- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk #754 üzenetére
A DVD-k is olyan 10Mbit körüliek MPEG2-ben
A DVD szabvány teteje ~8Mbit, persze mintha valakitől olvastam volna hogy löketszerű csúcsban elérheti 10Mbit -et is. A külföldi gyakorlatban 5-6Mbit /s -esek az MPEG2 DVB-T adók, de olyan is van ahol SVCD felbontásra korlátozva 3Mbit /s körül megy az adás mert már nagyon beteltek. Saját tapasztalatom alapján H.264 -el SD tartalom 2-3Mbit körül már bőven hozza az MPEG-2 -es DVD -k minőségét, több menetes kódolással még ez alá is bőven le lehet menni (gyanítom az SDTV -k 3 Mbit/s körüli bitsebességgel lesznek sugározva). Hogy mennyire sok vagy kevés a 7.5 Mbps a HD.. a bitsűrűség is relatív, én az olimpiai megnyitó 12Mbps -es adásából is láttam olyan képmentést ami blokkok háborúja volt. pl. [link] A H.264 -nek elvileg pont ilyen esetekben kellene domborítania a plusz szűréssel, szóval fura ez a kép nekem, de lehet hogy az illető gépe volt kevés és így letiltott minden utófeldolgozást, avagy központilag van leszabályozva a szűrés, ami mondjuk nagyon gáz lenne. Esetleg a forrás anyag volt blokkos és ez továbbjutott a H.264 -be kódolás miatt (bár a logón is megjelenik a blokkosodás szóval itt biztos nem ez a helyzet).#758: december 1-től 3 HD + 6 SD adó (ebből 2 kódolt) fogható lesz. Mit értesz az alatt hogy normális?
Az eddigi lehetőségek után szerintem ez már jónak mondható.
Persze nem az ország egész területén, de azért nem is csak Pest és környéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest