Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Icewind

aktív tag

válasz band1103 #5735 üzenetére

szia,

köszi a választ.. naja, a HDD dolgot kicsit elirtam :B

Akkor alaplapból maradok a 780G-nél, most egy GIGABYTE GA-MA78G-DS3H a jelölt (ebbe ugye jó X2 5050e? csak mert olvastam hogy ezek az energiatakarékosok nem mindegyikkel kompatibilisek..)
    Vidkari után azóta én is olvasgattam, látom ebbe a HD4550be minden benne van ami kell, bár a 64bites memoriasáv kicsit megijesztett, de gondolom ha nem játszok nem lesz szükségem többre.. [ez jó is lesz] sztem.

A hangkivezetés dolog: Nemtudom szükségem van-e sokcsatornás LPCM-re :) A max amit minőségben hallgatni szoktam az a flac, illetve rendes cd. Ehhez teljesen elég a SPDIF is ugye?

Ja és a hangkártyás kérdésemre akkor a válasz egyszerüen igen, ugyan olyan lenne minőség szempontjából egy alaplapi és egy jobb hangkari digitálison? :F

Mondjuk jó dolog ez a HDMI, nem bánnám ha a hang is azon menne, amúgy is kitudja miket fogok még hallgatni, talán majd az lpcm is bejátszik.. A gond a következő, a hd rendszer inkább csak a képre vonatkozik, igazi bluray-el még várnék egy időt, így perpill nem érdekelnek különösebben a HD hangzások, az említett yamaha erősítő sem képes rá. Sőt 1.2-es HDMI van rajta. Itt jön be a necces része a dolognak, úgy gondoltam hogy mivel a TV-n is és a vidkarin is 1.3, így képileg azokat összekötöm, az erősitöt meg külön SPDIFEN. Ha az egész HDMI-n menne, akkor be kéne ugye vezetnem a képet is az 1.2-es HDMI-be. Kérdésem az, hogy ilyenkor az 1.3as előnyei(?) elvesznek, azaz 1.2 "megy tovább a tv felé"? :F Vagy képes átvezetni magán? Mi a lényegi különbség a kettő közt? Olyasmiket olvastam hogy az 1.3as támogat nagyobb színlefedettségeket stb a tévém is erős ilyenekben, így ettől nem szeretnék megvállni. Vagy nagyon hülyeséget beszélek? :)

Új hozzászólás Aktív témák