Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pont ilyen problémám volt régebben, kérdezősködtem is drupal.hu-n, aztán végül megírtam magamnak a végső megoldást (egy időben igen aktív voltam drupal.hu-n
), de én a Display Suite modult, meg annak valamelyik almodulját telepítve működő megoldást kreáltam, és az adott content type-ra engedélyezni is kellett valamelyik Display Suite layoutot (esetemben elég volt a One Column layout):
http://drupal.hu/forum/egy-field-%C3%A9rt%C3%A9k%C3%A9b%C5%91l-egy-m%C3%A1sik-field-kre%C3%A1l%C3%A1sa-de-hogyan-kell-ezt-tisztess%C3%A9gesen-csin%C3%A1lni/17092#comment-68484ha meg szeretnél ismerkedni kicsit jobban a Display Suite-tal, akkor ezek közül a videók közül érdemes párat megnézegetni, akár még ha csak belepörgetsz is, hogy értsd a lényegét, mire jó a modul:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLwyQygmkPsjgddT0sgK5RFXXin2ZY285XMindenesetre ez a megoldás, amit végül teszteltem, azért nagyon kényelmes, mert nagyon egyszerű (igaz, ahhoz már picit értened kell, hogy egyáltalán mi az a modul, meg hogyan tudsz egy egyszerűt kreálni, bár az alaplépések kb. ugyanazok, mint az itt belinkelt blokkos cuccnál, csak nyilván a blokkra vonatkozó hookok nem kellenek...), meg admin-felületen át tudod húzogatni a többi fieldhez hasonlóan ezt a saját, új fieldet oda, ahova csak szeretnéd (persze csak ha jól csináltad), és szépen, fájlban tartod a kódjaidat, nem adatbázisba beokádva, ahogy a Computed Field esetében lenne.
Szerk.:
ja, és azért NEM érdemes ezt a kódot template.php-ben megírni, mert ez NEM sminkhez kötődő feladat. Ilyesmikre modulban kell megírni a kódot. A template.php-be azok a kódok kerüljenek, amik kifejezetten az adott sminkhez ÉS alapvetően megjelenítési feladatokhoz kötődnek.
Jelen esetben például könnyen elképzelhető, hogy létrehozod ezt a fieldet, de idővel rájössz, hogy az adott smink nem is tetszik, le szeretnéd cserélni valami másikra, mert találtál egy tök jót - na, most az egész kódodat cipelheted át az új smink új template.php-jába. Nem jó, nagyon nem. Már az elején érdemes a jó praktikák szerint csinálni, és jól végiggondolni, minek hol van a helye, hogy ne szívj vele, és ne utólag kelljen rájönnöd számtalan hibádra (mint nekem). Bár nyilván az ilyen elkerülhetetlen, de okos ember más kárán tanul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
- EAFC 26
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Vezetékes FÜLhallgatók
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Új Gamer PC i7 12-14700KF/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb DDR4/600-850W 2-4Év Gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus TUF F17 // Rtx 4060 8gb // 2k QHD 240hz // 32gb ram // 13th gen i9 13900H 2.60Ghz // SSD 1 TB /
- Bravo 15 C7UDX 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 3580 15.6" FHD IPS i7-1370P RTX A500 32GB 1TB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest