- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- bambano: Bambanő háza tája
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
Aktív témák
-
bali79
tag
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Szerintem itt alapvetően két következmény lehetséges a fű legalizálásának (vagy, ha úgy tetszik a büntetések enyhítésének) a hatására. Az, hogy érdemes-e ezt meglépni, attól függ, melyik lesz a jellemzőbb.
Ezek:
1.) a legalizálás hatására megszűnik a fű most-egy-kicsit-vétünk-a-törvény-ellen varázsa a vagánykodni akaró tinédzserek körében és emiatt csökken a (kiskorú) fogyasztók száma. Azért írtam kikorút, mert szerintem ők (és a lélekben kiskorúak) az elsősorban veszélyeztetett korosztály, nem a másodéves egyetemista, aki frankón látja mi a helyzet és ígyis-úgyis elszívja a heti egy-két spanglit. Azoknak, akik viszont továbbra is fel akarnak vágni, ezután nem marad más, mint a diszkódrogok (amfetaminszármazék izék), ezeknek a minőségéről nem kell sokat beszélni. Ez utóbbiak megítélésén tovább ront (vagy javít, kinek melyik tetszik) az, hogy a fű is drog, ez is drog, a fű már legális, akkor ez sem lehet olyan veszélyes. A diszkódrogok pedig ha nem is egyenes út a kemény drogokhoz, de kezdetnek már nem rossz.
2.) a könnyebb beszerezhetőség miatt eleve nő a fogyasztók száma (szerintem ez lesz) így egy-két kiskorú/tudatlan/vagánycsávó továbbcsusszan a kemény drogok felé és esetleg egy este hasbaszúr a pénztárcádért. Ha ezzel nem értetek egyet, abban legalább megyegyezhetünk, hogy a kemény drogosok száma ettől nem fog csökkenni, inkább emelkedni. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem a TE számodra lesz ez az út egyenes a kemény droghoz és nem is azok számára, akik ezt a fórumot egyáltalán olvassák, hanem egy olyan számára, akit mondjuk nem világosítottak fel és akivel nem törődnek a szülei (hanem inkább a haverjai). Ez a pár ember a füvezést kultúráltan élvezőkhöz képest szerintem is csekély számú lesz, mondjuk 10 vagy valamennyi. Ez neked még belefér? Nekem nem.
Lényeg a lényeg: ha legalizálják (vagy nevezzétek bárhogy, egy és ugyanaz), akkor könnyebben lehet majd hozzájutni, ergo egy-két (tíz-száz) embert biztos magával ránt.
Amit a büntetésről írtál: az igaz, hogy az sem jó, ha a füvezésért bekasznizzák a gyereket, de ha már rágyújt egy spanglira és lebukik (egészséges gyerekek szerintem normális nevelés mellett igenis képesek felfogni bizonyos dolgok veszélyességét illetve helytelenségét), akkor igenis kapjon valamilyen büntetést és szigorút kapjon. Még mindig jobb, mintha rászokna. Bár ebben a kérdésben (minimális) kompromisszumra hajlandó vagyok.
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- bambano: Bambanő háza tája
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Sony A7 II (ILCE-7M2) + SEL2870 objektív megkímélt állapot
- Újszerű - CORSAIR TX550M 550W moduláris ATX 80 Plus GOLD tápegység
- iPhone 12 64GB fehér
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Printive - 3D nyomtatás - kedvező árak - azonnali árajánlat
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Logitech Mx mechanical master series magyar keyboardlabor gmail.com
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest