- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Egy önarckép Darkamnról.
-
sztyui2
őstag
Nagyon jók! Tényleg nem illenek az "Amatőr fotósok digitális fényképei" totyikba
Mondom sorba melyikek tetszenek:
Második kép, amit a kittel készítettél
Első kép, amit HDR-ben nyomattál
És az első kép, amit a 70-300-al lőttél.
A többi nem nagyon tetszik. Azok olyan semmilyenek, olyan tipikus túristafotók. De amik tetszenek, azok nagyon tetszenek. Ráadásul úgy, hogy elmondásod szerint eddig alig fotóztál valamit.
A kontrasztot nem vitted túlzásba rajtuk, de pont elég is. Az ég és a víz színei pdeig nagyon szépek mindegyiken.Sir Riccio:Már mondtam msn-en, de azért itt is beírom, hogy faja képek
-
Sir Riccio
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Milyen jó egyes fórumtársaknak, csak vesznek valami új obit vagy gépet, és egyből ott terem egy-két helyes fiatal csaj
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Ez most egy aljas copy-paste lesz, de az "Amatőr fotósok digitális fényképei" topicba írtam először és t_a_m_a_s kolléga irányított ide
Tavasszal még csak a tükörreflexes topicban érdeklődtem fényképezőgép-vásárlás miatt. Azóta, köszönhetően az ottani segítőkész fórumozóknak megvettem életem első tükörreflexes gépét (K200D) alap kit obival, ami később (a családnak köszönhetően) kibővült egy 70-300-as telével. Az egyetemnek hála sokáig csak a kézikönyvből és pár fotós könyvből táplálkoztam, de érdemi fotózás csak most nyáron történt igazán és nemrég vettem a bátorságot feltölteni az első képeimet. Gondoltam benézek lassan ide is és remélhetőleg kapok pár tanácsot/tippet képszerkesztés ügyileg. Flick-re most a legutóbbi nyaralásom képeit töltöttem fel, amiből belinkelek párat. Várnám a kritikákat, kommenteket
18-55 (kit):
[link]
[link]
HDR (photomatrix):
[link]
[link]
[link]
Sigma 70-300 (F4.0-5.6 DG Apo Macro)
[link]
[link]
[link]A képeket Lightroommmal kezeltem/szerkesztettem
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #21174 üzenetére
Ahogy Pitman és Darkman kollégák mondják.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Frontfókusz = az éles képsík a térben az előtt a pont előtt van, ahova fókuszáltál. Tehát ha a lány szemére fókuszáltál és mégis a homloka lett éles (ami térben a fotóshoz közelebb van) akkor az objektívedben van a hiba, hajlamos a frontfókuszálásra.
-
kiskornel
addikt
[link] BEE: az első nagyon jó. Vaku? És ha igen, milyen vaku?
[link] Fejo: ez nagyon szép. Poszterként sirály lenne egy szoba falán.
[link] és [link] eastsider: a második nagyon tetszik. Az elsőnél nem tetszik, hogy nem a szeme / feje van fókuszban. Tudom, hogy ilyen szögből nehéz a fejére fókuszálni, de nem lehetetlen.
[link] Timyyy: a második biztosan nem tetszik. A téma valahogy nem ragadott meg / nem jött át a képeken. A harmadik olyan személyes élmény fotó. És nekem az elsőn sem akadt meg a szemem.
Bocsi.
[link] ben11: ugyebár akkor nem komponáltad, tehát a témát, beállítást hagyjuk, mert az nagyon gáz. Viszont ha már HDR, akkor az égen a kiégett foltok eltüntethetők. (ez mar csak szubjektív): túl nagy a szaturáció, Az eleje éles, aztán életlen sáv, majd megint éles. Csak tippelek: rajtamaradt az AF. Vagy a rekeszen állítottál az idő helyett?
[link] pdave: ez nagyon rendben van.
-
pitman
őstag
válasz
Szerintem úgy érti: ha a homlokára fókuszáltál, akkor az objektív pontos, ha viszont a szemére, akkor frontfókuszos, mivel a szem helyett a homloka lett éles. Természetesen ez csak akkor igaz, ha közben sem te, sem az alany nem mozdul el semerre.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #21157 üzenetére
Megy szépen az AF-je minden AF pontra. Tegnap Neo koncertet is fotóztam vele, és jobb mint amit vártam, mert eléggé mondogatták, hogy ezek szeretnek melléfókuszálni, de úgykb 80%-ban az lett éles amit én szerettem volna.(Koncerten, ez egész jó arány ahol mindenki és minden mozog).Hogyérted, hogy frontfókuszos?
-
pinkypinky
tag
válasz
Sir Riccio #21154 üzenetére
Nagyon adja neki.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Csak a modell homloka az éles. Miért?
-
D4rkm4n
őstag
-
eastsider
nagyúr
válasz
WOW! gyönyörű őő a kép
nagyon tetszik a DOF hát igen.. 1,8
*Ropi*: ezen kívül csinálhatott még képeket
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #21157 üzenetére
Nem mondod, hogy nem tesztelted le az AF-jét?!
Már bocs, de elég nagyfokú meggondolatlanságra vall...
-
máyköl
veterán
válasz
Jó kép lett nagyon. Milyen vázad van?
-
*Ropi*
félisten
válasz
A szemöldökére fókuszáltál?
-
eastsider
nagyúr
ezeket milyen obival csinálod?
a második a legdurvább... ilyesztő. a gekkóm (tényleg van... majd le is fotózom, csak nem fér bele a fejem a terráriumába, úgy meg nehéz xD) megijedne tőle..az első olyan, mint valami élien
nagyon jók
így kell[L:http://img219.imageshack.us/img219/3903/s001z.jpg][IMG:http://img219.imageshack.us/img219/3903/s001z.th.jpg][/IMG][/L]
[L:http://nagykép linkje.jpg][IMG:http://kiskép linkje.jpg][/IMG][/L]és ilyen lesz:
D4rkm4n: én is ezt akartam kérdezni... nekem Mount Saint Michelle jutott eszembe. vagy Rovinj, de tuti nem ezek, csak ezekre emlékeztet
-
Fejo
őstag
Cayman, BEE, Ropi: Köszönöm szépen!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
D4rkm4n #21127 üzenetére
Bármilyen, csak ne ez
Nyílván egy lányportrénál megpróbáljuk az alanyt úgy bemutatni, hogy az minél előnyösebb legyen. Ugyanolyan szögből ugyanolyan beállítások mellett is születhetnek az arckifejezéstől függően teljesen különböző képek, jó is és szörnyű is, no meg egyes arckifejezések, mosolyok egyes szögekből katasztrófálisak - ezt sikerült neked is kifognod, és elég fura, hogy nem érzedSzerintem kezdetnek nyugodtan fényképezd a szemmagasságából, úgy is van bőven tér a játékra szögekkel, mélységélességgel, mindennel, utána lehet továbbvinni a témát - és tényleg, próbáljuk a szépet láttatni a fotóalanyainkban.
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #21124 üzenetére
ez a nikon kitobi
55mm-en F5,6-on. nincs előtétem
AF-s nikkor 18-55 mm 1:3.5-5.6 G II EDigazából nem is tudom milyen obit kéne venni majd mellé, helyette
D4rkm4n: húú nem tetszik a mosolya
szerintem nem előnyös a csajsziról ez a beállás
nem értek hozzá, csak szubjektív meglátás
nem a mellére fókuszáltáljólvan nem hülyülök.
nemtudom ez mennyire hátrány, de a haja egybeolvad a háttérrel. arra mehetett volna valami derítés. nem?
-
D4rkm4n
őstag
Csaptam még egy portrét az egyik csini csajsziról.
Várom a véleményeket!
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #21122 üzenetére
köszönöm!!
kézből lőttem, persze, de lehet lassan kisátrazok az udvarba, ilyen terepszínű cuccal, meg állvánnyal xD
igazad van DOF ügyileg ezzel a képpel kapcsolatban. viszont amit leírtál azt már régóta szerettem volna megtudniköszi az infót
de nagyobb rekesznél nem lesz nagyon tré a háttérelmosás? na mindjárt megyek próbálkozni mert igazából a nap az 9 ágról sütött, szóval azzal nem volt gond...az imádkozósáskásnál az volt a gond, hogy F5,6-on, 55mm-en is túlságosan látszott a fű, mert túl közel volt
majdnemhogy benőtte szegény állatot a fű. szép természetes rét volt... ott már a kitobi iylen szempontból azért elvérzik...
virágoknál kamatoztatom a frissen szerzett tudásomat, azthiszem
ott mindig gondban vagyok...
köszönöm mégegyszer
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
eastsider #21121 üzenetére
No, ha ezt állványon lőtted, akkor F/11-ig gátlástalanul szűkíthetted volna a blendét, de egy blendényi lerekeszelést - azaz F/8-ig - kézből is megejthettél volna, így növelhetted volna valamennyire a mélységélességet. Ha ISO 200-ra váltassz, akkor kézből is F/11, állványról F/16 - azért ezek már érezhetően más mélységélességet adnak, mint az F/5,6.
Bár ismételten azt kell mondanom, hogy ez a kép nekem így jó, ahogy van, de ha te nagyobb DOF-ot akarsz, ilyen fényviszonyok között simán megteheted kis rekeszeléssel.Ja igen, ez a képed nagyságrendekkel jobb, mint az imádkozósáskás. Ott teljesen keszekusza a háttér, ami igen sokat ront a kép élvezhetőségén, itt viszont mintaszerűen szép
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #21120 üzenetére
F5,6... ez a legnagyobb rekesz,(vagy nemtudom hogymondják
)55mm-en
köszi
amúgy kezdem nagyon megszeretni a lightroomot...
RAW+JPEG basic-ben fotózok. így tökéletesmár csak valami végtelen tárhely kéne hozzá
majd hajnalba megpróbálok kimenni fotózni. van egy kertitavunk, így rengeteg az ilyesféle élőlény... amúgy nemtudom miért szeretik a szitakötők azt a karót. láttam ott egy pirosat is, csak az el is repült, amint meglátott
ez a sárga is másodszorra... bezzeg elsőnek... 2 percig kattogtattam mellette xD
viszont hajnalban nemtudom, hogy elég lesz-e ez a fényerőaz ezeréves tölgyet amikor fényképeztem (nem lettek értelmes fotók) na oda lenne érdemes kimenni makrózni. ott kaptam el az imádkozósáskát is. csak nagyon fürgék voltak az állatok... UV kék szitakötő meg ilyenek.. olvastam, amit fentebb írtatok a hajnali fotózásról, onnan jött az ötlet
-
Szten Márs
nagyúr
-
Timyyy
őstag
válasz
Szten Márs #21117 üzenetére
Köszi!
A csíkokat nem én raktam rá így, hanem a progi effektje ilyen, de majd csinálok egy saját készítésű szépiát is, ahol csak a színeket barnítom be.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Timyyy #21108 üzenetére
Pedig a kiváncsiságból készült szépia lett a legjobb, egyértelműen. A vignettálás-effekt mondjuk inkább zavaró, mint jó rajta, de ha azt lehagyod, remek hangulatos kis kép lesz - messze a legjobb hangulatú a három közül.
A középső nagyon durván műanyag
A harmadik elmegy, de nincs benne semmi, ami megfogna - csak egy kép a sok közül. -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
mi a véleményetek?
szemből-lentről, ha fotóztam a szárnyai életlenek lettek... szűkebb rekesz kellett volna?:S
még így is lehetne világosabb... F5,6-os képek rosszabbak lettek...
kellett volna a nagyobb mélységélesség...kb 2 percig ott napozott a paradicsomkarón.. valamit rágcsált. láttam a "száját" xD
mondjuk így a szárnyain van a hangsúly...
Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!