Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Amire neked kell arra valóban jó az ajánlott Brazos és mindkét Bay Trail Atom is, amit te írtál. Valamint az új AMD Kabini is megfelelne.
Megpróbálom összefoglalni:
1. A J1900 kb. egálban van az általad használt Z3740-al, 4 mag, majdnem azonos órajel. A J1900 kicsit nagyobb órajelű, az IGP is, így az is erősebb kicsivel.
Erőben tudod mire számíthatsz, nem egy erőgép, de a régi Atomoknál 3-4x gyorsabb, kb. tényleg egy lassabb C2C szintjén lehet. HTPC/NAS-nak teljesen elegendő. 10W TDP.2. J1800: 2 mag, tehát kb. feles cpu teljesítmény. HTPC/NAS-nak ez is elég. Én azért a 4 magost venném, mert mégiscsak számít az irányításnál, de főleg netezésnél. 10W TDP.
3. Brazos: Ugyanúgy elég mindenre, régi Atom-nál kicsit erősebb cpu-ban, tehát kb. 1/3-a a J1900-nak. Én már nem vennék ilyet, ha netezni is kell, max nagyon nyomott áron. De féláron sem lehet kapni valószínűleg ami még mindig relatíve drága a J1900-hoz képest teljesítményben. 30W kb. a komplett rendszer, 25W TDP lehet kb.
4. AMD Kabini.
Cpu erő kb. ua, mint a J1900. 4 mag, 2GHz. IGP-ben erősebb, 24p-t garantáltan tudja. Hátránya, hogy 25W TDP. Előnye, hogy pl. az Asrocknak lesz alaplapja, amihez nem kell paneltáp külön, csak egy 19V-os külső notebook tápot kell beledugni és már megy is.Az Intelnél még kérdés a 24p, de ahogy írtam fentebb, elvben a Bay Trail-ek már tudhatják jól. Kérdés persze az is, hogy szükséged van-e rá. Szerintem nem árt.

Én 1. és 4. közül választanék. A 4-nél még kérdéses az ár.
-
Digger
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
Én a Brazos platformra esküszöm!
NAS-ra és HTPC-re is tökéletes! Az integrált videokari is tökéletesen alkalmas fHD lejátszásra. Nekem kettő is működik itthon. Az első amit megépítettem, lenyúlta az asszony. Netezésre, Office-ra használja, asztali gépként. 4 G RAM-al és egy 120-as SSD-vel, Win7-el szereltem. Lassan másfél éve ketyeg hiba nélkül. A másik 1T-s winyóval van építve, ez a HTPC. Ezzel most annyi bajom van, hogy a 3D-s filmeket nem játssza jól, valamiért el van csúszva a bal és jobb szemnek szánt kép. Eddig ment ez is, de most valami elromlott rajta, gondolom frissítéssel. Amúgy bármilyen (nem 3D) tartalmat simán visz.
Én NAS-nak nem ezt használom, bár lehetne. Én erre a célra egy olcsó D-link DNS32L típusú kis szervert állítottam be. Ez is közel másfél éve ketyeg, rá se kell nézni, bár a ventilátor már cserére esélyes. Két 1T-s winyó van benne RAID1-be kötve, tükrözve a tartalmat. Több asztali gép, notik, telefonok és maszirpadok (tabletek
) osztják a tartalmát és a HTPC is tud róla játszani a gigabites hálón. Egy lézer is lóg rajta, minden win gép tud rá nyomtatni. -
canniball
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Táp: picoPSU vagy olcsóbban paneltáp.
Utóbbit házzal együtt is megkaphatod, így a kettő együtt relatíve nem drága, csak a lap mérete lesz mITX-re korlátozva (legtöbb esetben ekkorák ezek a házak), ha esetleg később váltanál.És én ragaszkodnék is egy házhoz, ha a TV mögött lesz még az is mindegy mennyire szép (vagy nem az).
Intelhez nem (sem) értek, de úgy rémlik csak a drága procijaik tudják a 24p-t (már ha ez számít). Ellenben a Brazos tudja, olcsóbb is, cserébe nem mai konstrukció (már ha ez számít).
Mod. Most látom csak hogy NAS is lenne, akkor a kis ház valószínűleg kiesett, illetve ha sok HDD lesz akkor jó eséllyel a paneltáp is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- iPhone topik
- Projektor topic
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Mozilla Firefox
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi