Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Ahogy Norti írja, lehet hogy akkor ez a probléma, hogy az AMD-s van fent. Ilyen tapasztalatom nincs, de voltam már úgy asus termékkel, hogy a gyári driver volt az igazi. Szóval egy próbát megér, lehet hogy megoldja a gondjaidat.
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Az AMD-vel csak problémád lesz, tapasztalatból tudom, nem a Brazoshoz készült (hiába írja, hogy jó a benne lévő GPU-hoz). Használd az ASUS oldalán lévőt, az stabil.
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Én megnézném még másik böngészővel is, nem tudom mit használsz, de mindegy is, valamelyik másikkal próbáld meg. A 3 gb simán elég kell hogy legyen, a cpu terhelés nem vészes, meg a ram kihasználtság sem.
Ubuntu is jó amúgy, nem akarlak lebeszélni róla, bár a Brazos nem tudom mennyire működik patentul alatta.
Amivel próbáltam, minden jól ment mondjuk. -
gallus
aktív tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Asztaliban volt brazosom, de szerintem mindegy.
Feladatkezelőt ha nézed, nem dolgozik valami indokolatlanul sokat?
Vagy lassú a neted
-
válasz
balpeter04
üzenetére
CPU terhelést nézz, meg hogy a hűtés rendben van-e ( mennyire meleg a proci )
Egyébként a Facebook, meg az Index szerintem a föld két legrosszabbul optimalizált oldala. A Youtube meg flash, ami hát .... erősíti a fenti párost. Szóval simán lehet, hogy nem birja a vas. Egyébként régebben mentek ezek párhuzamosan ? Ja, esetleg másik böngészőben ?
Valamint Ram nem fogy el ? ( Winyónak ha dolgozni kell, már régen rossz ) és ez is köszönhető a tuti oldal optimalizálásnak. -
válasz
balpeter04
üzenetére
Power4gear-ben be van kapcsolva szerintem a fényerő csökkentés akksi üzemre. Szerintem csak ez lehet a gond. Azt viszont tartsd szem előtt, hogy ha felhúzod a fényerőt, akkor csökken az akksi idő.
-
ZewaDeluxe
tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Egy ötlet:
van-e a TV menüjében olyan opció, hogy "ÉLESSÉG" vagy "ÉLESSÉGÁLLÍTÁS"? ha van, vedd le 0-ra! Ha az sem segít, akkor próbálj meg kikapcsolni minden "képjavító" funkciót!
Én egy Samsung B550-net használok monitorként, és pont ilyen a kép akkor, ha fel van tolva az élesség...
Meg még egy ötlet: a TV-n a bemeneti jel elnevezései között van-e esetleg PC? Ha van, arra van-e beállítva? Nálam a HDMI-bemeneteket külön el lehet nevezni, és némelyikhez más-más alapbeállításokat aktivál a TV.
...Vagy próbálkoztál már ilyesmivel?

-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Noh, végül eljutottam addig h megnézzem.
Ez tényleg durva, eddig fel sem tűnt, bár őszintén nem is neteztem ezzel TV-n keresztül, csak filmet néztünk, ott meg nem tűnt fel.
Csináltam két képet is. Az egyiken az 1215N van kivetítve, a másikon egy 7 éves Fujitsu DVI-vel.
Próbáltam egyedileg kalibrálni a ClearType-ot 4 lépcsőben, egy-egy mező során sikerült eljutnom, h a "példaablakban" eltűnt ez a ghosting a betűk mögül, de qrva érdekes, mert a böngészőben, gép betűiben kb. semmi nem változott. Fingom nincs, h a miért van ez, vagy h lehet eltüntetni.
A különbség látszik a fotókon is:
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Nem felejtettem el, megnézem minél előbb, csak egész héten későn értem haza, és sok dolgom volt itthon.
darealkilla
Ezekben aktív hűtés van, volt már tapasztalatom olyan korábbi - 1005HA - modellel, amiben egyszerűen megállt a ventilátor.
Egy próbát megérne a Win 7, ha az alatt is csinálja vidd el az Asus szervizbe.
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Szia,
Holnap kipróbálom neked én is az asztali notimról és az 1215N-ről is. Én hajtottam már nem egyszer így a fórumot is, nem emlékszem hasonlóra.
Egyébként a TV-m is gyakorlatilag ugyanaz, csak 47"-os, és LH3000.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Mintha sok lenne a kontraszt, vagy a fényerő.
Driverben semmi ilyenre vonatkozó beállitás nincs?
-
apatyas
Korrektor
válasz
balpeter04
üzenetére
Néztem a 1215B weblapját.. kiszedték az E-450 -et. Vajon miért és mi a francnak?
Visszaszedték E-350-re, és a videó részlegnél is max 6310-et írnak. Mibe fogják akkor belerakni az E2-1800 -at? A memória bővíthetetlen 1225B-be, ahol (még?) megtartották az E-450-et? Na neeee!
// gépet akarok cserélni de rosszul fest ez így
//azért válasz, mert alább látszik hogy kint volt -
benojeno
csendes tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Aksi nélkül próbálom már jó ideje. Másik pendriveom nincs kéznél. De a biosban látom, felismeri a típusát is, szóval... én is feladom.
-
benojeno
csendes tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Itt egy link, felvettem, ahogy nem indul:
http://s3.toldacuccot.hu/letoltes?sid=60ee909bbc862bdd41165132a8313a25&file=MVI_4688.AVI -
benojeno
csendes tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Megpróbáltam, a helyzet nem változott.
De köszi a tippet, reményt adott. -
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Talán azért, mert 2.39:1 képarányú film, s nem 1.85:1, vagy 16:9..
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Sajnos a TV-re való kivitel az nem a legjobb megoldás szövegolvasásra, sajnos nekem is csinálja ION-nal.
az 1920 miatt ráragasztják, az igazi, tényleges fullHD az 1920x1080.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Hz Növelés.
A lejátszóban be kell állítanod, hogy a HDMI legyen az elsődleges hangkimenet. Nálam legalábbis ez volt KMPlayernél.
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Nincs mit

Ha friss a telepítés, akkor biztos hogy azzal volt a gond. Directx-ből a 9-es nincs benne alapból a 7-ben, utólag kell telepíteni. A videó gyorsítás meg dx alapú
Annak a procinak, meg vga-nak kényelmesen el kell vinnie a fullhd-s cuccokat, még a kis c50-es is tudja, fura lett volna a dolog
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Media player classic home cinema, és egy directx 9c legfrissebb szoftverbázisról. Ha úgy sem megy, be kell lőni az mpc-t. Logouton van cikk hogy hogyan kell.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
KMPlayer, plusz egy K-lite kodek pakk.
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
KMPlayer.
-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Ok, ez számomra is egyértelmű. A kérdés inkább az volt, h hardveres felismeri-e a 4gb-s modult.... De, ezek szerint 64 bit-tel tutira megy.
Van külső meghajtóm, az 1005-öst is azzal szoktam újratelepíteni, gyanítom ennél is megfelel majd.
Szerintem belevágok ebbe az 1015BX-be, most már egyre biztosabb.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Jóegészséget a használathoz.

Jó kis noteszt választottál.
-
válasz
balpeter04
üzenetére
Van, hogy több féle wifi modullal készítik a gépeket. Van amelyik kombinált wifi+bt modul, van hogy simán csak wifi, van hogy beszállítót váltanak. Aztán guberáljon a kedves vásárló

Lényeg, hogy megvan. Használd megelégedéssel
-
balpeter04
aktív tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Naná, hogy a 4. driver lett a jó!

Nagyon király a gép, csak ajánlani tudom!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Nincsmit.

Jó választás.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Nekem nincs, mivel nem volt még AMD-s notim. De eddig sehol nem irtak róla rosszat. Gyorsnak gyors, nem fűt annyira, jónak mondják.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
AMD-t ajánlanám, mivel az tudtommal nem fűt annyira, mint az ION + Atom páros ( Nekem az ionos megoldás van, háátháát, mitnemondjak, tojást lehet rajta főzni...

Oprendszernek, ha nem adnak gyárilag 7-et, akkor megpróbálnám először XP-vel, és ha akad valami kompatibilitási gond, akkor dobnám csak a 7 Home Premiumot. -
válasz
balpeter04
üzenetére
Elég a gari levél, ha neten akarod visszaküldeni, akkor még az sem biztos hogy kell, nekem anno csak a vásárlás dátuma, és helye kellett, ezt az RMA oldalon szépen kitöltöttem, és nem kérdeztek semmit. Azért mondjuk nem árt, ha megvan a garijegy. Sőt, szerintem az a fontosabb.
-
Laca 012
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Szia!
Ugyan priviben kaptam a kérést, de szerintem ezekkel a képekkel semmi gáz, elvégre EEE PC-ről szól a topic nem?

Íme:
Egyébként brutál jó kis gép! Azonnal lecseréltem rajta a win7startert, mert különben nem működött az NVIDIA Optimus, viszont így Ultimate-tel 100%-os akkunál 7óra59perc hátralévő időről indul és kicsit ezt túl is szárnyalja legalacsonyabb fényerőn wifivel-böngészve a neten!
(8óra20perc után kapcsolt ki!)
A FullHD videók még a Youtube flash-esek is akadás nélkül mennek HDMI-n rádugott 24"-os monitoron, vagy TV-n!!
Ami kevés az az 1GB Ram, amit ki fogok cserélni 2GB-osra, mert néha betelik és akkor belassul.
(Megpróbálok egy 4GB-ost is, de elvileg azt nem tudja kezelni sajnos)
A másik, ami kicsit zavar, hogy csak 10/100-as a vezetékes hálókártyája és a Wifi/Bluetooth kombó kártya Wifije is csak 72Mbit/s névleges sebességű, holott már a leggagyibb notikba is újabban minimum 150-est tesznek, a jobbakba meg 300-ast!
Ha azt vesszük, hogy ezeknek a valós sebessége kb. a felét tudja a névlegesnek, akkor ebben a gépben egy sima g-s wifinél sajnos csak alig gyorsabb (1,5x) kártya van, holott mehetne 5x gyorsabban is az átvitel. Átlagos netezésnél ez nyilván nem annyira zavaró (bár nálam a 80/25-ös DIGI-t így nem tudja kihasználni), de ha van otthon NAS, vagy home szerver mint nekem, akkor már érezni a hiányát pl. egy film hálózaton belüli másolása esetén, nem mindegy hogy 5x annyi ideig másolgat.
Nekem a bluetooth nem hiányzik, úgyhogy rendelek bele 300Mbit/s MIMO 2x2-es "sima" Wifit, és kicserélem.
Ha meg bluetooth kellene mégis, akkor mjd dugok bele USB-set.
Még a HDD-t akartam kicserélni, mert hozzájutottam egy 7200-as fordulatú 500GB-os WD -hez, de annyival hangosabb volt, hogy inkább visszatettem a gyárit..
Hirtelen ennyi az eddigi tapasztalat.Most este viszont néztem egy 1001-et , mert az van itt pesten a Savoya parki bevásárlóközpontban is. Megnéztem-megtapogattam.. Ízlések és pofonok, de sem a billentyűzet nem jött be a szorosan egymás melletti szögletes gombjaival, sem ez a kevlár utánzat amit mondasz.. Nagyjából ezen a képen látod . egyszerűen recés a felület, de annyira, hogy 5-10perc nyomkodás után rajt volt a lenyomata a kezem bőrén.. Karakterkiosztásban egyébként meg ugyan az mint a 1015PN, csak a gombok kialakítása más.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv:
Laca -
Laca 012
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Milyen kamu karbon felület???
Nekem 1015PN van, ezen lakk fekete és matt fekete felületek vannak csak... A billentyűzeten szintén...
-
Jano_023
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
-
Jano_023
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Kicsit nagyon kamu a video ...
de viccess -
montero7
csendes tag
válasz
balpeter04
üzenetére
a billel nekem sincsen semmi gondom, imádok rajta gépelni, nagyon kényelmes és gyors. jobban szeretem mint az asztali gépem bill-ét .)) ha nyilakat használsz, azt lesz nehéz picit megszokni, én a lefele helyett nyomtam eleinte jobb-ot, de kis odafigyeléssel meg lehet szokni

-
runner 125
nagyúr
válasz
balpeter04
üzenetére
Ez biztosan így van.
Mellesleg nem véletlenül csináltak egy olyan szerelőablakot rá, amit még egy amatőr user is könnyen észrevesz.
-
(jan)
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Engem kifejezetten felgyorsított..
egyrészt azért mert ugye laptoplbilzet köztudott h azon kényelmesebb gépelni, másrészt kényelmes hogy ott van az ember szeme előtt a bill és a kijelző is így nem kell olyan "messzire nézni"

-
Land
veterán
válasz
balpeter04
üzenetére
Jó lenne!
-
Land
veterán
válasz
balpeter04
üzenetére
Jó lenne. Úgy értetted, hogy szervizben levő csere vagy akár otthon is?
-
Gercsa
senior tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Nekem nem atomos a gépem, csak celeronos, de nagyon meghálálja a tuningot.
Szerintem addig érdemes, míg cpu fesz emelés nélkül megy, mert így nem melegszik durván. -
tomyoy
senior tag
válasz
balpeter04
üzenetére
simán fut 2000en nálam, fölötte már fagyogat, egyébként alapon használom, csak kipróbáltam.
-
kokyt
senior tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Csiga tempó helyett már lajhár sprintben vágtázik

Én biztos nem kockáztatnám meg, hogy atom máglyát csináljak a netbook-omból egy kis játék kedvéért.
-
(jan)
őstag
válasz
balpeter04
üzenetére
Képet nem tudok dobni...
De, azt elmondom hogy valami félelmetesen jó a billzete, legalábbis nekem nagyon bejön, imádok rajta gépelni, megfelelően nagy és halk is, szóval tényleg f@sza

-
montero7
csendes tag
válasz
balpeter04
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 845 G8 - Ryzen5/16GB/500GB
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -3 év garancia
- ROG Strix G713PV 17.3" QHD IPS Ryzen 9 7945HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De köszi a tippet, reményt adott.

(8óra20perc után kapcsolt ki!)
(Megpróbálok egy 4GB-ost is, de elvileg azt nem tudja kezelni sajnos)
Milyen kamu karbon felület???