Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz Bence123 #35595 üzenetére
Szvsz:
-ha be lett jelölve, akkor valószínűleg fel is lett adva (mondjuk kérdés, hogy mit is törölt az ebay? a felhasználót, vagy a hirdetést? miért?)
-ha párszáz forint és szükséged lenne rá, akkor nem ér meg annyit, hogy még egyet rendelj?De az sem árthat, ha egyszerűen írsz az eladónak
-
Peethy
őstag
válasz peter889 #35593 üzenetére
Dear seller,
It has been about 40 days since the package had been shipped, but I haven't received it yet. I'd like to have a refund, but without opening a case. I'd be glad if you would be opened to this solution, and I would give positive feedback after refund. Looking forward to your response.
Sincerely,
XY -
Peethy
őstag
válasz hidroponi #35560 üzenetére
Az eladó valóban nem tud semmit a címemről, de ha PayPal-ra regisztráltam egy címet, a CreditCard adataihoz pedig egy másik cím szerepel (ez nekem is fura, de pl. a borrowlenses.com oldalon sem tudtam fizetni a credit card-ommal, mert nem USA-címmel regisztráltam a kártyát, hiába adtam meg mellé az itteni szállásom címét), akkor a PayPal automatikusan letiltja, mondván: csak a credit card címére postázná. A lényeg az, hogy végül megbeszéltem az illetővel és belement a dologba.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Kinn vagyok az USA-ban, és nagyon jó áron sikerült lecsapni egy Macbook Pro Retina laptopra. A problémám az, hogy a fizetésnél írta ki, hogy credit card esetében az eladó azt kérte, hogy csak az adott címre szóló kártyával fizethessek. Ez azonban sehol nem volt feltüntetve. Írtam neki elég illedelmesen, hogy miért nem oda szól a címem és hogy mindennek ellenére szeretném megvenni és egy kis rugalmasságot várok tőle e tekintetben. Nektek mi ilyenkor a tapasztalatotok? Bele szoktak menni?
Köszi!
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Vásárlás után - ha nincs az eladónál erre külön információ - mennyi idővel vagyok köteles kifizetni a terméket? 2-3 napig lehet húzni?
-
Peethy
őstag
válasz kaliber #30372 üzenetére
"Annyi, hogy ne menjen csődbe a vállalkozás..."
Látod, épp ez az: nem volt semmiféle vállalkozás A legszebb az egészben, hogy mindig a legnagyobb csalók szidják a legjobban az államot azért, mert rosszak az utak, nincs elég rendőr. Na, részemről itt lezárom, mert nagyon off, és az eredeti kérdésemre sem kaptam még választ
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
The item (RCXXXXXXXXXHK) was in transit within its destination country on 3-Apr-2013.
Ezt írja most státusznál, és mindezt azután, hogy vám elé állították. Ez azt jelenti, hogy nem vámolták meg, és már felém tart, vagy csak a központi elosztóba? Nektek mi a tapasztalatotok? Kis méretű csomag, kínaiak valószínűleg önszorgalomból ajándék + kis érték megjelölésével küldték, amúgy sem nagy érték (kb. 40$/csomag).
Köszi!
(#30363) đension: átszámolva ez havi másfél millió forint bevétel. Kisstílű az, aki pártízezer forintért csinálja, és igazából nincs is annyira tisztában a szabályokkal.
Az ilyen emberek adótartozásait majd a te és az én vállalkozásomon fogják behajtani, a becsületes személyeknek további hátrányt okozva.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz prannk #30330 üzenetére
USD erőssége nem sokat változott az utóbbi időben, hanem a forint lett leértékelve MNB-elnökváltás után 7-8%-kal. Innentől kezdve már csak az itthoni dolgokon múlik a helyzet, de szerintem ne számíts erősödésre. Még olyat is pletykáltak, hogy a kormányzat 330 körülre akarja beállítani (mármint euróhoz képest).
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Két részletben rendeltem csomagot Kínából/HK-ból, az egyik március 24-én, a másik március 28-án hagyta el a kiindulási országot. Nemrég néztem a trackinget, és akkor azt mutatta, hogy éppen Afganisztánban van a csomag (térkép). Most nézem, már nincs semmilyen infó a térképen, csak az, hogy mikor hagyták el az országot.
Szerintetek reális, hogy ezeket április 19-ig megkapjam? Van arra valamilyen mód, hogy meggyorsítsam a vámkezelési eljárást? Például hogy kérés nélkül beviszem az átutalási adatokat, számlát, és személyesen átveszem.
Köszönöm előre is!
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Hogy tudom kikapcsolni azt a nézetet, hogy csoportosítva lássam az árukat? Nagyon idegesít. Tehát hogy ne így látszódjon a keresésnél, hanem egyenként:
"Nikon Zoom-Nikkor 55 mm-200 mm F/4.0-5.6 IF G DX ED VR AF-S Lens (2166)
42 new from: $178.99
17 used from: $140.00
5 refurbished from: $145.99
Next auction ends: $93.00 | 11h 41m" -
-
Peethy
őstag
Ha veszel 2 pendrive-ot, akkor az ugyanannyi, mintha itthon megvennél egyet garanciával. Ha eredeti, akkor meg nem túl valószínű, hogy gondod lesz vele, pláne mindkettővel. A kínai eladók meg olyanok, hogy kalocsai népviseletbe öltözve kérnek tőled elnézést a rossz termékért, ha kéred, csak ne adj nekik negative feedback-et.
-
Peethy
őstag
válasz Daniel Alves #20170 üzenetére
Meg kell nézni, hogy mit garantál az eladó, mennyi idő után adja fel.
-
Peethy
őstag
Köszönöm a linket és a hasznos tanácsokat!
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Milyen áron lehet hirdetni ebay-en? Egyáltalán van értelme megpróbálni eladni egy 850$-os cuccot, ha csak 4-es a feedback ratingem? Persze mind pozitív, összesen már 120-130ezer értékben vettem cuccokat, de meg fogja ezt bárki is venni? Ahogy látom, azért arrafele elszálltabbak az árak, mint a hazai piacon sok termék esetén, én csak egy korrekt árat akarnék kapni érte, szerintem gyorsan elvinnék, ha csak az ár számítana.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy tudtok-e olyan sok pozitívos ebayes kereskedőt, aki ruhákkal foglalkozik? Elsősorban ilyen egyedi, különleges darabok érdekelnének, de legyen olcsó, lehet használt is. A legjobb ingyen postázós lenne, postázási idő nem számít. Fotózni szoktam, és jó lenne szerezni néhány olcsó darabot, ha esetleg tudtok ilyet...
Köszi! -
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
Írj az eladónak. Ha üzletszerűen kereskedőről van szó, akkor biztosan nyom majd egy megszakítást, és ha azt elfogadod, akkor nem kapsz negatívot. Ha nem megy bele, akkor kifizetetlen termékként ott marad és az ebay egy idő múlva (olyan 1,5-2 hónap) ad egy negatív értékelést a profilodra.
Nálam is volt hasonló és (mivel írtam, hogy rendeltem egy másikat tőle, ez csak véletlen volt), ezért a másikat törölte.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz PowerBuldog #15484 üzenetére
PH-n is van ilyen, bár nem tudom hogy ők hogy oldják meg [link]
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
válasz Discoman27 #15428 üzenetére
Megnéztem, nálam augusztus 3-a óta el van küldve (arrival at transit office of exchange). Nálam ezt írta ki kb. 2 hétig és utána megjött. Pár nap múlva szerintem megérkezik.
-
Peethy
őstag
Na, úgy tűnik, a 3 részletben feladott, 250$ értékű küldeményem megérkezett Hong Kongból és nem raktak rá sem vámot, sem ÁFÁt Ennek most nagyon örülök...
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz radi8tor #14965 üzenetére
A "nem szoktak" alatt kb. erre gondoltam én is. Nem szentírás, hanem íratlan "szabály".
Slownz: ez az én tapasztalatom, meg csillió helyről hallottam. Miért ne jelentsem ki, hogy általában így van? Egyébként az illető által linkelt áru kb. 80 dollár (a szállítást is bele kell számolni az összköltségbe, azt is vámolják!), tehát van rá esély, hogy fennakad, de valószínűbb, hogy mégsem. Ha fennakad, akkor szorozza meg az árat kb 1,3-al és meg is van a fizetendő összeg.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz radi8tor #14953 üzenetére
Ha tudtam volna, hogy így csinálja, akkor külön címekre rendelem. Mennyire szokták az ilyen kereskedők ajándékként feladni a cuccokat? Én eddig egyszer rendeltem (airsoft), azt kiszámlázták, máshonnan meg azt hallottam, hogy giftként küldik.
Ez már inkább csak az utolsó szalmaszál.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Rendeltem ebayről kb. 55ezer forint értékben, 3 körülbelül azonos részletben, hátha így megúszom a vámot (Hong Kongból jön a cucc). Mindenhova azonos címet írtam, csak a címzettet változtattam meg. Mikor feladta a csomagot, kiderült, hogy mindegyik azonos tracking numberrel van ellátva, tehát gondolom egy csomagként adta fel. Miért van az, hogy én ebay-en 3 névre rendelem és ő egyben adja fel? Kicsit bosszant, ez így 20ezer forint plusz lesz, aminek nem kifejezetten örülök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest