Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gargouille
őstag
válasz 1stVikman #59877 üzenetére
Lehet csak szerencsém volt (a vám elkerülése mellett) ezzel is, de nekem konkrétan csütörtök este feladta a gyártó Szentpéterváron, hétfő délben csöngetett be a postás kezében a csomaggal. Még belföldről sem ér ide ilyen hamar semmi. Szóval nekem megérte a 7$ szállítás.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ZozzV6
senior tag
-
Gargouille
őstag
válasz 1stVikman #59898 üzenetére
Mint látod ez nem pipalámpa, hanem egy dedikált fejlámpa. Abban igazad van, hogy éppenséggel rakhattak volna bele mágnest, de ezt nem nagyon cibálja ki az ember a fejpántból, azzal együtt meg nem jó felmágnesezni mert belóg a fejpánt, szóval nincs sok értelme szvsz a mágnesnek benne. Legalábbis én nem hiányolom belőle.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ZozzV6
senior tag
válasz 1stVikman #59901 üzenetére
Nekem se jutott eszembe, hogy hiányozna ebből a mágnes. Pont azért amiért Gargouille mondta.
Már egy ideje lehet kapni ezeket így ahogy vannak. Csak nekünk újdonság. Nem lesz változtatva. A 3.0 akku kombóbak viszobt ha jól rémlik az akksiban van micro usb töltés.[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Vlah
tag
válasz 1stVikman #60192 üzenetére
Pont ezt veséztük ki FBLLMAG kollégával, a sima alkáli elem kapacitása kis áramokkal nyerhető ki teljesen, szóval AAA/AA 25/50 lmnel kb, ha mondjuk helyette 75/150 lumennel terheled, akkor már fele annyi Wh jön ki belőle, még magasabb terhelésnél még rosszabb a helyzet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz 1stVikman #60192 üzenetére
Pár 100 mA fogyasztásig nem gond. 3 A leadásánál 600 - 700 mAh marad a 2800 mAh -ból, amit 100 mA leadásánál ér el. Vagyis nagyjából 150 mW teljesítménynél. Ez elég kevés. 0,5 A áramleadás esetében meg már csak 1700 mAh kapacitás nyerhető ki az alkáli elemből. Ez még mindig csak 750 mW teljesítményt, olyan 100 lm körüli fényáramot jelent 1AA -s lámpából, 200 lm körül 2AA -sból. De nem ez a gond. Az alkáli elem károsíthatja a zseblámpát, ha állandóan ezzel használod. A sav ugyanis kifolyhat belőle. De végszükség esetén használhatóak az alkáli elemek is. 😉
Én, tartaléknak Li-Fe elemeket tartok elcsomagolva. 2x tovább bírja a lámpa vele, 15 évig is raktározhatók, igaz 2x drágább mint az alkáli elem. De nem használhatók minden lámpában.
-
FBLLMAG
senior tag
-
Gargouille
őstag
-
-
vendingo
veterán
válasz 1stVikman #60681 üzenetére
iatti: Nekem is lassan indult be a késezés. Mindig csak bicskákba gondolkodtam, de az első fixem után elindultam a lejtőn. Nincsenek drága késeim, többnyire 10k alatti jó vételeket szoktam vadászni. Most is 20k-s kést csíptem el 9600-ért.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Gargouille
őstag
válasz 1stVikman #60885 üzenetére
Én is sokat vaciláltam rajta, az Armytek Elf C2 mellé kerestem egy hasonló kategóriájú kifejezetten fejlámpát. Végül Zozzt kérdezgettem és az alapján vettem. A fénye egy dolog, de a kialakítása, kezelése és az, hogy nincs túlhajtva valahogy kiemelte a mezőnyből. Mikor megjött akkor csak pozitívan csalódtam, kisebb volt mint amire számítottam, tökéletes megmunkálás és ragyogóan bevált.
Vettem egyet azóta ajándékba a kollégámnak is, aki laikus. Azóta le se veszi szinte a fejéről.
-
-
addikt
válasz 1stVikman #61594 üzenetére
Most, hogy írod, régebben szedtem szét az elejét lencse csere miatt. Valamiért erre nem is gondoltam, hogy ott lazulhatott meg, ahol megbontottam régebben.
Nagyon kíváncsi leszek ennyi lesz-e csak a megoldás, köszönöm! 🙂
Ehelyett olykor kiszedtem az akkukat, mikor felidegesített és belefújogattam kontaktikussal.-----------------------------------------
@ZozzV6: Rendben, ha nem boldogulok vele, írni fogok neked. Kerüljön inkább hozzáértőhöz ez remek lámpa. 🙂
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz 1stVikman #61603 üzenetére
Na most lehet nem is gondolod mennyire hálás vagyok neked...
Nagyon szépen Köszönöm!Tényleg csak ki voltak lazulva a dolgok a fejében és jól vissza meghúzva ismét stabilan, szépen világít a Convoy S2+.
Igazán gondolhattam volna erre magamtól is.
Azt gondolom ezután megtartom a lámpát.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz 1stVikman #61734 üzenetére
Nem tudom igazából, csak szeretek ilyen szétszedéses képeket /videókat nézni.
Nézni én is szeretek, de csinálni nem nagyon van időm. Többnyire kicsi időszeletkéim vannak itthon/benn a cégnél, nem a dokumentálásra fókuszálok.
Pl.mennyire sérült a test,
Semennyire. Nagyon vigyáztam.
fejen belül elrendezés, gumigomb visszarakás, menetrögzítő mennyisége, stb.
Hát, egy kis ízelítőt adhatok.
Így néz ki szétszedve. Alulról simán kicsúszik a csillag. Jó nagy gombolyag van alatta.
Ez a gomb. Kicsit epic, hogy a nyákon H03 szerepel.
A gyűrűt, ami fogja, megpolíroztam ( egyszer kiugrott a Seeger-fogó a horonyból, amikor ki akartam csavarni ), most szép megint. Így már nem eloxált, inkább szálcsiszolt, de szép, és nem látszik a karc. Beállítottam a gombot is, el volt fordulva a nyák, a led köztes helyzetben állt. Most merőleges.
Éééés itt a lényeg. SST40.
A csillag nem 16, hanem 15mm, de alulról bement volna a 16-os is, hely van neki a tálcán is bent. Viszont nem volt itthon SST40-esem csillagon, csak szólóban, úgyhogy inkább cseréltem.
Kicsit tartottam tőle, hogy a gyári csillag nem DTP, mert nagyon nem annak látszik, de az. Viszont hogy meg lehessen bizonyosodni róla, le kell forrasztani a ledet.
A vezetősávok is elég furán vannak rajta, ezt be is sz*ptam, mert miután jó alaposan megnéztem, simán felforrasztottam az emittert fordított polaritással.
Mindegy, ezért már le nem szedem megint, műxik gond nélkül fordított vezetékeléssel.Még a madzagok közt akarok rendet tenni, mert számos és hosszú vezeték van beletunkolva, nehéz összerakni, feszül mindenhol, és ott gomolyognak a drótok mindenfelé a fejben. Mondjuk gyárilag sem volt jobb, de sztem javítható a helyzet valamelyest.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
válasz 1stVikman #61747 üzenetére
Köszi.
Ledet mivel forrasztod le/fel a csillagról/ra?
Egy ilyennel:
Volt vagy 6 dollár akciósan.Nagyító alatt dolgozol? Azért ehhez elkél némi kézügyesség.
Biztos kéz, önhittség és közepes fokú rövidlátás.
De lassan kell majd a nagyító, már 8-10 centinél közelebbre nem tudok fókuszálni. Pár éve még az orrom hegyének távolsága is ment. -
blueye
veterán
válasz 1stVikman #65972 üzenetére
Peldaul itt a HardverApron.
-
WestBam
Topikgazda
válasz 1stVikman #65990 üzenetére
Ha itthonról kell akkor elemnagyker a legolcsóbb. NCR18650B ~1600Ft, 30Q ~1700Ft.
Ha kintről is jó akkor banggood vagy fasttech, bár ez utóbbi eléggé lassú, esetleg EU-ból NKON.[ Szerkesztve ]
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest