Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nyilvánvalóan másképp szólnak, de nekem elegem van belőle
, ha fülelsz a jövőben, kív leszek a véleményedre, nekem az eredeti felállás teszik, dekódoljon az erősítő. Néhány TrueHD anyagnál egyértelmű hangerő különbség volt, ez pedig nagymértékben befolyásolja a véleménynyilvánítást. Kerestem néhány jelenetet mikor nem a center-frontok, hanem a hátterek dolgoznak, helikopter áthúzás és hasonlók, amik feletted, mögötted szólnak. DD-DTS esetén sokszor eltérő hangerővel, eltérő térből indul ill végződig 1-1 effekt. Pl a Vasember c. film 40x percnél mikor beülnek beszélgetni egy autóba, majd a jelenetsor végén a hátterekből egy helikopter hangja hallatszik, ahogy elhúz feletted/melletted/mögötted. Visszhangot is találtam DTS hanganyagnál, melyen egész korrekten hallható volt az eltérés az erősítő javára. Esetleg ha megvan a gyári Transformers 3 BD. A film elejébe néztem bele, itt pedig konkrétan jelentősen hangosabb (ezáltal akár érezhetjük, hogy jobban szól) XBMC dekódolással.
Szóval játéknak jó volt, különbség van, a lehetőség adott mindenki számára, hogy hallgatózzon. A véleményem nem tekinthető véglegesnek, nem szántam túl sok időt rá, annyit tükröz, amennyit a saját rendszerem ill a helyiség akusztikai jellemzői nyújtottak számomra 1-2 óra alatt. Ennyi idő alatt néhány filmbe tudtam csak belenézni, koncertbe egyáltalán nem, talán ott még jobban elkülöníthető különbségeket lehetne felfedezni.
-
TCr
veterán
Azt azért magyarázzátok már el nekem kérlek, kicsit félretéve a felsőoktatási anyagaitokat, meg tudomisén még miket, hogy élesben tesztelve a DTS HD és LPCM hangokat - azokat oda-vissza, oda-vissza váltogatva ugyanazon forráson - mitől van az, hogy előbbinél 1-2 mélyhangnál olyan dörrenést produkált a sub, hogy megremegtek az üvegek, utóbbinál viszont nem? Aztán vissza, megint remeg, vissza, megint nem...
Ez csak az egyik jelenség volt a sok közül, ami egyértelmű különbségre utalt, de ez volt talán a leg"szembe"tűnőbb.
Ez mégis hogy a pcsba lehet placebo?Esküszöm, hogy nem kötözködésképpen írom, csak egyszerűen nem értem...
drdr: lehet elaludt a szenzor és a Passmark ébresztette fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Horgász topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2520M I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest