Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8451) Jocky válasza nfsu17 (#8450) üzenetére


Jocky
tag

Szerintem ezt fogom csinálni!Köszi a segítséget, így már kicsit képben vagyok!

Üdv: Jocky

(#8452) Jocky válasza nfsu17 (#8450) üzenetére


Jocky
tag

Ja, amúgy a csatornákat megtalálja a tv, de mindre azt írja ki, hogy kódolt adás, mintha nem is lenne bedugva a kártya!De a szerelő csávó nem várt szinte semennyit sem, mint ahogy te is írod, hogy 20 perc alatt bejött neked!Szerintem nem nagyon érthet az egészhez ez a szerelő akit küldtek.

(#8453) nfsu17 válasza Jocky (#8452) üzenetére


nfsu17
veterán

Biztos nem értett nagyon hozzá, relatíve új dolog ez a CAMezés, de mondjuk nem mentség rá, de előfordul az ilyen mindenhol, én még mindig normális szerelőt kaptam (1x :D ), mert sosem volt rájuk szükség...kopp..kopp. :R
Azért írt ki kódoltat - mint nálunk - mert a központban még nem frissített le a rendszerük, hogy Te már bizony CAM-et használsz. Pár óra múlva, vagy másnap már jöttek volna a csatik, kár volt ennyiben hagyni a dolgot.

(#8454) Jocky válasza nfsu17 (#8453) üzenetére


Jocky
tag

Értem!Az hogy én nem vagyok ezzel tisztában, az egy dolog, de hogy a szerelő se tudja, akit a Vidanet küld az azért már gázos! :N
Na, mindegy, holnap bemegyek hozzájuk, aztán visszakérem a kártyát és úgy csinálom ahogy mondtad!Remélem jó lesz! :)
Köszi mégegyszer a segítséget!

(#8455) nfsu17 válasza Jocky (#8454) üzenetére


nfsu17
veterán

CAM modult + kártyát, de kártyát úgysem adnak csak úgy, szóval kár ezt külön írnom, meg a kártyát a tévébe úgysem tudnád tenni.
Hogy menni fog-e az kérdés, inkább úgy mondom, van, akinél megy...nálunk, meg még tudok pár embert.
Nincs mit.

[ Szerkesztve ]

(#8456) Jocky válasza nfsu17 (#8455) üzenetére


Jocky
tag

Persze, úgy értettem! :)

(#8457) Kernel válasza nfsu17 (#8442) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nekem 3,5" tápos merevlemezek vannak, csak emiatt nem akartam 2,5"-os egységet vásárolni, nem is szoktam annyit felvenni, ami nem férne rá egy 4 vagy 8 gigás pendrive-ra. Visszanézés után pedig rögtön törlöm, vagy megy át a számítógépre, amiről szintén ki tudom tenni TV-re. Ha esetleg még nem volt idő visszanézni, akkor is mehet át a számítógépre, ha éppen helyet akarok csinálni a pendrive-on.

TV minden este 6-7 órát megy, nekem legalábbis nem lenne értelme folyamatosan járatni egy merevlemezt, amikor néha napokig vagy hetekig sem használom semmire. (Médialejátszóként sem használom a DVB-T vevőt.) De az viszont kényelmes és mára megszoktam, hogy ha hirtelen fel akarok venni valamit, akár a műsor miatt, akár egy rosszkor érkező telefonhívás miatt, akkor az gombnyomásra, azonnal működik.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8458) gulyasa


gulyasa
őstag

Digitévéseknél rákérdeztem erre a rögzítéses, tuneres, digitális kábel, SD, HD dolgokra még múlt héten és most válaszoltak.
Idézem őket:

A DIGI Kft. jelenleg kódolatlan formában sugározza digitális és HD csatornáit (kivéve a prémium csomag csatornáit), így azok foghatóak bármilyen arra alkalmas eszközzel.

Lehetőségek ezen adások megtekintésére:

- Ha a tévékészülékben van DVB-C tuner + MPEG-2 --> normál digitális felbontás vételére alkalmas
- Ha a tévékészülékben van DVB-C tuner + MPEG-4 --> nagy felbontású HD adás vételére alkalmas
- Szinte bármely tévékészülék + a megfelelő Set Top Box SD box-al digitális, HD box-al HD vétel

Cégünktől bérelhető Technisat DIGIT HD4-CX típusú box alkalmas műsorrögzítésre (csak külső USB eszközre), de a megállítható-visszatekerhető adást nem támogatja.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#8459) vlevi


vlevi
nagyúr

Most vettem észre, hogy a Sportklub átváltott 16:9-re. Nagyon helyes :C De pl. a tévésoppot úgy adják, hogy továbbra is 16:9, de a kép csak 4:3, tehát a képben benne foglaltatik a két szélső fekete sáv is :D :D :D :D

(#8460) nfsu17 válasza vlevi (#8459) üzenetére


nfsu17
veterán

(#8461) vlevi válasza nfsu17 (#8460) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ettől viszont a régi tévék tulajdonosai fognak agylobbot kapni. Alul-felül fekete sáv, oldalt meg szürke :D Így lehet egy 70 centis CRT tévéből 37 centiset csinálni :D

Most is így megy

(#8462) gulyasa válasza vlevi (#8461) üzenetére


gulyasa
őstag

Hehhe... ;)
Én meg most vettem észre, hogy a diginél megszűnt a sportklub.
Ebből is látszik, milyen sűrűn néztem eddig is... :D

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#8463) nfsu17 válasza vlevi (#8461) üzenetére


nfsu17
veterán

Nálunk pl ilyen. De az 55cm-ből vond ki amit kell. :D
Lényegtelen, mert majd lesz új tévé, és 0 percet szoktam nézni a csatornát.

(#8464) vlevi


vlevi
nagyúr

Nem kimondottan a sportklub a lényeg, hanem az ilyen idétlen 16:9 megoldások :W
Mert az még megértem (nagyduzzogva), hogy a 4:3-ban sugárzó adók alulfeül fekete csíkkal sugározzák a műsort, de amikor a 16:9-es adásnál nem bírnak visszaváltani 4:3-ba, az már idegesítő. M1, M2 pl. átvált, van úgy, hogy rövid idő alatt (egyik reklám ilyen, a másik olyan) többször is.

(#8465) azbest válasza vlevi (#8464) üzenetére


azbest
félisten

most épp 16:9-es adás megy úgy hogy mégis ott van mellette a szürke animáció. Persze ha a tv tuner programjában átállítom a képarányt, akkor levágódik és nem pálcikaemberek szaladgálnak.

Nem lenne semmi baj, ha mindig 16:9 adást adnának ki és a régi 4:3-at ők egészítenék ki, mert úgy jó marad a képarány és kitölti a helyet. Ez csak annak lehet baj, aki széthúzatja a képet és lapos embereket szeret nézni. Ha igazi 16:9 esetén is összenyomják a képet 4:3-ra és mellé teszik a szürkét az a nagy baklövés :U
(Azért is próbáltam ki, mert a kábelen sok adás 16:9 fekete kerettel kiegészitve 4:3-ra.. ezt nézve zoom nélküli eszközön pedig csak a képernyő közepén van tartalom, minden oldalt meg gyászkeret)

[ Szerkesztve ]

(#8466) azbest válasza azbest (#8465) üzenetére


azbest
félisten

ó elnézést, közben rájöttem hogy most épp 16:10 arányú a közvetítés, azért széles és keretes is 16:9-ben :B

(#8467) Kernel válasza vlevi (#8464) üzenetére


Kernel
nagyúr

Végeredményben nem az MTV vált, hanem DVB-T vevő AFD-je.

Az MTV stream például fix 16:9 HD. A 4:3-as műsort ebbe teszik bele úgy, hogy kétoldalt fekete oszlopok lesznek (pillarbox). Csak ezt jól működő AFD esetén nem látni egy 4:3-as TV-n, mert már eleve úgy megy ki az analóg kimenetre, hogy automatikusan levágódik a széle. (Itt most a digitális adásról van szó, de az MTV külön kibocsát még analóg 4:3 formátumot is a hagyományos földi adóknak, ahol a 16:9 alul-felül fekete sávval lesz látható, sőt egy harmadik, anamorf variáció is van, kábeles cégek részére, kapcsolójellel.)

A Duna Autonómia SD felbontásban, anamorf módon sugároz, vagyis a stream alapból mindig 4:3 (720x576i). A 16:9-es műsorokat is ebbe "préselik" bele, emiatt torzított (vagyis magas, sovány alakok) lenne, ha az AFD nem húzná szét 16:9-re, az érzékelt kapcsolójel hatására.

A MinDigTV-nél gondolom így kellene menni a Sportklubnak is, bár én még nem láttam:

http://mindigtv.hu/~/media/DVBmedia/Kodolasi_technikak_2011_01_18.ashx

Tehát nincs ezzel semmi probléma, a szolgáltatón múlik, hogy normálisan továbbítsa a képet az analóg készülékekre is, illetve analóg STB-kimenetekre.

Egyébként, ha a DVB-T vevőn az AFD nem jó, még mindig van lehetőség manuális váltásra. Ilyen volt például a DPS HD 80, de ezt később szoftverfrissítéssel javították, így már teljesen automatán működik ez is.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8468) Kernel válasza azbest (#8466) üzenetére


Kernel
nagyúr

Kicsit furcsállottam én is, mert 4:3-nál szélesebb szokott lenni a kétoldali holttér.

Mindamellett, ilyen szürke animációs megoldással nem fog menni az AFD sem, vagyis 4:3 tévére így nem fog automatikusan levágódni, mert az AFD az üres fekete részeket érzékeli (érzékelné) ilyenkor.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8469) GBogyó válasza Kernel (#8467) üzenetére


GBogyó
tag

Kicsit kiegészítenélek, pontosítanálak, ahogy én tudom.

Az AFD jel a HD adásoknál használt kizárólag, megmondja, hogy a fix16:9 adásban csak a 4:3-as részen van-e képtartalom, vagy a teljes 16:9-es képben. Eddig egyezünk.

Az SD adások esetén kétféle kapcsolójel van, ami nem ugyan az, mint az AFD. Én úgy fogalmaznám, hogy alapértelmezetten 4:3 a formátuma, de kapcsolójel jelezheti, hogy éppen anamorf módon, azaz 16:9-es méretaránnyal kell értelmezni ugyan azt a (jellemzően) 720x576-os felbontású adást. Analóg adás esetén van a WSS, amit a régebbi készülékek nem kezelnek, ezért nem szívesen sugároznak így, illetve a digitális adásokban egy másik jel (flag), ami ugyanerre hivatott.

Még annyi, hogy vigyázni kell, az AFD jelet a DVB-T vevők jelentős része nem kezeli, még a MindigTV matrica sem elegendő feltétel erre.

(#8470) gaborh


gaborh
aktív tag

Sziasztok. tud nekem ajánlani valaki olyan usb tunert amivel tudom laptopon nézni a digitális adásokat digikábelen?

Gábor

(#8471) Lantos28 válasza gaborh (#8470) üzenetére


Lantos28
csendes tag

Sziasztok!

Vettem egy LifeView LV5TDLX DVB-T USB tunert.

http://pcx.hu/termek/lifeview-lv5tdlx-dvb-t-tv-tuner-73607

A probléma a következő: Miután összeraktam és végigjártam az ilyenkor szokásos telepítési utat (driverek programok stb..) el is indult a TOTALMEDIA 3.5.

Belőttem ott is amit kellett majd a csatornák keresése de semmit nem talált.
A tunerhez járt egy antenna én azzal raktam össze, mivel én egy társasházban lakom, ahol sajnos a társasházi szabályzat nem engedi, hogy a tetőre bármiféle antennát kihelyezzek.

TV készülékem nincs, mivel sokat dolgozom, és mikor otthon vagyok, vagy pihenek vagy, a netet böngészem. Időnként azért jó lenne egy-két filmet megnézni a TV-2 vagy az RTL Klubb-ról.

Több fórumon érdeklődtem milyen tunert vegyek, és azt mondták, hogy a fent említett tuner a saját antennájával simán működik.

Sajnos nem így lett és a rádiók közül is csak valami egyházi adó jön be vele.

Találtam egy videót is melyen úgy vélem ugyanaz a probléma merül fel mint nálam de megoldást ott sem találtam:

http://www.youtube.com/watch?v=3BfY1kt4qpA

(3:35-nél jön a lényeg a csatornakeresés.)

Tud nekem segíteni valaki valamiféle megoldással, hogy legalább a fent említett két csatorna nézhető legyen vele?

Előre is köszönöm a válaszokat.

(#8472) gulyasa válasza Lantos28 (#8471) üzenetére


gulyasa
őstag

A vétel attól is függ, mennyi fémet (pl. betonvasat) használtak a ház építésénél.
Lehet, hogy a lakás másik részében jobb lenne a vétel.
Ki kellene derítened, hogy a hozzád legközelebb eső adótorony milyen irányban helyezkedik el.

Szer.: Ja és próbáld ki a dvbviewer-t, hátha azzal jobban fog menni. (Igaz, ez egy fizetős program.)

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#8473) DopeBob


DopeBob
addikt

Sziasztok,

pár napja valahol láttam egy hirdetést, DVB-C-s set top box, 8 vagy 9e Ft, ért de azóta se találom. Valaki nem találkozott esetleg ilyesmivel? :)

MZ/X

(#8474) azbest válasza DopeBob (#8473) üzenetére


azbest
félisten

Itt a szomszédban: Digi kábel tv-digitális adás

(#8475) DopeBob válasza azbest (#8474) üzenetére


DopeBob
addikt

Tényleg, ez volt az, köszi! Öregszem :DDD Mit kerestem neten :D

MZ/X

(#8476) Rick4


Rick4
félisten

fail.. :B

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#8477) Kernel válasza Lantos28 (#8471) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az a helyzet, hogy DVB-T tunert nem épp így kell vásárolni, hanem első lépés a helyszín felmérése, tájékozódás a közeli adókról, vételi lehetőségről. Erről véletlenül egy szót sem írtál, pedig ez a legfontosabb.

Sok esetben jó támpont, ha egy bármilyen TV-be bedugunk egy darab drótot, műszerzsinórt, vagy egy szobaantennát és megnézzük az adott helyszínen fogható analóg adásokat. Abból általában lehet következtetni a digitális adásra is, ha egy toronyból jön. De még ez sem jelent garanciát, mert eltérő a teljesítmény, különböző frekvenciák másképp terjednek, főleg a magasabb tartományban lehet gond.

Csak utána érdemes gondolkodni azon, hogy milyen vevőt vásárol valaki. Még azt is el tudnám képzelni, hogy előbb csak kölcsönbe keríteni egyet, próbára.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8478) Vodar


Vodar
senior tag

Sziasztok,

Digi-m van, milyen TV kártyát vegyek, amibe közvetlenül a tv kábelt bedugva tudom rögzíteni az adásokat PC-re? A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne :)

Köszi előre is a segítséget.

(#8479) gulyasa válasza Vodar (#8478) üzenetére


gulyasa
őstag

Árgépben a legolcsóbbat ezt találtam:
Technisat CableStar HD2

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#8480) cigam válasza gaborh (#8470) üzenetére


cigam
félisten

[link], vagy [link]
Az egyikben kártyaolvasó van, a másik meg dvb-t-t is tud, cserébe nem olcsóak :D

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8481) donhada


donhada
csendes tag

Sziasztok Krisz vagyok és lenne 1 kis segítségre szükségem...
Vettem 1 Laptophoz csatlakoztatható USB DVB-T vevőkészüléket...
Na most én ezt az asztali számítógépembe dugtam és hozzá csatlakoztattam a Tetőantennám csatlakozóját... külterületről van szó tehát vidék...
Fel is telepítettem én a Blaze DTV 6.0-t amit cd-n megkaptam...
Semmi gond megy is... :C Sőt még a csatornákat is megtalálta :Y
De 1 valami nincs meg... :W A kép :D csupán ennyi..
Pedig ki is írja a csatornákat... váltani is tudok köztük... :N nem értem...
szóval ha tudsz segíts légyszi... előre is köszi...
sziasztok :DD

(#8482) m_kovacs válasza donhada (#8481) üzenetére


m_kovacs
tag

Az Önnek segíteni szándékozó részére nagy segítség lenne, ha leírná
az usb -s dvb-t eszköz pontos típusát. ( aztán még sok adat fontos lehet(ami a hsz. ból hiányzik), ha az adott típus megfelelő a hazai h.264 kódolású adáshoz...)

(#8483) donhada


donhada
csendes tag

Hello... Adatok.
SDB 501T USB DVB-T Vevőkészülék
USB 2.0 Kiosztás - ami nekem nincs
Frekvencia:48.25-863.25 Mhz
TV Rendszer: méret 2K vagy 8K FFT
FEC: 1/2 2/3 3/4 5/6 7/8
Mást nem tudok... köszi
:DD

(#8484) m_kovacs válasza donhada (#8483) üzenetére


m_kovacs
tag

"USB 2.0 Kiosztás - ami nekem nincs"
Ez mit jelent? A számítógéphez USB 1.0 szabványú kapcsolat van csak?
Ha nem, hanem USB 2.0 szabvány szerint csatlakozik, akkor további kérdesek: Hol van a vételi hely? van elegendő térerő? Melyik adótoronyból melyik mux-t szándékozik venni? Van szabad rálátás az adóra? Mekkora a processzor teljesítménye? Megfelelő a videókártya teljesítménye? Telepítve vannak-e a h.264 enkódolásához megfelelő kódekek?

(#8485) Kernel válasza m_kovacs (#8484) üzenetére


Kernel
nagyúr

Mármint dekódolás történik vételkor, illetve lejátszáskor. Encoding = kódolás. Amúgy ez lesz a jó nyom, többit a következő hozzászólásban.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8486) Kernel válasza donhada (#8483) üzenetére


Kernel
nagyúr

Blaze 6.0 nem egy szimpatikus kinézetű cucc, ráadásul nem is tudja lejátszani (dekódolni) az MTV vagy RTL Klub videókat (melyek letöltési linkjét pár napja ide is beraktam, tesztcélokra).

Ez viszont:

http://www.blazevideo.com/download.htm

BlazeVideo HDTV Player Standard 6.6

Viszi a magyar stream-eket, csak ez egy 14 napos próbaverziós program, illetve meg is vásárolható. De szerintem próbáld ki inkább a VLC-t, ingyen. Az USB 2.0 viszont kell hozzá gondolom, főleg a HD adáshoz.

Vannak itt driverek is, ami esetedben valószínűleg már telepítve van, de aki önmagában használja a VLC-t, annak talán ez is szükséges lehet:

http://www.blazevideo.com/driver/

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8487) donhada


donhada
csendes tag

Oh mesteri... egyébként már folyamatban van az is... mármint az usb 2.0...
köszi a segítséget... hali... :R

(#8488) azbest válasza donhada (#8487) üzenetére


azbest
félisten

Pontosan milyen géped van? Biztosan elég gyors ahhoz, hogy digitális tévét nézz rajta?
Csak nagyon régi gépeket (pentium 3-as korszak körüliek) ismerek, amelyekben még nem volt usb 2.0. Usb 1.1-gyel nekem sem ment a digitális tunet, amikor egyszer a p3-as gépemben is kipróbáltam. Ez teljesen logikus is, mivel 25 megabites egy mux tartalma, de az usb 1.1 csak 12 megabitre képes, így nem tudja lejátszani.

zhagyma: gondolom nem csak a hd adáshoz kell az usb 2.0, mert a teljes mux átkerül a gépre és szoftveresen válogatja ki belőle a nézni való csatornát.

Úgy emlékszem hogy a blaze video 6-ossal mennek a tv adások, legalábbis ilyet kaptam a kínai tunerekhez én is. Persze elég régi program, de ha nincs jobb akkor azért működik (bár az rtl és tv2 hangját nem emlékszem hogy jól játszotta e le).

[ Szerkesztve ]

(#8489) Kernel válasza azbest (#8488) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ez már kiment a fejemből (régebben foglalkoztam vele), hogy teljes multiplex megy át ilyenkor, ami elég tetemes. A Blaze 6.0-ra azért írtam, hogy nem működik, mert kipróbáltam, fájlok lejátszásával. Utána kipróbáltam a másik programot, az viszont lejátszotta. Nincs USB-tunerem egyébként.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#8490) zhagyma válasza azbest (#8488) üzenetére


zhagyma
őstag

" ...zhagyma: gondolom nem csak a hd adáshoz kell az usb 2.0, mert a teljes mux átkerül a gépre és szoftveresen válogatja ki belőle a nézni való csatornát. ..."

Igen. Egy frekvencián bejövő teljes mux kerül demodulálásra és átvitelre az USB 2.0 / PCI / PCIe csatlakozón keresztül. A többi a szoftver dolga. A mux bitsream sebssége konstans, tartalomtól független, az adóoldali paraméterek következménye. A tartalommal ki nem töltött mux sávszéleség null csomagokkal (üres 188 byte-s csomagok) töltik ki, hogy a pillanatnyi bitsream sebesség konstans legyen. Szóval a bármelyik választható porton konstans adatmennyiség áramlik át folyamatosan ...

Például a maximális bitsream sebesség érték DVB-C esetén EU (8 Mhz, 256-QAM ): 51,29 Mbps. A többi DVB rendszer esetén is hasnonló a nagyságrend. Ezek nem okozhatnak gondot.

[ Szerkesztve ]

(#8491) azbest válasza zhagyma (#8490) üzenetére


azbest
félisten

hopp, úgy hasonlítotok mint két tojás :B Nem is tudom miért neked címeztem ezt, talán mert épp téged olvastalak másik hasonló topicban :) de nem ment félre nagyon. Köszi a részletes infókat

[ Szerkesztve ]

(#8492) zhagyma válasza azbest (#8491) üzenetére


zhagyma
őstag

Sebaj. Csak kéne "kalapáltatnom" egy új avatárt. :) Ha már így összefutottunk gratulálok a Broadcom Crystal HD-s cikkedhez. Szép munka. :R

[ Szerkesztve ]

(#8493) azbest válasza zhagyma (#8492) üzenetére


azbest
félisten

Köszi, de úgy tűnik még így sem voltam elég alapos :) a napokban találtam meg azt a registry buherációt hozzá, amivel az alap driver / codec is 1080-as kimenetet ad, így már 32 bites win-en windows media centerrel is érdekes lehet, mert épp csak ennyi hiányzott ahhoz hogy jó legyen a dvb-t hd kép vele (sajna 32bites a codec amit telepít, így 64 bites wmc-vel nem elérhető). Bár olyan dvb progival ami tud külső codec-et használni szintén jó lehet.

[ Szerkesztve ]

(#8494) aag


aag
őstag

Sziasztok!

4.-én végre átállították a tatabányai adót és jóval erősebb is lett. :C A TV-men tökéletesen jön minden. A PC-men a linuxos Kaffeine tökéletesen felvesz mindent free DVB-T adást. A KDENLIVE-al pedig szépen át lehet kódolni, meg lehet vágni a felvett anyagot.

Mindez idáig csodálatos!

Már csak azt kellene tudni, hogy a MINDIGTV fizetős adásait linux alatt a Kaffeine hogyan tudja fogni? Be tudok szerezni ugyan USB-s kártya-olvasót, de vajon linux alatt (Ubuntu 10.10-et használok) lehet-e ezt üzemeltetni?

Segítsetek plaese!

(#8495) azbest válasza aag (#8494) üzenetére


azbest
félisten

Még csak felületesen foglalkoztam ezzel a témával, de úgy tudom megoldható.
Van valamilyen program, ami a kártyaolvasót (és kártyát) használva hoz létre virtuális /dev/dvb eszközöket, amelyekből már tetszőleges programmal nézhetők az adások.

például:
/dev/dvb0 - legyen ez az eredeti tuner, amelyen a kódolt adások jönnek
fut a program ami a dekódolást elvégzi és egy virtuális /dev/dvb1 eszközt hoz létre, amelyen már kódolatlannak látszanak az adók, így bármelyik program képes ezt használni, ami egyébként képes dvb megjelenítésre.

Csak nem jut eszembe a program neve...

(#8496) aag válasza azbest (#8495) üzenetére


aag
őstag

Csak nem jut eszembe a program neve...

Húúú-pedig jó lenne ha mégiscsak eszedbe jutna. :R

Van valaki aki effektív használja is linuxos módszert? :F

(#8497) footy


footy
addikt

Ausztriában működőképes egy ilyen eszköz MEDION MD 29046?
Ha jól tudom ott mpeg2 van.

(#8498) azbest válasza aag (#8496) üzenetére


azbest
félisten

nocsak, találtam egy 2008-as fórumot... eszerint lehet hogy a kaffein alapból támogatja a kártyákat: [link]

Pár napig próbáltam valami hasonlót összeállítani, de mivel nem volt tovább nálam a kártya így félbehagytam. Talán az ősszel, ha megint lesz nálam kártya jobban utána tudok nézni.

Azt hiszem megvan: sasc-ng a neve. Hirtelen ezeket találtam róla: [link] [link] [link]

(#8499) GBogyó válasza footy (#8497) üzenetére


GBogyó
tag

egyelőre. Az új MUX-ok, ha jól tudom, ott is MPEG-4-et fognak adni.

(#8500) aag válasza azbest (#8498) üzenetére


aag
őstag

Köszi! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.