- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Norvég nyár
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Azért egy negatívumról szeretnék beszámolni....
Eddig kaptunk enni a véradás után, ami jó volt, mert egy részét megettem a csokiknak, egy részét hazavittem a gyerekeknek, és a kapott sör, ha nem is volt a legjobb márka, de a nap csúcspontja volt az esti elfogyasztása a fárasztó nap után..... Jó volt rámosolyogni a nővérkére, aki az ételt osztotta, jó volt leülni az asztalok mellé, pihenni egy kicsit, szaporítani a vért a véradás után... de ez a múlté már. A racionalizálás leépítette az étkezést biztosítókat, a személyességet, a megpihenést, erőgyűjtést, és kapunk helyette egy 500 Ft értékű étkezési hozzájárulást (és egy csomagolt nápolyit).... amit majd az asszony elkölt pelenkára, domesztoszra stb....
Elgondolkoztam azon, hogy az önkéntesség eddig sem volt nagy megbecsülésnek örvendő valami. Eddig összesen 51-szer adtam vért (megnéztem a kartonomat), de még nem köszönte meg senki. Nem a megbecsülésért csinálom, mert akkor már a második után leálltam volna... Nem a köszönetet várom... De azt elvárnám a társadalomtól, hogy fontosnak tekintse az önkéntes véradást. Becsülje meg azokat, aki megjelennek vért adni, nem véradók miatt, hanem a vért így-úgy megkapó betegekért. Egy társadalom értékrendje, fontossági sorrendje sokat elárul magáról a társadalomról.... Ahol a véradáson is spórolni kezdenek ott már tényleg nagy a baj. Ennek kéne fontosabbnak lennie, nem a minisztérium gépkocsipark lecserélésének, nem az új minisztériumi bútorvásárlásnak. Ez nem demagógia, hanem látlelet egy nagyon beteg társadalomról... és ezen még a véradás sem segít.
Engem nem tántorít el a változtatás, csak elszomorít. Amíg egészséges vagyok vért fogok adni, remélem még legalább ötvenszer....
A tegnapi véradásom a négyéves kislányom is látta, és érdeklődve figyelte... remélem folytatni fogja, amit anno édesapám kezdett el a családban.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen5 3700x 8core / GTX 1660 Super / SSD 500gb / HHD 2tb
- iPhone 13 mini 128GB silverlight független
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256Gb Dual, kártya független, fehér színben
- Apple iphone 16 128Gb, kártya független, fehér színben
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HE FHD notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB WIN11
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, megkímélt 85% akku (258 ciklus)
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 4 i5-1345U 16GB DDR5 512GB SSD FHD+ Garancia 2027.11.10-ig
- Xeon E5 1650 v3, 2680 v3, 2690 v3 processzorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest