Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

válasz FunPro #136994 üzenetére

A mozibajárók többsége ma sem rohangál VR-ben, és lefejezős videókat sem néz. Jó, téged nem fogott meg, tiszta sor, nincs ezzel semmi baj, én pl. az Avatar körüli felhajtást nem értem. Én az Alien-t gyerekként kezdtem el nézni, egy olyan korban, amikor nagyon mentek VHS-en a gumiszörnyes, maszkos horrorok a tékából. :)

De most gondolkodom, mi az a valóban régi nagy film, amit csak mostanában láttam először, de nem nagyon ugrik be, bár azok többségét rég láttam, de főleg 20+ éves fejjel, a filmek is 20-30 évesek voltak már akkor is. Engem mindig megtalált a hangulat, ha volt a filmben. The Thing is nagy kedvenc, azt biztos, hogy jóval később láttam először, mint az Alient.
    Régebbi filmekkel jobban tudok azonosulni, mint régebbi játékokkal, pedig a játékbizniszben is benne vagyok 20+ éve, Wolf3D, Duke Nukem, Quake, Red Alert sok órát vettek el, de ma valahogy egyikre se tudom már rávenni magam. Nem tudom, hogy a játékmenet, vagy a grafika miatt. FPS-nél a játékmenet is lehet, mert pl. pár éve a Bulletstorm-to sem élveztem, új Serious Sam, Doom is unalmas nekem, Shadow Warrior is, a 90-es évek ős-FPS-einek a stílusa ma már kevésbé működik nálam. A régieknek meg a kockás, baltával faragott grafikája zökkent ki, míg ugye filmeknél ez nem fordulhat elő. Persze mókásak a 40 éve futurisztikusnak gondolt dolgok, hogy képzeltek el a 80-as években egy korai 2000-es éveket, de alapvetően régen is igaz volt, ha van pénz és ötlet egy filmhez, akkor az jól néz ki, akár még ma is. Nekem a 80-as évek praktikus effektjei, a makettek, maszkok, stop motion animációk mai napig tetszenek, persze azt is megértem, ha valakinek nem, bár szerintem Tom Savini vagy Stan Winston munkái a mai modernt CGI-t is leverik.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

• gyimger

őstag

válasz FunPro #136994 üzenetére

Az Alien-példa nekem is tetszik. Egyszer mondtam apámnak, hogy szénné untam magam a filmen, volt benne egy 20 perces snitt (nem tudom pontosan, de annyinak tűnt), amikor konkrétan egy macskát kergetnek benne. Erre apám azt mondta, hogy jól van, de amikor ő ezt moziban nézte fiatal korában, majd' összeszarta magát.
    Amúgy én próbáltam a Last of Us-t PS3-on, és sose fejeztem be, kínlódás volt. De egy PS-exkluzív játékot nem szoktak/szabad lehúzni.

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés