Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
Úgy tudom Ghost nem támogatja a Hardware-es raid-ot...
Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)
-
Macilaccc
tag
Passz, nem tudom, mert azt még nem próbáltam, de mintha a 9-esben nem láttam volna, de lehet csak elkerülte a figyelmem. Majd este megnézem! Tükrözésnél nem veszik el azon a meghajtón a többi adat, ahová a mentést teszem?
Ja, meg alapvetően nem is mentéssel van a gond, hanem a visszaállítással, az nem akar műxeni!
[Szerkesztve] -
Macilaccc
tag
Ez ugye nem a szektorokat másolja, hanem a fájlokat?
Mert volt vmi progi, ami a szektorokat másolta, és elég nagy galibát csinált, lementettem a partíciót úgy, hogy a szektorokról készült másolatot a raid tömb E partícióján helyeztem el. Eddig rendben is volt, de ki tudja miért meggondoltam, és új mentést akartam készíteni, viszont mikor le akartam törölni a korábbi mentést, le is törölte, de az E partíción az a hely elveszett!! Na ez bosszantó volt, csak az E formázása segített visszahozni a helyet. Furcsa jelenség, de a mentő progit utánna le is töröltem, de nem emléxem már a nevére, hogy mi volt!
[Szerkesztve] -
Macilaccc
tag
Ahogy leírtam : 3 partícióm van a raid-ben, és indító lemezzel semmi más , csak a meghajtó lesz! (Ez sima win xp-vel legyártott format a: /s lemez)
Igen, én is attól félek, hogy az Ntfs miatt nem látja, de akkor meg megőrülök, mert a ghost meg azt mondja, hogy dos alól lehet visszaállítani a partíciót!
Ez kész, mindjárt sírok! -
eziskamu
addikt
Hogy nem látja az indító lemez, a betüjele legalább megvan? Amúgy meg az ntfs-t nem fogja magába látni soha a büdös életbe a dos, a ghostot meg nem ismerem.
Mondom valami ntfsreader vagy mi a halál kéne:
http://www.thetechguide.com/forum/index.php?showtopic=9654&st=0
[Szerkesztve] -
Macilaccc
tag
Hát, ha egy sima dos-os lemezt nyomok be, amit pl win xp formattal készítek (bár ez nem is biztos, hogy dos), akkor az egyáltalán nem látja, még a raid tömböt sem. A ghost progi dos-a látja a tömböt, de a benne lévő partíciókat nem. Akkor ilyenkor mi van?
Az a probléma, hogy alapvetően ghost-hoz kellene a dolog, mert a C-ről akarok mentést csinálni, de sehogy nem jön össze. A 9-es ghost ami win alatt fut, az is azt írja a C visszaállításnál, hogy újra kell indítani, és minden lemezkezelőből kilépni.
Szvsz vki csinált már ilyet? raid 0 esetén lementeni a C-partíciót, amin a winvan, aztán meg visszaállítani? Ha leírná hogy hogy, és mivel kell/megy, az jó lenne! -
eziskamu
addikt
Dos alatt nem kell driver a raid tömb kezeléséhez, ugyanis azt végzi el a raid vezérlő biosa. Windowshoz is csak azért kell driver, mert nem működik standard ide vezérlőként, és a windowsnak meg nem mindig van/működik az adott karihoz saját drivere. Az NTFS partíció a keményebb dió de van valami ntfsreader dos alatt de az írás nem (hiszem hogy) fog menni.
PS: Valamint azt se tudom, hogy látni fogod-e a teljes lemezt, de úgy tudom menni kéne.
[Szerkesztve]
Amúgy ha nagyon kell a dos, próbáld ki a dosbox-ot, keressed a goglival.
[Szerkesztve] -
Macilaccc
tag
A következő lenne a problémám :
Adott egy intel 82801fr sata raid eszköz, amelyen két 80 -as maxtor van raid 0-ban!
Nos, a 82801fr vezérlőnek van xp-s, 2000-es, drivere, de dos-os nincs.
Hogyan lehet ezt a raid tömböt dos alatt használni, ntfs fájlrendszerrel, úgy, hogy lássam a rajta lévő partíciókat, és adatokat.
Csak annyira lenne szükségem, hogy bebootoljon a dos, és tudjak dolgozni a lemezzel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest