát az "A2" legyen a kezdő cella. Próbáltam átírni, de nem sikerült.
(Fejléc nem kell, az úgyis törlődik, miután áthelyeztem a törlés parancsot.)Do While Cells(tol, 1) <> ""
sorM = Application.CountA(WSM.Columns(1)) + 1 'ebbe a sorba kell másolni
MsgBox "Kesz"
Exit Sub -
the radish
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
"Legyen egy fejléc az első sor.
Utána autoszűrő az A oszlopra, értéke 1, ami látszik - SpecialCells(xlCellTypeVisible - azt átmásolod - a fejlécet "kiütöd belőle" az új helyen. (Ezt akár makrórögzítő mellett is megteheted).
Ezután szűrő 2 és másolás, kiütés.
Ezt folytatod addig, amíg a szűrés után egyetlen sor marad látható - a fejléc."Ok, de hogy vegyem rá a makrót, hogy az üresnél álljon le? Mivel az egyik adatbázis pl. 7, míg a másik csak 4 adatsort tartalmaz.
"Vagy: A megkapott adatokat rendezed az A oszlop szerint és utána az egészet átmásolod (szerintem ez az igazán nyerő)."
Igen ez lenne a legegyszerűbb, de itt is szeparálni kéne. Mondjuk arra gondoltam, hogy legyen egy változó érték, ami kezdődik az "A1"-el, A makró futását követően adjon hozzá 1-et, és így már a 2-es adatsort másolja át. De egyáltalán hogyan tudnám elérni, hogy az "A" oszlop értékei szerint külön-külön másolja át a sorokat? (Ha menne, akkor valóban ez lenne a legmegfelelőbb.)
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Adott egy makró, mely egy bizonyos adatsorból készít kimutatást.
Eddig nem is volt probléma, de a forrásadatot most már "tömbösítve" kapom, azaz nem naponként, hanem ciklusonként, mely több nap adatait tartalmazza. A cél az lenne, hogy kicsit automatizáljam a folyamatot, a következők szerint:
"A" oszlop tartalmazza a rekordok azonosítóját (naponta nő (+1)), "B"oszlop a rekord, "D" a dátum.
Tehát a következőt szeretném elérni:
A jelenlegi makró a futás elején másolja át egy másik munkafüzetbe sorrendben az 1-es, számú rekordokat, fusson végig, majd kezdje elölről, azaz másolja át a 2-es számú rekordokat, fusson le, majd jöjjön a 3-as.... Ha nincs az adatsorban több rekord, azaz üres cella következik, fejeződjön be a makró futása.Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Excel 2003-ban szeretnék az alábbi művelet elvégzésére egy makrót, ha lehet.
Adott két (a valóságban sokkal több) különböző formátumú, de végeredményben azonos tartalmú táblázat.

Szeretném azokat az adatokat kimásolni egy másik munkafüzetbe, melyek a "minta", "demo", "darab", "time" feliratok alatt található.
Sajnos munkafüzetek oszlopainak a sorrendje, valamint a fenti szövegeket tartalmazó cella szavak előtti része is változik. Szóval nem megoldás ugyanazon oszlop másolása, mert az közel sem biztos, hogy holnap is jó lesz.
Van erre valamilyen megoldás?Ellőre is köszönöm!
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom megoldani, hogy
1. makró indításával felajánlja, hogy melyik file-t nyissa meg, majd a kiválasztást követően fusson tovább a makró?
2. a kiválasztott file-t tartalmazó könyvtár nevét valahogy importálni?(A megnyitandó file az C:\Anikó\23.xls lenne, a makrót tartalmazó munkafüzet A1 cellájába pedig a beolvasást követően bekerüljön az "Anikó".)
Köszi előre is.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Megoldható az összefűz függvény segítségével, hogy a végeredmény "valamelyest" különböző formátumú legyen egyazon cellán belül?
A1: 12
B1: 35
C1: = Összefűz(A1&"("&B1&")"), azaz 12(35)
Tehát a B1 értéknek kéne dőltnek és félkövérnek lenni, sőt nem ártana, ha egy kicsit kisebb is lenne. (OFFICE 2003)Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Egy újabb "fába" vágtam a fejszémet, azonban már az elején elakadtam:
Adott három ComboBox, év, hónap, nap.
A gond az, hogy nem tudom kivitelezni, hogy a napoknál a kijelölhető tartomány változzon, így meg gond nélkül bevihető pl. a 2014 február 31 is, ami nem igazán korrekt.
Tudtok ebben segíteni?
Előre is köszönöm. -
the radish
senior tag
Listbox értékének kiválasztását követően a munkafüzetben jó pár adat frissül. Ez egy kis időt, kb. 10 másodpercet vesz igénybe.
Ennek függvényében az aktuális userform-on is meg kell változnia pár label értéknek.A problémám az, hogy sehogy nem tudok egy pause-t iktatni az utasítássorba, úgy, hogy az érték megváltoztatása (és ezáltal az átszámolás) megtörténjen (kb.10sec), majd a labelek ez után frissüljenek.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Userform aktiválása esetén megoldható-e, hogy az első textlabel már teljesen ki legyen jelölve? (Tab mozgással a következő már ki van jelölve, illetve ha visszalépek az elsőre akkor már az is. De először csak a végén villog a kurzor.)
+1:
CommandButton csak SPACE billentyűre aktiválódik, pedig Én az ENTER-re szeretném. Erről sem találok leírást. Kivitelezhető?
Előre is köszönöm. -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nagyon köszönöm! A probléma az volt, hogy bent maradt a CompoBox kimenetében is a "B1" cella és összeveszhettek rajta, mert állandóan leállt. De most, hogy megértetted velem a működését, rájöttem a hiba okára és tökéletes.
Remélhetőleg most már kevesebbszer akadok el. (Bár már mondtam ezt egy párszor.)Még egyszer köszönöm!

-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Igen, a választható adatok a füzetből megfelelő formában jönnek, ahogy az első képen látszik is.
Változtatni azért kéne itt az userform felületén, mert ez a munkafüzet, egyébként nem szem előtt lévő részén található és így szeretném a munkát a későbbiekben megkönnyíteni. (Bár nem tudom, hogy pontosan ezt kérdezted-e?)
Amennyiben ez az érték változik, úgy egy pár (akár a fent említett 36) érték is változik. melyek figyelemmel kísérése a munkafüzetben eddig szinte lehetetlen volt. (Így viszont már az elején Mindenki találkozik ezekkel.)Szóval a formátum a fő gond, azaz hogy miért nem jelenik meg jól a hh:mm formátum a CompoBox ablakában az adatbevitelt követően.
-
the radish
senior tag
Még mindig az userform:
Van 6 textbox és van a textboxok értékétől függően változó 36 label. Megoldható-e az, hogy ne kelljen minden egyes textbox "AfterUpdate" értékéhez beírogatnom mind a 36 label hivatkozást?
Nagyon macerás, még akkor is, ha csak másolgatom.
Előre is köszönöm. -
the radish
senior tag
Egy CompoBox esetén kivitelezhető az, hogy csak a legördülő listában felajánlott lehetőségek között szereplő adatokat lehessen megadni?
-
the radish
senior tag
Közben még egy akadályba ütköztem és valószínűleg nem ez lesz az utolsó:
Adott egy texbox, amely le van zárva:
Értéke pl. a C1 cellára mutat, mely az adott dátumhoz tartozó napot tartalmazza a HÉT.NAPJA függvény segítségével.

A problémám az, hogy a dátum egyszeri megváltozását követően a C1 cellában lévő képlet kitörlődik és onnantól kezdve kezdve változatlan, fals értéket mutat.
Létezik olyan kapcsoló a textboxban, amellyel a cella tartalma nem íródik felül?
Vagy van erre valami megoldás? -
the radish
senior tag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm.
Igen, az userformok betöltése és szerkesztése eddig - ahogy azt írtam is - számomra ismeretlen terület volt, azonban nagyon megtetszett, számtalan lehetőséget látok benne. Az elindulás és a többfajta beviteli mező alakítgatása mostanra már megy, azonban az alábbiban mégis további segítséget kérek:
A calendarform nagyon tetszik, ötletes, de - mivel általában régebbi dátumok megadása szükséges - egy kissé bonyolultabbá teszi a dolgot, mint pl. a 12-12-31 beütése.
Az érdekes az, hogy ezt sehogy nem tudom összehozni, mármint hogy yyyy.mm.dd formátumban kelljen megadni. Leellenőriztem a vezérlőt, de nem találtam elírást.Ha szépen megkérlek készítenél egy userformot egy textbox-al, ami pl. 5-12 beadása esetén mondjuk az A1 cellába teszi a 2014.05.12 dátumot és a textboxban is a bevitelt követően ez jelenik meg? Nagyon megkönnyítenéd a munkámat.
Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Private Sub TextBox1_Change()
TextBox1.Text = Format$(Date, "yyyy.mm.dd")
End SubMost már csak egy kérdésre nem tudom a választ, mégpedig, hogy miért csak a mai dátummal tölti ki a cellát amit ráadásul át sem tudok írni.
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Még mindig a formátum:
Private Sub TextBox1_Change()
TextBox1.Value = Format(TextBox1, "yy-mmm-dd")
End SubA végeredmény azonban:

Mit és hol szúrok el?
-
the radish
senior tag
Most ismerkedek az userform adta lehetőségekkel, de máris elakadtam.
A textboxba milyen paramétert (és hol) tudom beállítani, hogy a dátumformátum a következő legyen?
2014.02.19.Vagy nem fogadja el, vagy - amit találtam példafile-t - 19/02/2014
Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Azt hogy tudom kivitelezni, hogy egy MsgBox felületén lévő gombok x ideig inaktívak legyenek?
Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
DARABTELI függvénnyel sikerült megoldani
-
the radish
senior tag

Fenti táblázatban szeretném, ha az azonos értékekhez tartozó adat csak először és mindössze egyszer szerepeljen.
Van erre megoldás?
Köszi előre is. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Délelőtti kérdésemen kívül az alábbiakban kérnék segítséget.
1. A maró futását vetően x ideig ne lehessen újra futtatni, akkor sem, ha újraindítjuk az excelt.
2. Különböző hosszúságú szövegből szeretnék "kivágni", melyek a cellán belül vesszővel vannak elválasztva.
A1= Kovács János, Bicske
A2= Szabó Aladár, Jánoshalma
A3= Horváth Szilárda, KaposvárEzekből az első vesszőig lévő tartalomra, azaz a nevekre lenne szükségem.
Megoldható?
Köszönöm
(Office 2003)
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Elnézést, a szerkesztési idő lejárt.
Az idő formátum megoldva, figyelmetlen voltam. (
Date, Time)Már csak a 2. részben kérem a segítségeteket.
Köszönöm.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Macros_ExpirationExceeded = Date >= Sheets("data").Range("IV65536").Value
'// Place at top of procedures that are directly fired by user or event.//
If Macros_ExpirationExceeded Then Exit SubFenti makrót szeretném úgy átalakítani, hogy:
- dátum helyett időkorlátot határozzon meg, azaz ha a IV65536 cella értéke egyenlő, vagy nagyobb a tényleges időpontnál, a makró ne fusson le,
- akadály esetén ne csak megszakadjon a makró futása, hanem felugró ablak figyelmeztessen pl. "A következő futtatás lehetséges időpontja: 20:14" szöveggel, de az "OK" gomb 12 mp-ig inaktív maradjon.Előre is köszönöm.
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Igen, így gondoltam. Nagyon kár, hogy nem lehet egy menetben megoldani, de ne legyünk telhetetlenek. .

+1 kérdés felmerült bennem: Van-e arra lehetőség, hogy hőmérsékleti adatokat importáljak pl. az Accuweather.com-ról, vagy akár az időkép.hu-ról (stb.)?
Pl. A1= mai átlaghőmérséklet
Vagy ez már megint a telhetetlenség jele?

-
the radish
senior tag
Sziasztok.
Erre van megoldás?
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet azt oldani, hogy a helyette függvénnyel két, vagy több szót is kicseréljek egy menetben?
Például:
A1: 56 alma 64 banán
B2: =HELYETTE(A1;"alma";"magyar");HELYETTE(A1;"banán";"déli")
-
the radish
senior tag
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Lenne az alábbi üzenet:
Dim Answer As String
Dim MyNote As String
'Place your text here
MyNote = "Helyezz a nyomtatóba "X" papírt!"
'Display MessageBox
Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "Lapok nyomtatása")
If Answer = vbNo Then
MsgBox "Akkor majd később.", vbInformation, "Ejnye-bejnye..."
'Code for No button Press
Else
'Code for Yes button PressSzóval az "X" papír kéne, hogy egy számra mutasson, az legyen mondjuk a munka1 A1 celllában.
Köszi előre is.
-
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Közben megoldódott.
Ha valakit érdekel:
[link] -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi macro:
Sub Mail_Workbook_1()
' Works in Excel 2000, Excel 2002, Excel 2003, Excel 2007, Excel 2010, Outlook 2000, Outlook 2002, Outlook 2003, Outlook 2007, Outlook 2010.
' This example sends the last saved version of the Activeworkbook object .
Dim OutApp As Object
Dim OutMail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)
On Error Resume Next
' Change the mail address and subject in the macro before you run it.
With OutMail
.To = "akármi@akármi.hu"
.CC = ""
.BCC = ""
.Subject = "This is the Subject line"
.Body = "Hello World!"
.Attachments.Add ActiveWorkbook.FullName
' You can add other files by uncommenting the following line.
'.Attachments.Add ("C:\test.txt")
' In place of the following statement, you can use ".Display" to
' display the mail.
.Send
End With
On Error GoTo 0Azonban 2003-as office-ban küldés előtt ez az ablak jelenik meg és nem is küldi el, csak ha az igen-re klikkelek:

(2013-asban jól működik)
Kérdés: Van-e lehetőség arra, hogy kérdés nélkül küldje az emailt?
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sajnos elakadtam és ez megint annak köszönhető, hogy először nem fogalmaztam elég pontosan.
Szóval két dolog lenne:Cells(sor, "B").Copy Sheets("MásikLap").Range("A1")
A C oszlop tartalma is kéne (B
), azt hogy tudom meghatározni? (Próbáltam a "B"&"C" formátumot, de csak tipp volt és természetesen nem jó.+1 Csak értéket szeretnék átmásolni. (Irányított beillesztés / érték.)
-
the radish
senior tag
+1:
Adott az alábbi 2013-as adatbázis:

Szeretném ha az idén látnám, tavaly azonos napon (pl. pénteken) a kolléga hány ügyletet bonyolított le. Az FKERES függvényre tippelek, de nem jövök rá a megoldásra.
Tehát tegyük fel:
Szabó az idén január 19.-án 26, mellette a cellában pedig látnám, hogy 2013.01.20.-án az ezzel szemben 32 ügyletet bonyolított le.Előre is köszi.
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sub Feltetel()
Dim sor As Long
For sor = 1 To 18
If Cells(sor, "A") = 1 Then Cells(sor, "B").Copy Sheets("MásikLap").Cells(sor, "I")
Next
End SubEzen kéne úgy módosítani, hogy a "MásikLap" A1 cellájába másolódjon minden, nyomtatás és jöhet a következő másolás.
Megoldható ?
Előre is köszi. -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hopsz, tényleg egy kicsit pontatlanul fogalmaztam, ráadásul egy konkrét makrót másoltam be, ami nem ide kell, az csak példa.
Tegyük fel:
Ha A1 = 1, akkor a makró a B1 cella tartalmát átmásolja valahova.
Ha A1 = 0, akkor a makró a B1 cella tartalmát nem másolja sehova, hanem
végrehajtódik a következő utasítás, mely:Ha A2 = 1, akkor a makró a B2 cella tartalmát átmásolja valahova (2).
Ha A2 = 0, akkor a makró a B2 cella tartalmát nem másolja sehova, hanem
végrehajtódik a következő utasítás, mely:Ha A3 = 1, akkor a makró a B3 cella tartalmát átmásolja valahova (3).
Ha A3 = 0, akkor a makró a B3 cella tartalmát nem másolja sehova, hanem
végrehajtódik a következő utasítás, mely:ez kb. 18x majd vége.
Még egyszer bocs a pontatlanságért.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy makrót úgy átalakítani, hogy ha tegyük fel az A1 cella üres, akkor lépjen tovább és a következő része fusson le, de ha mondjuk 1, akkor fusson le az adott rész is.
Ide kéne valami, ha 0, akkor a következő fusson, ha 1, akkor ez is.
Sheets("00").Select
Range("S7,U7:V7").Select
Range("U7").Activate
Selection.Copy
Sheets("Vágólap").Select
Range("I2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Windows("Csekk.xls").Visible = True
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
ActiveWindow.Visible = False
Sheets("00").Select
Range("A6
6").Select
ActiveWorkbook.SaveIde kéne valami, ha 0, akkor a következő fusson, ha 1, akkor ez is.
Sheets("00").Select
Range("S8,U8:V8").Select
Range("U8").Activate
Selection.Copy
Sheets("Vágólap").Select
Range("I2").Select
Sheets("00").Select
Range("A6
6").Select
ActiveWorkbook.SaveIde kéne valami, ha 0, akkor a következő fusson, ha 1, akkor ez is.
Sheets("00").Select
Range("S10,U10:V10").Select
Range("U10").Activate
Selection.Copy
Sheets("Vágólap").Select
Range("I2").Select
Sheets("00").Select
Range("A6
6").Select
ActiveWorkbook.Save
...Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pixel 7 pro 128/8
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), azt hogy tudom meghatározni? (Próbáltam a "B"&"C" formátumot, de csak tipp volt és természetesen nem jó.