Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  eFootball

Hozzászólások

(#1621) VinoRosso válasza ProEvoFan (#1620) üzenetére


VinoRosso
veterán

Ez egy kiinduó taktika amit a META LBC\QC ellen játszok. Quick Counter a playing style, defense level 1 kék csík (kivétel Posession Game ellen, ott alapszinten hagyom), LB\RB defensive + man marking az ellenfél LWF\RWF-en.

LB\RB- Attacking fullback (kivétel ha a defensive jobb formában van)
CB- Build up
6-os DMF - Build up (CB 6-os poszton)
8-as/10-es DMF- Box2Box
LMF/RMF/AMF- Creative playmaker, Prolific Winger
CF - Advanced CF

Ezt szoktam szinte mindig módosítani formától és az ellenfél játékosaitól és felállásától és függően:

- Ha pl a padon lévő defensive fullbackem jobb formában van, vagy az ellenfélnek van brutál AMF-je, akkor felszabadul egy defensive instruction és a DMF-el emberfogom az AMF-et, Ugyanezt csinálom ha egy classic 10 SS van ott.
- Ha van egy jobb formában lévő destroryerem (pl Rice) vagy Orchestratorom akkor az egyik box2box-ot lecserélem arra. Akkor is jó a Destroyer az egyik box2box helyett ha az ellenfélnek 2 olyan középpályása van amelyik jó támadásban.
- Ha 2 DMF van az ellenfélnél akkor LMF\AMF helyett LMF\RMF-el játszok
- Ha 1 DMF és 2 AMF van az ellenfélnél akkor LMF\AMF helyett AMF\AMF-el játszok
- Ha azt látom, hogy nincs meg a kellő összjáték a támadóharmadban lévő játékosok közt akkor az egyik DMF-et CMF-re váltom, és az advanced CF-et Deep Lying forwardra cserélem (Mbappe-Neymar helycsere, néha Maradona SS-ben a CF helyén)
- Ha az ellenfél 2 CF-el játszik, akkor a 6-os-t visszahúzom CB-be és lecserélem egy destroyerre
- Ha az ellenfél 2CF-el játszik, és az LB/RB-n kívül nincs szélsőjátéka akkor mindenképp felfutó fullbackekkel játszom és a defensive instruction rákerül 2 DMF-re, így középen 3 CB- 2 DMF fogja börtönbe zárni a támadóit
- Ha felfutó szélsőhátvédeket akalmazok akkor az előttük játszó posztokat is hozzájuk igazítom, Attacking Fullbackhez Creative Playmakert (AMF) esetleg Hole Playert (LMF\RMF) választok, Fullback Finisherhez meg Creative Playmaker, Roaming Flank, Prolific Winger (LMF\RMF)

Az alapstratégiám az, hogy a felezővonal mögött pár méterrel próbálok labdát szerezni és abból egyritmusú konktrákat vezetni, Posession Game ellen kicsit magasabban, illetve ha a támadóharmadban vesztek labdát akkor még az ellenfél térfelén megpróbálom visszaszerezni és egyből visszatámadni, vagy legalább megakasztani a labdakihozatalát.

Ezalól vannak kivételek, ha az ellenfél gyorsan visszazár, akkor nem rohanok fejjel a falnak hanem járatom hátul, megpróbálom kicsalogatni vagy várok amig rés nem nyílik a védelmén. Szeretem, ha nálam van a labda, és igyekszem megtalálni az aranyközéputat aközött, hogy a jó indításokat ne hagyjam kihasználatlanul de nehogy egy rizikós passzal eladjam a labdát. Tökéletesen egyiket se lehet megvalósítani, midegyik némi trade-off-al jár, de ezért vannak kigyúrva a játékosaim sebességileg és védekezési képességekben, hogy gyorsan tudjanak reagálni a támadásra és a labdavesztésre+visszaszerzésre is.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  eFootball
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.