Hirdetés
- mefistofeles: Az újkori csalók.......
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
középszintű matekot még egy 8adikos is megírna 5ösre
najó, de tényleg, szal nagyon durva, h milyen könnyű volt, szal no para
fizika emeltre gyúrjál, más ne érdekeljen
egyébként nálatok már nem úgy van, hogy évvégi jegyeket (azaz a hozott pontokat) nem lehet duplázni, hanem csak a szerzetteket? -
emitter
őstag
sztem nem géz!
én sem tanultam semmit kb áprilisig, najó kivéve infót, arra 3 hónapot készültem (emelt)
a törire kb 3-4 hetet, nameg az érettségi szünetben is végig, magyarra összvissz max 1 hetetmatek középre semmit
és voila, mindegyik 5ös lett!
ez nem azt jelenti, h ne tanulj, de azt igen, hogy ne vidd túlzásba, szal ha tudod magadról, h mondjuk matekból jó vagy akkor feleslges strapálnod magad, inkább tanulj mondjuk magyarra -
emitter
őstag
Ez kész röhej!
BME vill.mérnökin 124 a határ!
Minek gyűjtöttem én akkor 139 pontot???
Na mind1 a lényeg megvan, felvettek, más nem izgat. Szerencsére nekem nem számoltak el semmit. -
emitter
őstag
hali!
nekem is megvolt minden már 3 napja hawaijolok!!!
megnyugtató érzés, hogy az ember túl van a kötelező részen
na, a lényeg, h 139 pontom lesz (érdekes, h info emeltből 3 pontért reklamáltam, és 6-ot adtak), remélem elég lesz a villamos karra - persze h elég!!!
Kérdésem: az info 5-ösöm folytán hol lehet kérni az ecdl-bizonyítványt? Vagy automatikusan kiállítják? És tényleg nem lesz ingyenes? Bálint úr azt nyilatkozta régebben, h az állam minden díjat átvállal... -
emitter
őstag
Hát egy este(éjszaka alatt) elég sok hozzászólás született, beindultunk
Szerintem Nem túl valószínű, h 130-135 pontnál magasabb lesz a ponthatár (a legnépszerűbb szakokon), mert ahhoz, h valaki ennyit elérjen, ahhoz 1. utolsó két évben a kötelező tárgyakból 5-ös kell h legyen(legfeljebb 1-2ből 4-es) 2. az választott tárgyú-érettségije is jól kell sikerüljön(max 1-2 pont veszteség), 3. legalább két-három helyről kell pluszpontokat szereznie(emelt szint, nyvizsga).
Namost, ezeknek a kritériumoknak szvsz az átlag tanuló nem felel meg (a régebben érettségizők esetleg még inkább nem). Én is azt gondolom, h attól még, h itt a ph-n ilyen agyak vannak, a többség nem hozza ezt a szintet.
A másik meg, hogy ha vki full 5ös a reál tárgyakból és jól is érettségizik, attól még nem biztos, h az év végi magyar-törije jól sikerült (esetleg nyvizsgája sincs)
Szal nem hiszem, h el kéne bárkinek is keserednie, fő az optimizmus! -
emitter
őstag
válasz
hungeek #2769 üzenetére
Az pazar!!!
Én is min. 135 ponttal számolok, nagyon ajánlom, hogy legyen elég...
Ahogy nézem, tavaly a Gtk-n 124p volt a határ, az több, mint a vill.mérnöki 112-je.
Akkor gondolom idén is hasonló lesz az arány, szal a villamosra kevesebb kell, mint neked. Ez jó, így biztosabb, h felvesznek engem. Sztem neked se kell izgulnod, ahogy olvastam max szinten hoztál mindent, nem valószínű, h lecsúsznál.
Hát, ez az új rendszer nekünk csak jó, viszont hosszútávon nem biztos, hogy jót tesz az oktatásnak. Majd az idő eldönti.. -
emitter
őstag
Na, huh!
megvolt az infó emeltem, 27/30, ezt onnan tudom, h az utánam következő srác hallotta
a vizsgáztató rendes volt, a két másik csaj csak ült, mosolygott néha, képzelem mennyit érthettek ehhoz, amit hallgattak
az analóg/digitális jeleket húztam, könnyű volt, csak a végén kérdezett egy olyat, amire most sem tudom a választ, főleg, h nem is értettem a kérdést, valami isdn- és sima modem kombinációjáról volt szó, hogy hány d/a átalakítás történik
na mind1 a lényeg, h megvan, így összesen 1 pontot vesztek (86%-kal), persze, ha megadnak a 3 fellebbezett pontból legalább 1-et
ahogy számolgattam, cakkumpakk kb 135-136 pontom lesz. A bme vill.szakon tavaly 112 volt a határ, tudom, h ez nem jelent semmit, de azért sztem ez egész jó (a max ponthoz képest 8-9-et vesztek)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Hali! Azért ez sem rossz:
matek közép 96%
töri közép 88%
magyar közép 76% (7 pont helyesírás levonás)
info emelt 83% +reklamálás 3 pontért
angol, német emelt (kiváltav mindkettő nyvizsgával)
Az info emelt javítása botrányos volt!!!
nem nekem, de pl. 3 osztálytársnak:
egyiknek 30%os lett aztán átnyálazták és 74%-ra jött ki
másiknak egyik feladat 18 pontos lett, a részpontszámok: 2, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0(stb) - ez a programozás rész voltazér ehhez már kell tudás, összeadni 2-t és egy csomó 0-t
botrány van készülőben, asszem ezeket sem fogják megbítni jövőre a javítással
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
oceanearth #2739 üzenetére
mi mindenre nem jó egy ecdl-könyv: találtam 2 oldalt, ami az ergonómiával foglalkozik.
Szó van a helyes szék/asztal/munkahelység kiválasztásáról, a monitor távolságáról, minősítéséről (még csak tco99-ről írtak), a megfelelő egér/billentyűzet kiválasztásáról, és ekkora baromságot, de a megfelelő szoftver használatáról is. Ez arról szól, h átlátható, egyszerűen kezelhető, szal júzerfrendli legyen és ne bántsa a szemet pl. a színhasználata se (szal ne rikító piros, sárga meg kék legyen az egész)
ja meg h óránként keljünk föl császkálni 1 kicsit, szokásos rizsa az egész
érdekes, h a tft monitorok előnyeiről nem szól (pedig 2003-as kiadás) -
emitter
őstag
válasz
Ati_X_321 #2734 üzenetére
Teljesen igazad van!
Én is hasonló problémákkal küzdök, de azért nem akarom túlparázni sem.
Kivettem könyvtárból 3 hasonló című könyvet, mindegyik tökmásról szól
de jól kiegészítik egymást. De pl. az általad említett témakörről egyikben sincs szó.
Remélem nem azt fogom húzni! -
emitter
őstag
válasz
Ati_X_321 #2711 üzenetére
Én is hasonló érzésekket táplálok az egyetem iránt (BME vill.m./2.-nak gépész)
Végre nem kell azt a sok sz@r tárgyat tanulni (legalábbis az időt arra pocsékolni, h benn ülök az órán - ha nem is figyelek)
Szal alig várom már, h tényleg olyan dolgokkal foglalkozzam, ami tisztán érdekel. Tudom, mások is mondják, h az első 1-2 évben száraz dolgokkal nyomnak tele, de hát ha azok az alapok, nincs mit tenni. (Valahogy így vagyok az info szóbelivel is - már vagy 20-adszorra olvasom/hallom az anyagot, unom már nagyon, de ... már csak 9 nap!)
Azzal nem értek egyet, h csak a műszaki tudományok viszik előre a világot, legfeljebb azt a részét, amivel a hétköznapokban a legtöbbször találkozunk (számítógép, autók, orvostud., távközlés, stb.) De ha nem foglalkoznánk egy kicsit se a szellemi dolgokkal, 1. szakbarbárok lennénk 2. sztem hamar meg is unnánk és vágynánk más után is 3. az emberi kapcsolatokhoz elengedhetetlen a humán műveltség (meg ahhoz is kell, h átlásd, megértsd a világot)
Assemblyt info szakon biztos taníanak, de lehet, h máshol is, csak max. alapszinten
BOCS, ez valahogy 2x ment el
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
Ati_X_321 #2711 üzenetére
Én is hasonló érzésekket táplálok az egyetem iránt (BME vill.m./2.-nak gépész)
Végre nem kell azt a sok sz@r tárgyat tanulni (legalábbis az időt arra pocsékolni, h benn ülök az órán - ha nem is figyelek)
Szal alig várom már, h tényleg olyan dolgokkal foglalkozzam, ami tisztán érdekel. Tudom, mások is mondják, h az első 1-2 évben száraz dolgokkal nyomnak tele, de hát ha azok az alapok, nincs mit tenni. (Valahogy így vagyok az info szóbelivel is - már vagy 20-adszorra olvasom/hallom az anyagot, unom már nagyon, de ... már csak 9 nap!)
Azzal nem értek egyet, h csak a műszaki tudományok viszik előre a világot, legfeljebb azt a részét, amivel a hétköznapokban a legtöbbször találkozunk (számítógép, autók, orvostud., távközlés, stb.) De ha nem foglalkoznánk egy kicsit se a szellemi dolgokkal, 1. szakbarbárok lennénk 2. sztem hamar meg is unnánk és vágynánk más után is 3. az emberi kapcsolatokhoz elengedhetetlen a humán műveltség (meg ahhoz is kell, h átlásd, megértsd a világot) -
emitter
őstag
Az új töriatlasszal tökre nem mentem semmire, kb 1x nyitottam ki. Totál nem kellett tudni évszámot, tényanyagot alig kérdeztek. Szvsz az egész arra ment ki (töri és magyar is - középsz.) hogy mennyire látod át a dolgokat, mennyi globális ismereted van az adott témáról ,korról. Nem a részletekbe kérdeztek bele. Az talán majd a szóbelin fog előkerülni - ki tudja
Na a szóbeli az amitől egy kicsit fosok.
Amúgy az írásb-re kb 1-2 hetet készültem (töri), fél nap magyar, matekra fél óra
És sztem mind1ik 4v5ös lesz (persze a szóbeli nélkül)
Télleg a szóbeli pontszámok hogy aránylanak az írásbeliéhez?
ha rosszabbul (azé min 2-3) sikerülnek, de az írásb. 5, akkor még lehet 4-es az egész?
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
hali
ti miből készültök emelt infó szóbelire?
neten eddig nem sok hasznos cuccot találtam
amúgy elég viccesek a tételek is, pl ''mellékletek használata elektr. levelezésebn''
ezt most hasonlítsd össze ''az elmúlt 50 évben megjelent új információs és blabla.. hatásairól''
mindensetre érdekes lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB NVMe magyarított vbill ujjolv gar
- BenQ PB2250 hordozható DLP projektor
- Epson H543B típusú projektor
- Predator Helios 300 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS,i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó gar
- Vadiúj SSD-k!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest