Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bedepi
tag
Igen, megnéztem a képet amit küldtél.Egy intel procit, egy amd procihoz hasonlítani, nettó baromság. Már évek óta nem egy liga a kettő. Mellesleg az sem titok régóta senki előtt, hogy az intel procik mérföldekkel többet zabálnak az amd-hez képest. Az összehasonlításod akkor lenne helyt álló (de még akkor sem teljesen) ha hasonló konfiggal tesztelnéd ugyan azt. Akkor a laptop sem visítana. Mellesleg a gépházadba nagyobb a légtér, így kb annyi értelme van az összehasonlításodnak mintha egy mercit néznél egy trabanthoz. Nekem is van amd-s laptopom, és képzeld, tök halk, pedig vékony. Nem játszani használom, mert arra van más. Ennek nem az a célja. Nem a laptoppal van a baj, hanem azzal, ha nem érted meg amit írok. Egy 10 liter+-os házat, ne hasonlítsunk már laptophoz. Örülök, hogy neked bejött a desktop élet, te meg fogadd el, hogy van élet azon túl is. Sok más embernek, aki a kompaktságra vágyik.
-
hapakj
őstag
S miért szólod meg azokat akik azért vesznek laptopot mert az a legegyszerűbb? Most akiket baromira nem érdekel a technika és szeretnének egy out of the box működő eszközt már hülyék?
Már a vásárlás is bonyolultabb. Kb hány általános műszaki cikk boltba van összerakott előtelepített PC? Aztán még vegyél monitort, vegyél billentyűzetet, vegyél webkamerát, vegyél egeret, vegyél hangfalat...
A laptopot bedobja a kosárba, esetleg hozzácsap egy egeret és kész. S egyáltalán, miben jár rosszabbul?
-
Bedepi
tag
Igazából te dobálóztál a teljesítménnyel, hogy egy asztali 2x gyorsabb. Én meg arra világítottam rá, hogy 3x-os fogyasztás mellett, nem nehéz gyorsabbnak lenni. Laptopból is létezik olyan aminek jó a hűtése, és pont ezért halk tud maradni, csak érteni kell hozzá. Mellesleg egy igp-s cuccnál szép is lenne ha üvöltene.
Biztos jó a géped, de ezt egy normálisabb noti keresztbe harapja. Mondom, csak arra fel írtam amit mert a teljesítményt hoztad fel. Egyedül a fent említett amd prociban van érdemlegesen használható igp a többi csak dísznek van. 
-
Tyrel
őstag
Azért a 90% erős túlzás, szerintem a 75% is... Egy több százezres termék vásárlásakor azért az emberek többsége meggondolja milyenre van szüksége.
Igen, van akinek laptopja van, pedig soha nem viszi sehová, nincs szüksége a mobilitásra. Tudod miért van mégis laptopja? Mert a kompaktságára van szüksége. Mert nincs felesleges helye a lakásában egy számítógépasztalnak.
Aki nem ért hozzá egyáltalán, annak egy laptopot megvenni is sokkal egyszerűbb, így számára ez egy tök észszerű döntés. Nem kell plusz hely, nem kell asztal, szék, monitor, és nem kell szaküzletbe menni hogy épített gépet vehessen. Laptopot kapni bárhol, néha-néha még Lidl-ben is. Igen, az ilyen emberek nem értenek hozzá egyáltalán, de számukra akkor is tök észszerű döntés egy laptop, konkrétan ha téged megkérdeznének ezekkel a paraméterekkel, te is inkább azt ajánlanád nekik.
De maradjunk a hordozhatóságnál... Aki gamer laptopot vesz, nem azért veszi mert ő majd a vonaton fog gamelni rajta. Tök mind1 hogy a nagy teljesítményű hardver gyorsan leszívja az aksit, vonaton amúgy is tök sz*r játszani, nem erre kell. Olyan embereknek kell akik mobilisek, pl. több helyen laknak. Mondjuk hétköznap munka vagy suli miatt egy városban, hétvégente meg 200km-rel arrébb. Nekik kellhet, hogy az az eszköz amin dolgoznak/tanulnak/filmeznek/játszanak, az mindig kéznél lehessen, akárhol is vannak otthon.
Vagy itt vagyok pl. én is, havonta kb. 3 hetet lakok egy helyen, meg 1 hetet egy másikon 260km-re onnan. Először én is ódzkodtam a laptopoktól, konkrétan volt 1-1 épített desktop gépem itt is, ott is, marha sokat költöttem rájuk (pl. Radeon 6800 volt mindkettőben, akkor amikor még új volt és nem lehetett kapni, egyiket scalpertől vettem, a másikkal szerencsém volt)... és kifejezetten szar volt. Folyamat szívtam vele, hogy szinkronizálgassam a dolgaimat a két gép közt, hol ez nem volt meg, hol az nem volt meg mert a másikon maradt... és szívás is volt mindkét lakásban fenntartani nekik egy számítógépasztalt, ami csak a port fogta amikor épp nem voltam ott. Végül eladtam mindkét gépet és vettem egy gamer laptopot... és nagyon jó döntés volt.
Az embereknek 1001 okuk lehet arra, hogy laptopot vesznek desktop helyett, és azt mondani hogy 90%-uk ostobaságból teszi ezt... az nem más mint ostobaság.
-
-
Bedepi
tag
Ja a teljesítménye a kétszerese, a fogyasztása meg a 3 szorosa. kb 2007-től vannak minőségi laptopjaim, soha nem térnék már vissza az asztali vonalra. Pedig volt jó pár évig. Mellesleg már az sem sokkal olcsóbb, cserébe kell neki egy fél szoba, meg lassan már egy 800-1000w-os táp, ha használni akarod. Szerintem az is sokat mondó, hogy egy 4090-es laptop hozza egy 3090TI teljesítményét csak amig az 450w-ot eszik, addig a mobil gpu 150-et boost-al 175-öt.
-
hapakj
őstag
Szerintem nem hülyék az emberek, csak nem érdekli őket a technika. Egy laptop esetén bemegyek a boltba, leveszem hazaviszem működik. S még mindig ott, hogy ha kell hordozható. Nem sokkal drágább, mint egy asztali gép, sőt lehet még olcsóbb is.
Aki gamer laptopot vesz (én is vettem), annak valszeg oka van. Tisztába van a gép hátrányaival (súly, rövid akkuidő), de nem feltétlen ez a lényeg, hanem hogy legyen az embernek egy hordozható workstationje.
Személy szerint jelenleg én is asztali gépet és ultrabookot használok, de ezeket a usecaseket is meg tudom érteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- sziku69: Szólánc.
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest