- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
Kicsit kiegészítenélek, pontosítanálak, ahogy én tudom.
Az AFD jel a HD adásoknál használt kizárólag, megmondja, hogy a fix16:9 adásban csak a 4:3-as részen van-e képtartalom, vagy a teljes 16:9-es képben. Eddig egyezünk.
Az SD adások esetén kétféle kapcsolójel van, ami nem ugyan az, mint az AFD. Én úgy fogalmaznám, hogy alapértelmezetten 4:3 a formátuma, de kapcsolójel jelezheti, hogy éppen anamorf módon, azaz 16:9-es méretaránnyal kell értelmezni ugyan azt a (jellemzően) 720x576-os felbontású adást. Analóg adás esetén van a WSS, amit a régebbi készülékek nem kezelnek, ezért nem szívesen sugároznak így, illetve a digitális adásokban egy másik jel (flag), ami ugyanerre hivatott.
Még annyi, hogy vigyázni kell, az AFD jelet a DVB-T vevők jelentős része nem kezeli, még a MindigTV matrica sem elegendő feltétel erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest