Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crus

őstag

válasz #152515 üzenetére

Hol írtam olyat, hogy túl olcsók a játékok? Sehol. De olyanról valóban írtam, hogy egy rakás cím minden platformon olcsó és gyakran akciós, de ezek nyilván nem az excluk. Sokan azt gondolják - és ez borzasztó elitista gondolkodás -, hogyha valaki vesz egy platformot, akkor csak és kizárólag az arra elérhető exclukkal tolja. Ez tévedés.

Meggyőzni pedig nem akarok senkit. Írtok valamit, írok rá valamit. Azt hittem beszélgetünk.

"szakadt családoknál is annyi és olyan értékű mobiltelefon van, hogy azoknak az árából nagyon vidám játékoséletet lehetne élni." - Ezt abszolút így látom. Persze valahol érthető, hiszen ahogy szoktam volt mondani, a telefon az egy GPS, egy fényképezőgép, egy videokamera, egy zenelejátszó, egy mérőműszer multitool, ébresztőóra, kalandárium, irodai és személyes asszisztens, meg gaming eszköz, amivel persze még kommunikálni is lehet. Hát ezt így egyben semmi más sem tudja a zsebben. A tablet sem és ezért tarolt le mindent is az okosteló piac. És éppen ezért van a szakadt családban is egy hitelre vett ájfail.

A sulilaptopot sajnos ismerem. Sok helyen a sarokba van vágva. Nem csoda. Egy túlárazott, lassú, használhatatlan retek. Tökéletesen mutatja, hogyan is tűnnek el ebben az országban a pénzek teljesen rosszul kivitelezett koncepciókra. Persze ahol PET palackkal fűtenek ott nyilván szuper, hogy legalább már ezt sem kell ello... megvenni.

Ööö... hát pont ez az, hogy úgy rémlik, hogy többet vagy már Pöstön', mint nem, de akkor sorry a tévedésért éljen a disznósza... toros gumicsizma és a vágni lehet a füstöt téli esték.

Nem vitattam sosem, hogy nem elérhetőbb szélesebb rétegek számára a gaming. Sőt néha azt is elmorgom, hogy addig volt jó világ ez, míg a kockák használtak csak IT eszközöket és a netet. Amikor szélesebb körnek elérhetőbbé vált, a mocskot oda is felhordták és megrohadt. De nagyon.

Nyilván minél több ember dugja be a fejébe az optikai kábelt, annál többnek lesz igénye játszani is, még akkor is, ha nem fér bele a költségvetésébe. (Ilyenről is tudunk nem is kevésről.) U.e. fog lenni az A.I. alapú sexdollok kérdésköre is. Tömegeknek nem fog beleférni, de a luxuscikk jellege ellenére meg fogják venni. Pro tipp: Ilyen részvénybe kell fektetni... az égig ki fog lőni.

Nem akarok versenyt hirdetni azon a téren, hogy ki és mennyit élt cipősdobozban,
    de anno nálunk is kőkemény volt a helyzet. A NES-re is vártam vagy 2 évet, mire a szüleim elcsíptek egy Famicomot, C64-em új sosem volt, használtan kaptam és át is vertek vele, mert a tápegysége gyakran megölte a bulit, sok idő eltelt míg végre egy szaki megjavította. Első PC-m ügyében meg még a rokonoknál is jártak szülők/nagyszülők, de persze senki nem segített, így nagy része a mamám által a saját teremésére félretett pénzéből lett. Jah, magyar valóság.

És nem azért lett jobb, mert ezek odafent olyan csodás munkát végeznek, hanem azért, mert itt mindenki is sokat dolgozik és az is kevés... pl. anno fősuli mellett is melóztam, Day1-tól.

Igen... olcsó a játék nyugaton, ahol 1.5m-tól felfelé visznek haza. És nem, drága a játék, amikor a magyar hazavisz 250 nettót.

Tl, dr: A játékok árainak növekedése törvényszerű és a Nintendo kivételével szépen lassan mindenki emelt és emelni is fog, de a Nintendo mivel eddig nem emelt, most megtette. És idehaza nem a játékok áraival van a gond, hanem a tudjukkikkel, akik miatt ezeket az árakat horrornak érezzük.

"Főleg, ha gazdaságilag nem a legjobb időszak jön."

Ezzel a bekezdéseddel teljesen egyetértek. Egy ideje a játékipar is árakat emel és így is jól fogynak a címek. Majd ha nagyobb lesz a gebasz és túl szeretnék élni, árat csökkentenek. Most egyelőre nagy a kereslet, a kínálat is brutális.

Nem hiszem, hogy az AAA gaming összeomlana. Nagy igény van a minőségi single címekre, főleg ha azoknak még jó multis részei is vannak. Ezek tarolnak és fognak is. Persze ha repkednek a rakéták akkor nem, de akkor ez úgysem fog már senkit érdekelni.

Az E.T. remek példa... szeretnél te most abból 10 db.-ot oda az asztalodra, az tuti ;-)

Persze... vetted 3rd party helyről a Rebirthet, de az official nyitó árakról írtam és az még mindig ennyi. Biztos lehetsz benne, hogy a nyitó árak után hamarosan alacsonyabb árakkal is lehet majd találkozni Alza, MM, konzolboltok polcain... ki és mennyit tesz majd rá, meg a disztribtől mennyit vesz xy kedvezménnyel.

A Rebirth kapcsán a mondóka csak annyi lett volna, hogy a nyitó árak már most is durvák tudnak lenni az official helyeken és így nézve már vicc a difi a N. árazása és ezek között, főleg, hogy utóbbi továbbra is eladható.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés