- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Természetesebb hatásúnak találom ezt a módszert. Nem tudom pontosan, miért de részletesebb marad a kép, ha ezt a sorrendet alkalmazom. Általában először egy viszonylag nagy sugarú életlen maszkot alkalmazok, kis erősséggel. Mondjuk radius=6, strength=16 (Paint Shop Pro 9). Aztán egy jóval kisebb sugarút, nagyobb erősséggel, pl. radius=2 vagy akár 1, strength=36. Néha még dobok rá egy sima sharpent is. Zajszinttől és a téma részletességétől is függ. Nagyon csipkés témát nem éri meg túlzottan élesítgetni mert kivilágosodik (eredeti méretben fehér kontúrok lesznek, leméretezés után csak világosabb lesz a kép). Zajos témánál hasonló a helyzet. Szelektíven szoktam élesíteni, ha nagyon ráérek és úgy érzem, megér annyit a kép. Vagyis kijelölgetek. Jó kis pepecs munka nem mondom, de néha megéri bíbelődni vele. Igazából egy ilyen élesítgetés után alig lesz élesebb és részletesebb a kép, legalábbis ahogy én csinálom. Nem olyan drámai a változás. Épp csak annyi, hogy az ember szemét szúrja-e a lágyulás, vagy nem.
orbano: vakuzhatsz is. Csak terelni kell a vakufényt. Majd csinálok werkfotókat a saját módszeremről, alapból nekem se lát rá a beépítet vakum a közelpontra a szokásos elrendezésemben, de tudom úgy terelni a fényét, hogy ISO100, F16-on kézből lövöldözök a bemozdulás legcsekélyebb esélye nélkül és még szép szórt is a fénye. Persze a vakus kép az vakus kép, mindig látszik.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Sandisk Extrem Pro Cfexpress 128Gb Type B kártya Cf express Újszerű Dobozos
- Panasonic DMC-LX15 Digitális fényképezőgép F1,4 2,8 LEICA DC 4K videó 20,1 MP LX15
- Smallrig Forewala W60 wireless vezeték nélküli mikrofon eladó
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS
- Fujifilm WCL-X100 nagylátószögű konverter X100-as szériához