Hirdetés
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Azért egy negatívumról szeretnék beszámolni....
Eddig kaptunk enni a véradás után, ami jó volt, mert egy részét megettem a csokiknak, egy részét hazavittem a gyerekeknek, és a kapott sör, ha nem is volt a legjobb márka, de a nap csúcspontja volt az esti elfogyasztása a fárasztó nap után..... Jó volt rámosolyogni a nővérkére, aki az ételt osztotta, jó volt leülni az asztalok mellé, pihenni egy kicsit, szaporítani a vért a véradás után... de ez a múlté már. A racionalizálás leépítette az étkezést biztosítókat, a személyességet, a megpihenést, erőgyűjtést, és kapunk helyette egy 500 Ft értékű étkezési hozzájárulást (és egy csomagolt nápolyit).... amit majd az asszony elkölt pelenkára, domesztoszra stb....
Elgondolkoztam azon, hogy az önkéntesség eddig sem volt nagy megbecsülésnek örvendő valami. Eddig összesen 51-szer adtam vért (megnéztem a kartonomat), de még nem köszönte meg senki. Nem a megbecsülésért csinálom, mert akkor már a második után leálltam volna... Nem a köszönetet várom... De azt elvárnám a társadalomtól, hogy fontosnak tekintse az önkéntes véradást. Becsülje meg azokat, aki megjelennek vért adni, nem véradók miatt, hanem a vért így-úgy megkapó betegekért. Egy társadalom értékrendje, fontossági sorrendje sokat elárul magáról a társadalomról.... Ahol a véradáson is spórolni kezdenek ott már tényleg nagy a baj. Ennek kéne fontosabbnak lennie, nem a minisztérium gépkocsipark lecserélésének, nem az új minisztériumi bútorvásárlásnak. Ez nem demagógia, hanem látlelet egy nagyon beteg társadalomról... és ezen még a véradás sem segít.
Engem nem tántorít el a változtatás, csak elszomorít. Amíg egészséges vagyok vért fogok adni, remélem még legalább ötvenszer....
A tegnapi véradásom a négyéves kislányom is látta, és érdeklődve figyelte... remélem folytatni fogja, amit anno édesapám kezdett el a családban.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- BestBuy topik
- Képregény topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Graphics Win11 1év Garancia
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC Win11 Garancia
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 32GB 1TB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest