Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #43409 üzenetére
Bizony.
F2S = az első széria (null széria) amit elvileg le kellett volna kukázniuk, de ezek szerint csak eladják ezt is
Anno az F2-t is kérdezték tőlem, hogy mi a véleményem róla, persze már akkor meg volt a kész lámpa, pont be akarták vezetni. Mondtam, hogy túl magas az első fokozat, hülye az elosztás, meg kell változtatni mert ez így nem optimális, nem nagyon van látható különbség az alacsony és a közepes fokozat között. Valami olyan rémlik, hogy valamennyi idő után lép vissza 10-15 lumen körüli értékre. Ha valaki megveszi ki tudja próbálni, de ilyen irreális 15-20 perc rémlik. Hónapokat csúszott e miatt a bevezetése, mert a drivert újra gyártatták, az lett az F2. Mondjuk a strobit abban is benne hagyták, holott javasoltam, hogy hagyják el teljesen, felesleges bele.
Azóta nem is kérdeztek semmiről, az F3-ról már csak akkor hallottam, mikor kikerült a kínálatba.[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ace22
tag
válasz ZozzV6 #43274 üzenetére
Én egy FiTorch ER16-t (kicsi, csak elektronikus oldalkapcsoló, 16430 aksi) rendeltem, de kifogtam egy selejtes példányt (a töltő része rossz, ill, nagyon mélyen ül a mikro USB aljzat, nem minden kábellel lehet tölteni).
Ergonómiailag jól meg van tervezve, de zsebben hordva érdemes reteszelni (lockolni), akár az alsó rész elforgatásával, akár a szoftveres lockolással, mert könnyen bekapcsol.
-
ZolkoW
őstag
válasz ZozzV6 #43274 üzenetére
A P26R-t, amikor nemrég banggoodos akcióban volt. Kék Liitokala 5000-es akksit is rendeltem, ez az első 26650-es lámpám. Akkumulátorral úgy vagyok, hogy inkább itthonról rendelek, vaterás csávótól már harmadszor rendeltem (igaz, hogy most legutóbb olyan gyors volt, mintha Kínából érkezett volna... ), de ez most Intercell.hu .
Ja, és fent van a Track17 appja is, az is okos, de pl. vagy nem tud értesítést, vagy nem tűnt fel..
A Postáét azért tettem fel, mert abban bíztam, ha fiókot is csinálok, akkor hátha ki tudom nyerni a belföldi csomagok állapotát, de azt még úgy sem.. a fizetős szolgáltatásokat nem próbáltam.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz ZozzV6 #43256 üzenetére
ki fogom próbálni friss elemmel, de ilyesmit ritkán tartok otthon
meg másik leddel, ugyanis ennek valami elég béna zöldbe hajló árnyalata van, nem gondoltam, hogy ennyire zavarni fog.
Valamint szívesen veszek tippeket S2, S2+, vagy S3 pill beszerzésre, ugyanis ahol én szoktam nézelődni, ott mindig el vannak ezek fogyva.. és akkor egyszer visszaalakíthatom rendes lámpáváBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
vince
őstag
válasz ZozzV6 #43243 üzenetére
Hehe, tényleg nem két tojás. Mentségemül szolgáljon, hogy első blikkre ítéltem közel azonosnak és az F1-et nem vettem elő, hogy összevessem
(#43247) MAC72
Pontosabban BG-n fogyott el, GB-n van most kuponnal"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
-
vince
őstag
válasz ZozzV6 #43214 üzenetére
Az a Sofirn külsőre igen erős hasonlóságot mutat a Zanflare F1-gyel. Melyik lehetett a🐔 és melyik a 🍳? 😁
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Francia91
veterán
válasz ZozzV6 #43160 üzenetére
Akkor most várok a mágnesre is...
A cégnél addig sztem tudok szerezni hasonló mágnest
Berendeltem a mágneseket, addig kitalálok valamit, amíg nem érkeznek meg[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz ZozzV6 #43156 üzenetére
Réz megteszi-e mágnes helyett? A cégnél rézzel dolgozunk, van belőle dögivel
Valamint korábban volt egy link, ilyen méretű mágnesekhez AliExpress-ről, meg tudná azt valaki adni?Szerk.:
Közben találtam, ebben a méretben megfelelő lenne?[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
törölt tag
válasz ZozzV6 #43061 üzenetére
Van lumintop tool AA és lumintop tool AAA. Lehet venni GBn és BGn is. Az infokat meg a gyártó oldalán olvastam. Igazából arra lettem volna kiváncsi, h az edc05 képes lehet e valójában egy 14500as li akkuval meghajtani egy xlp ledet 100 lumennel 12 órán keresztül vagy kamu az adat.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #42989 üzenetére
Mit szólnál ahhoz, ha kilátásba helyeznék, hogy akkor kb. 40$-al többet kell még fizetned azért, hogy egyszer talán megkapd?
És szerinted mit szólna hozzá az egyetlen magyar (jozsi252) aki megkapta és beközölnék, hogy akkor kéne még pénz tőle is, mert úgy az igazságos?
Ha rám hallgatsz most nagy ívben elkerülöd míg ki nem alakul valami biztos álláspont az egészről, mert ami most ott folyik az nagyon gáz.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #42940 üzenetére
Üzleti alapon nyilván az ilyen javítás nem működik. Csak ha hobby, és a sikerélmény reménye az ami megérheti.
Én veled hasonló véleményen vagyok a tuningolással. Valószínűleg meg tudnám csinálni a led cserét, a driver cserét, de ha beleszámolom a szükséges eszközöket, a szükséges alkatrészeket és az időmet, akkor már nagyon drága lámpa lenne.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Masooo
aktív tag
válasz ZozzV6 #42942 üzenetére
A BLF348 leírásában ez van:
Áramforrás: AAA alkáli elem vagy NiMh akkumulátor, 10440 lítium akkumulátor
Van olyan driver vagy nem tudom mi benne, ami alkalmassá teszi 1.5v és 3.7v közötti váltásra?
Mert az érdekes dolog, miért nincs ez pl s2-ben vagy ilyesmi lámpákban?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
-
Zoli-bácsi
senior tag
-
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #42884 üzenetére
Hi
Köszi, most már ez is kiderült azt sem tudja megtartani.
Nagyon jó árnak kellene hozzá jönni, hogy rászánjam magam.
Köszi.
Most hanyagolom, egyébként is sikerült megfognom M1-t, arra elég rég várok.
Ha meglesz már csak két lámpa hiányérzetem marad.
Valami XHP70-es fényorkán és újfent a most hanyagolt fejlámpa.(#42885)
Majd legközelebb én így voltam F1 lámpával.üdv
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #42852 üzenetére
Nem lett volna ezzel baj, ha a Q8 módjára megkapja a bolt aztán postázza.
Szabad szemmel innen is jól látható, hogy a Lumintop nincs a helyzet magaslatán ezen a téren. Most már le is van írva félhivatalosan.
Az FW3A nekem nem tetszett, nem is iratkoztam fel rá, nem tudom ki a gyártó és a forgalmazó, de ez a Neal féle szervezés a jövőben számomra inkább hátrány lesz, mint előny, legalábbis a GT projekt alapján ezt gondolom.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #42839 üzenetére
Megnyugtató, úgy éreztem megbántottalak.
Egyenlőre alábbhagyott a lelkesedés, ez a lámpa átkerült a "majd megveszem ha nagyon jó áron lesz" kategóriába.
Gyűlnek itt a lámpák már van Zebralight H600 Mk IV és/vagy H600Fd Mk IV meg Armytek Wizard Pro Magnet.üdv
-
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #42837 üzenetére
Múltkor nagyon megcsúszott a napom, de a kocogást nem akartam kihagyni akkor jött velem H03.
Nekem ott kellett ez a 400~500lm körüli üzemmód.
Ne érts félre nagyon nagy segítség amit csinálsz-teszel értünk, sajnálom ha leszólásnak vetted, nem ezt akartam kihozni belőle.
Amit te is mondasz, 2 lépést nem tudsz tenni és máris visszalép.
Akkor melyik üzemmód tükrözi jobban a lámpa tudását?
Még egyszer sajnálom, nem ez volt a célom. -
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #42835 üzenetére
Gondolom a nagy meleg a többi lámpára is hasonlóképp hat.
Egyébként ezeknél a visszalépős lámpáknál pont azért tartom jó ötletnek a turbó mód mellett a legerősebb tartós üzemmódról is képet készíteni, de azt hiszem ezt már írtam valamikor korábban.
Jó-jó a sok lumen, de H03-t is 400~500lm körüli üzemmóddal használom.
Ez amit itt hiányolok 800~200lm között nincs üzemmód csak visszalépésből, meg semleges fény sincs.
Mindenképp alszok rá egy jót, nem döntök hamarjában, csak most lámpa ügyben újabb lelkesedési rohamom van.
Köszi az infókat.üdv
-
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #42831 üzenetére
Ez is kiesett.
Marad a medium ~200lm és high ~800lm mód.
Ezek után már nagyon kíváncsi vagyok vajon high módot megtartja e?
Néztem a táblázatod de erről pont nincs fotó.SZERK: H03 van, most egy picit messzebb látót szeretnék.
Mivel boruit-ot elajándékoztam gondoltam jöhet egy másik fejlámpa.üdv
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #42828 üzenetére
Hi
Köszi, azért kérdem mert ezt találtam rá: klikk
Egy orosz oldalon találtam tesztet a szokásos rögtön visszalépős után ezzel a görbével:Ebből arra gondoltam talán a high módot meg tudja tartani.
Szerinted 400lm mód ami csak visszalépésből van meg valamilyen módon menüként hozzáügyeskedhető?
Persze így is húzom a szám fejlámpába semleges fehéret kedvelem.üdv
-
-szabi-
addikt
válasz ZozzV6 #40574 üzenetére
Hi
Megint ezen a lámpán rugózok.
Nem találom kérdeztem vagy sem, szóval HC33 turbó fokozata használhatatlan mert azonnal visszalép.
Viszont mi a helyzet high fokozattal? Azt meg tudja tartani? Vagy onnan is visszalép 400lm-re?
A módkiosztásból ez a 400lm mód jól sejtem nem elérhető?
Láttál belőle semleges fényűt vagy csak hideg-fehéret?üdv
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #42789 üzenetére
Látszik, van még mit tanulnom.
may15, ez neked is ide vonatkozik.A driver felőli rugó marha masszív, 1,5mm-es, most mértem le. Próbáltam úgy befotózni, hogy látszódjon a két áramgenerátor is, de nem sikerült, inkább be sem illesztem.
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #42785 üzenetére
Tényleg nem értem a dolgot és komolyan megijedtem, mivel gyárilag zsírozottak a menetek, és érezhetően ki van találva a tömítés és kapcsoló is. Nem érzem úgy egyébként gyengébbnek az L6-nál, kivéve persze a gyári 3300lm-t a 3800 helyett. Nagyon szépen terít, egyenletes fénye van, nincs erős hotspot. De egy utólagos rugós áthidalás meg dedómolás és szerintem 5000 körülre fel lehetne menni komoly driver mókolás nélkül is. A tömege is megvan, akksik nélkül fél kiló.
Szóval fura a kapcsolásérzet, hogy egy kis mágnes váltja a fokozatokat, nincs félig lenyomás/nyomvatartás, felteszem mert a mágnes csak indukálja a fokozatváltást, de ez az ára hogy örökre vízálló legyen. Vagy ezek szerint mégsem...
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
snipr
aktív tag
válasz ZozzV6 #42718 üzenetére
Benzinnel én is szívtam mostanság (korábban linkeltem egy képet, nem jön rendesen le az a nyomoronc dóm néha). Hígítóval megpróbálom még hátha az leszedi. Ezt a szikés melegítős eljárást kipróbálom valami nélkülözhető leddel, köszi a tippet (nekem egyébként valamiért nem szoktak ezek a kézzel belepiszkálós dolgok működni, általában elszakad valamelyik vezeték az utolsó mozdulatoknál)
-
veterán
válasz ZozzV6 #42650 üzenetére
Néztem hogy van olyan aki Pelican koffert vesz, nagyon jófélék azok is, de nincs szívem annyit kiadni érte.
Úgy néz ki Március fele kijön az Olight X9, árba bele se merek gondolni, de elvileg az aktív hűtés miatt tovább fogja bírni a magas fokozatot mint egy sima hasonló adottságokkal rendelkező lámpa.
iPhone 16 Pro Max
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #42695 üzenetére
Gyertyaként, az összes oldalkapcsolós lámpa megáll. A ZL, LL MT06 még a szőnyegen is megáll. 70 lm esetén 66 óra, ill. 160 lm esetén 33 óra is szép adatok. 4 db 18650 akkumulátorral. A ZL SC600 MKIV 56 lm / 36 óra, 1 db 18650 -es akkumulátorral. Amit használok, pl. ZL SC5w MKII 9 lm (ami halványan bevilágítja a szobát) 48 órán keresztül, vagy az Olight szintén szép üzemidőt bír, ráadásul időzített kikapcsolás is van rajta (3, 9 perc). A 100 lm körüli fényáramot lakásban csak percekig használom, így ezek is gond nélkül bírják a hónapot töltés nélkül.
A MK34 0,1 lm fényáramtól állítható, a Q8 2 lm -tól. Már írtam, a 0,1 lm már kevés (a ZL szintén 0,1 lm -től szabályozható), a 1 lm is már sok. Én 0,3 lm ZL esetében és 0,5 lm az Olight lámpánál, amit éjjel használok, ill. a piros fény a Nitecore lámpáimnál. Éjjelre elég, és nem szedi ki a szemem.
Ha nem tévedek, mind a 2 -nek be lehet kapcsolni a világítást a kapcsolóján. Ez szuper. Éjjel így könnyebb megtalálni a lámpát. Esetemben a ZL fehéren, 0,1 lm fényárammal, 5 mp -enként villant, ha bekapcsolom rajta ezt a villogást. A Nitecore EA21, MT20A pirosan, az EA45S a kapcsolójánál kéken villog STAND BAY esetén. Az Olight teste meg zöldeskék színben dereng éjjel.
Fél kilóval, azért, ha lehet, nem sétálnék. Lakásban sem.
Igen stabilan állnak, a MK34 -et eltudom képzelni beltéri használat közben, rövidebb távon. A Q8 inkább közepes, nagyobb távra való, bár keresésre biztos nem. A nagyobb távot, 100 m körül, az 1 db 18650 akkumulátort használó Acebeam L16 -os jobban bírja, és azért az sem világít annyira szűken.
Az esti sétára való 160 lm -t, jó sokáig bírja a Q8, viszont én biztos nem sétálnék fél kilóval.
Mint írtam, a MK34 nekem nagyon tetszett, és a Q8 sem volt rossz, viszont nálam valószínűleg a fiókban hevernének. Sajnos.
-
Masooo
aktív tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz ZozzV6 #42693 üzenetére
Ami az előzőből kimaradt. Lehet nem hiszed el de nagOn gyakran nyúlok bent is a Q8-ért. Két okból. Egyik hogy a talpán marha stabilan áll gyertyaként és le tudom akárhová tenni rajta a diffúzorral elegendő fényt ad. Másik nem kell az üzemidővel törődni mivel legtöbbször kis fényerőn megy 100-500 lumen. És van benne 4 db 3000 mAh akku amire jó ha havonta ránézek és csak kb másfél két havonta töltök rá de akkor se merült még le teljesen .
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #42690 üzenetére
Erre az írásodra emlékszem. Inkább az érdekelne, hogy milyen érzés használni a mindennapokban, a mágnesgyűrűs irányítás be -e jött, hogy ez után, vagy inkább más lámpa után nyúlsz -e a mindennapokban? Hol látod értelmét ennek a lámpának?
Mert, hát nemcsak a fényáram, fényerő számít, ott van a méret, tömeg, használhatóság, kezelhetőség, vetített kép, stb.
Én pl. beltérben biztos, hogy nem a BLF Q8, Manker MK34 után nyúlnék, hanem pl a Fenix FD20 / FD30 után, esetleg az Olight Baton valamelyik darabjáért, pedig a MK34 is nagyon jól terít, de nehezebb. Messzebbre megint más lámpát választanék, bár a Q8 szép távot bevilágít. Esti sétára, napi használatra, kicsit nagynak tartom őket.
Ettől független tetszenek, főleg a MK34, holdfény is van, de nem valószínű, hogy megveszem ezeket, mert ház körüli tevékenységre, 5 - 10 m távra elég az Olight lámpám is (jobban terít mint a Q8, kicsit szűkebben mint a MK34), ráadásul lassan már megjön az Armytek is. Beltérbe, sétára, munkára, túrára, stb akad más lámpám.
Az az SRT9 mintha rövidebb / közepes távra lenne az igazi. Használható beltérben, de léteznek, szélesebb, akár 2x - 3x szélesebb fénykörrel világító lámpák.
-
Gargouille
őstag
válasz ZozzV6 #42629 üzenetére
Az oldalgomb maximum különbség de nem feltétlenül előny (kesztyűben használni most télen azt a mütyűr kapcsolót?). Az állványmenet már talán. Igazából csak azt nem értem ha már új lámpát tervez akkor miért egy n+1 -dik átlagot, ami érdemben nem nyújt többet a korábbiaknál, sem a versenytársaknál. Például lehetett volna pwm mentes, vagy magas cri értékű, vagy valami sok funkciót kínáló esetleg testreszabható driverrel vagy hővédelemmel (ne adj isten a kapcsoló mellett jelezné leddel a túlhevülést mint ahogy az akku merülést) vagy ilyesmi.
Én nagy szerelmese vagyok a Convoynak, de ez - szerintem - karcsú lett. Nem baj ha letisztult és funkcionális, csak akkor legyen olyan jól átgondolt mint az S széria többi tagja, amik szintén nem nyújtanak semmi extrát de amit tudnak az minden szempontból kifogástalan.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bwoay
nagyúr
válasz ZozzV6 #42585 üzenetére
köszi, kb azért mertem venni ilyen lámpát, mert azzal számoltam, hogy ha valami para lesz vele, majd te megoldod mondjuk azt el nem tudom képzelni, hogy milyen szerszámmal és milyen módon bányásznám ki a kapcsoló feletti gumi borítást, de egyelőre nincs is rá szükség
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Masooo
aktív tag
válasz ZozzV6 #42599 üzenetére
Te szépen meg tudod munkálni a testet mint láttam és bele is tudsz nyúlni 1-1 lámpába.
Add el feljavitas után. Szépek, vevő lenne bőven, kell egy jó ár ami megéri neked meg a vevőnek és egyedi dolgot kapna. Avagy alakítsd át mások lámpáját vmi díjért. Csökkentheted a hobbid költségeit, mi nyerünk mert több lámpáról írsz és nekünk is teremt lehetőséget veled egyedi lámpát alakíttatni.
Persze lehet, hogy hülyeség vagy már csinálod, akkor bocs!Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
válasz ZozzV6 #42594 üzenetére
Nekem Te vagy itt a fő lámpász, olyan valaki aki hobbiból is szereti a lámpákat, sosem hittem, hogy adsz el lámpát úgy, hogy adott fajtából legalább 1 nem marad meg, persze ha szeretted, ha nem akkor érthető.
s3 ennyire nem ajánlott?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Gargouille
őstag
válasz ZozzV6 #42592 üzenetére
Csak mert az enyémen most fedeztem fel, hogy a bezel koppig betekerve sem szorítja rá az üveget a refire, kézzel lehet picit ide-oda mozgatni. Ezért raktam egy plusz tömítőgyűrűt még, így most rendesen összeszorul minden. Ez lett a felépítés tehát kívülről befelé haladva: bezel, szilikon tömítés, üveg, szilikon tömítés, refi.
Esetleg ha van S3 kéznél majd nézd meg te is, hogy neked is alapból ilyen lazán fogja e az üveget. Lehet ott ázott be anno.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
G@ben
addikt
válasz ZozzV6 #42574 üzenetére
Most láttam, hogy van belőle SST40-es változat, bár lehet, hogy csak utólag épített, ott 2300 lument írtak.
Az nem zavar, ha stabilan 5-600 lument tud, hosszú ideig nem is kell több, a maximumot meg tudja fél percig, aztán kész.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
ZolkoW
őstag
válasz ZozzV6 #42466 üzenetére
azt is néztem, tetszik, de valami miatt kiejtettem. lehet hogy drágállottam
(az nem kifogás, hogy a féloldalas fejre nem megy rá a diffúzor, hiszen a szilikonból készült rámegy)
igaz, hogy most elköltöttem 5 ezrest a projektre, de ezért barkácsolási lehetőséget is kapok!szerk: nagyon baba a Xiaomi Wiha csavarhúzókészlet, igaz, hogy elemlámpához nem sok hasznát veszem
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
kugyu21
senior tag
válasz ZozzV6 #42439 üzenetére
Ez alapvetően jogos, csak azt gondoltam a lítiumos technológia fejlettebb ezért több vehető ki belőle, és ha a 18650-es méretet nézzük akkor mintha ez jönne is, mert 3 szoros feszültséggel hozza ugyanazt (sőt nagyobb) kapacitást mint egy AA, de a térfogat csak 2.15 szöröse.
De mindegy is, nem okoskodni akartam, csak valóban megtalálni a legnagyobb, még ajánlott kapacitást, hogy a 2 órás üzemidőt meg tudjam növelni (jó volna, ha az egész éjszakát kibírná).
Este megnéztem, a 18650 éppen nem fér bele, a hosszában éppen annyi, de a csatlakozókat nincs már hová tenni, és a magasságából is hiányik 2-3mm, viszont széltében még van 4mm. -
kugyu21
senior tag
válasz ZozzV6 #42436 üzenetére
Sőt azokból inkább csak 750-eseket találok, ami még kétszerese sincs a jelenleginek (érdekes, hogy abban a méretben a NiMh már 2-2.5Ah-s). Akkor inkább megnézem, hátha beleügyeskedhetek egy 18650-et, közel hasonló árért 4-5ször nagyobb kapacitással. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Masooo
aktív tag
válasz ZozzV6 #42379 üzenetére
Mivel úgy tűnik nekem, hogy lámpa témában Te vagy a szaktekintély, ezért kérdeznék valamit.
Hogyan tudok biscotti mod-ot tenni az s2+-ra?
Van erre valami leírás kezdőknek. Nagyon kezdőknek?Nem tudom, hogy kell e nekem, de jó lenne kipróbálni.
S2+ lámpából lehet, hogy veszek majd még egyet, de még nem tudom, inkább s8-ban gondolkoztam, ez is inkább csak túrázni pár alkalomra.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
válasz ZozzV6 #42329 üzenetére
Mivel ti azért szakértőbbek vagytok mint jómagam:
Feltárásokat végeztem a sötét Albionban és megleltem egy li-ion made in japan laptop akkut (zöld belsőre számítok).
Nem csavaros a műanyag, de nem tudom akkor milyen, mert nyitó pontot nem látok rajta.Hogyan kellene szétbontani de úgy, hogy a tok egyben maradjon lehetőleg?
Ha ez megvan, csak forrasztással tudom megbontani a cellákat, avagy vmi más erőbehatás is eredményre vihet, azzal a nem elhanyagolható mellékeredménnyel, hogy a testrészeim a helyükön, sérülés nélkül szolgálnak tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest