- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
valaszolok a sajat kerdesemre, linux tv-zos szoftverek listaja: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/TV_Related_Software
megkaptam a nyeremenyt postan, egy kezzelfoghato tapasztalat: az RTL2832 chipset gyarilag minden mokolas nelkul megy debian8 alatt, azonnal sikerult beuzemelni, bar egyszer fagyott az lsusb parancs, nem lehetett killezni, de annyira, hogy meg shutdownolni de tudott a rendszer, resetelni kellett. A vlc userinterface nehezen vallalhato, a kaffeine jo.
es vegul egy vegletekig szubjektiv velemeny, aki az ilyenre allergias, az ugorjon. Mar tobb oraja gondolkodom, hogy mire, hol tudom hasznalni ezt az egesz dvb-t+mindigtv rendszert. Gondolkodtam mar rokonokban is, dvr-ben is, de semmi. Amit en nezek ezeken a siralmas csatornakon, az:
-forma1 az m1-en es ismetlese az m2-n, de ezt az egesz csalad nezi, tehat akkor ugyis a teven megy, nem gepen. Ha pedig lemaradok rola, akkor a felvetel hamar felkerul a netre, felesleges magamnak rogziteni.
-showder klub az rtl-en, de ez adas utan 1 hetig barmikor megnezheto az rtlmost-on. (Es amugy se nezem mar sokaig, ha igy csokken a szinvonal, melynek indikatora az rtl-es celeb-interjuk.)
-james bond a dunan, de a sorozatnak mindjart vege, utana ujabb 4 evig nem lesz semmi ertekelheto adas azon a csatornan
-es leginkabb: nfl a c8-on, de itt mar csak 1 meccs van hatra holnaputan, utana ujabb 9 honapig nem lesz semmi..
Tehat ez az egesz dvb-t mindigtv-elofizetes nelkul szanalmas. Ahhoz viszont, hogy atmenjek a kabelszolgaltatomtol, az elofizeteses csomag keves. Nagyon keves. Rettento keves.
Szoval nyeremeny, ugy nez ki, megy a dobozba a tobbi gadget koze, jo, hogy van, mert hatha egyszer jo lesz felkialtassal. Mely dobozt 8 evente szoktam selejtezni, ilyenkor vidam meglepetest okozva magamnak, hogy milyen fura de ertektelen kacataim vannak. (pl van egy soros Redsnake irdaportom) Ha lenne benne dvb-c...
(miert van az, hogy a radio-csatornak vetele szarabb, mint a tv-csatornake?)
-
Kernel
nagyúr
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
Itt is van egy példa a VLC lejátszólistára (Windows, de elvileg mindegy):
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13179-13179.html
Adatokat szükség szerint frissíteni kell.
-
azbest
félisten
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
én tvheadend szervert használok, amire telefonnal, tablettel (tvhguide + vlc) vagy másik gépemről is rá tudok kapcsolódni. De simán egy vlc player is megteszi, ha csak azon szeretnéd nézni.
A vlc is többféleképpen használható, én m3u fájlban felsorolom a csatornák adatait és akkor egy playlistből választhatok csatornát.
Egy szövegfájlba csatornánként egy-egy hasonló blokk (plain text)
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://A frekvencia az ami nálad fogható, a programs pedig a csatorna azonosító száma. A neve egyértelmű.
http://mindigtv.hu/lefedettseg
A frekvencia táblázat fül alatt látod, hogy hol melyik frekvencia van.
http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
Itt pedig a szolgáltatási paraméterek részen az azonosító oszlop száma adja a programs értékét.Nekem van előfizetésem is, amit a gépre kötött smartcard olvasóba tett kártyával használok, ezért is jó a tvheadend, mert az előfizetést is kezeli az oscam nevű kártyakezelő programmal együtt használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest