Hirdetés
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Motion_Blur #13146 üzenetére
3,5-5,6 az obi, bár F29-ig is el tudom tekerni a tárcsán, az nem tudom miért van Én élethű színeket akarok, nem tudom a Landscape mód milyen (meg a többit se tudom). Fénymérést mire érdemes állítani a három közül?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Alvin_ti4200 #13151 üzenetére
Kiértékelő mérés (*), vagy részleges mérés ()
Utóbbit akkor, ha a háttér sokkal világosabb, mint az ellenfényben lévő téma.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Motion_Blur #13152 üzenetére
thanks Alapból a kiértékelőn van Akksit lehet tölteni anélkül, hogy megvárnám, hogy lemerülne? Szállítani össze- vagy szétszerelve kell a gépet?
-
Motion_Blur
félisten
válasz Alvin_ti4200 #13153 üzenetére
Persze, hogy lehet
Én kb. 2x szedtem le az obit a vázról, akkor is csak megmutatni Semmi értelmét nem látom annak, hogy két részben cipeljem, úgy több esély van arra, hogy megsérüljön a tükör. Táskája még sajnos nincs, de ez még pont az a kategória, hogy "elfér" nyakbanStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
j.bravo
addikt
válasz Motion_Blur #13141 üzenetére
Ha maradt még a régi gépről makró előtétlencséd, egy próbát megér feltenni a 18-55-re
Nekem sikerült már úgy kifejezetten kellemes képeket lőnöm.
Például egy anno kölcsönben nálam járt 350d-vel ezt.Ja, a M mód jó dolog, főleg ha az ember megtanul úgy fotózni - biggamer mester jól leírta, hogyan lehet használni a keresőben levő "segítséget" - de az esetek túlnyomó többségében nem indokolt. Ha manuális obid van, vagy az adott szitu miatt csak úgy valósítható meg a kép, vagy úgy a legegyszerűbb, az előfordulhat, de az esetek túlnyomó többségében az A vagy S (kanyonnál talán Av és Tv) mód nagyon kényelmesen és hatékonyan használható, és nem ciki használni. Szerintem
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Motion_Blur
félisten
válasz j.bravo #13155 üzenetére
Kaptam egy 3 részből álló előtétlencsét, ezeket a lencséket egymásba lehet csavarni, majd az obira. (ez van rájuk írva: +1,+2,+3)
Próbálkoztam már velünk, több-kevesebb sikerrel, de inkább kevesebbelStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Alvin_ti4200
félisten
Szinte korom sötétben próbálkoztam lőni egy éles képet az iPhone kijelzőjéről, hát látszik, hogy nagyon gyík vagyok még a témában Sebaj, majd napfényben A kereső élességének állítása hatással van az elkészült kép élességére?
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz Alvin_ti4200 #13157 üzenetére
Ha AF-et használsz, akkor nincs rá hatással. Manuális fókuszálásnál is csak azáltal, hogy a szemedre hagyatkozol, de ha a szemeddel nincs összehangolva a kereső, akkor nem lesz jó
A kijelzőről a képet kézből lőtted, vagy letetted az iPhone-t is és a gépet is valami stabil felületre? (Napfényben nehezebb lesz, ellenben "állványról" vagy bármi sima pontról, önkioldóval - hogy az expogomb lenyomással se rázd be a képet - pöpec lesz.)Whatever.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz j.bravo #13158 üzenetére
Letettem az asztalra, a gép pedig a kezemben volt. Annyira azért nem remeg a kezem, hogy ne tudjak majd nappal éles képet lőni, legalábbis remélem, az előző képstabos Pana kompaktommal azért mindig ment Bújom közben ezerrel a kézikönyvet és lehet élességet kellene állítanom, mert 0-7 között lehet és a Normál picture style-nál csak 2-esen van, míg a tájképnél 4-esen...
-
Chapel
addikt
Kezdő DSLR-es lévén köszönöm én is nektek a gyorstalpalót
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Ijk
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #13159 üzenetére
Ezen hiába állítasz élességet, szerintem egyszerűen bemozdult. Jó lenne tudni milyen záridővel csináltad. Kompakt gépedben ugye ott volt a stabilizátor és nem volt benne tükörcsapódás. Már 1/30-as záridőt is nehéz kitartani 50mm-en. Szerintem bátran tekerd fel az érzékenységet, nem kell sajnálni.
Érdemes egyébként raw-ba fotózni, utólag még nagyon sokmindent tudsz korrigálni, látom megva hozzá a 24"-os képernyőd is
Témákat én sosem használtam, rakd szépen 'A' módra a gépet, és add meg a rekeszt. Canonon nem tudom van-e auto iso, ha van, belövöd 1/60-as záridőre, később ha már "biztosabb" kezed lesz 1/30-ra.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Allien
veterán
válasz Alvin_ti4200 #13151 üzenetére
Lehet, érdemes lenne mondjuk automatán kezdeni. Átállitod a tájképre, megnézed milyen értékeket állított be, megnézed az elkészült képet, mennyire megfelelőnek érzed, és ez alapján megpróbálod beállítani a gépet manuálissan. De, nem feltétlenül kell, full manuálban (M mód) próbálkozni, van még záridős progi is, ott beállitod a záridőt, a gép meg hozzá rendeli a többi dolgot. Lehet, érdemes lenne magaddal vinned a használatit is.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Allien #13163 üzenetére
azt viszem magammal természetesen, csak a legszükségtelenebb dolgokat dobálom ki a dobozból, mert sajnos táskát még nem vettem Viszont felapplikáltam a nyakpántot, úgyhogy nem kell kézben hurcolászni egész végig, igaz így a nyakam fog zsibbadni tőle Ha lesz 3G fent, akkor lehet az iPhone-ról majd pötyögök ezt-azt Viszek kártyaolvasót, úgyhogy ha ebéd után beértem a suliba már lehet tudok szolgálni 1-2 képpel Továbbá viszek akksitöltőt is, mert 2 óra alatt csutkára tölt és pont egy 2:15 perces órám lesz Utána megint 2 óra lyukas, lehetne menni valahova fotózni És ahogy kinézek most az ablakon látom, hogy szééééép idő van hurrá
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz Alvin_ti4200 #13164 üzenetére
A szép idő relatív fogalom. Pl én a János hegy-re szoktam néha-néha feljárni. Akkor "jó az idő", ha a fotózás elött relative nagy szél volt, és a párát, szmogot kikergeti a város fölül. Ilyenkor, ha szerencséd van, tényleg messzire ellátni. Volt olyan, hogy a Mátra vonulatait is lehetett látni, a Ferihegy-ről a felszálló gépeket még szin alapján is meg lehetett külömböztettni. De, ha párás, akkor még a Gellért hegy is éppen látszik.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
--Disztroj--
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #13157 üzenetére
Általános jótanács, hogy esti képeknél bizony az iso-t kell emelned (vagy állvány és akkor lehet 100iso), hogy korrekt képet kapj.
Ha kézzel lősz és a 100as iso mellett nem tudsz bemozdulásmentes képet készíteni (este v. akár nappal) akkor tekerd fel nyugodtan a záridőt gyorsabbra még ha sötét is lesz a kép (de ne legyen bebukott), max késöbb Photo shop-ban v. lightroomban adsz rá egy kis expo-t és kész is.Nappal sztem nem érdemes a nagyobb iso, mert felesleges (jó fényviszonyok között pláne napsütésben), kivéve persze ha van valami speciális alkotói szándék.
Tájképnél a blende mehet az egekig, ha az a célod, hogy minden éles legyen, de ez igaz más esetben is...pl ha sok arcot akarsz élesben tudni egy képen (pl osztályfotó) akkor ugyanígy szűkebb (ami ugye nagyot jelent) blendével érdemes operálnod.Nekem ugyan Nikonom van, de sztem canonnál is van olyan, hogy a keresőbe ajánl egy záridőértéket, vagy blendeállást..érdemes figyelni mert sokat segít/tanít ha manual módban lősz.
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
j.bravo
addikt
válasz Alvin_ti4200 #13159 üzenetére
Viszlát: az első tájkép nekem begyere, ahogy van. Ehhez a képhez nem kell a tűélesség, így sejtelmesen abszolút jó. A sirályosak ellenben kár hogy kissé életlenek (nagy crop kellett?), mert a pillanat és a kompozíció azoknál is bejövős.
Alvin_ti4200: A nappalra azért írtam hogy nehezebb lesz, mert a nappali fényben (legalábbis napsütésben) vélhetően kevésbé fog látszani az ájfón kijelzője.
Ha nem fekete háttérre rakod, akkor pedig részleges fényméréi módot válassz hozzá (vagy M módban játssz vele. Ha a "környék" nem elég sötét, az ki fog égni a képen)Általánosságban persze nyilván könnyebb nappal bemozdulásmentes képet lőni
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
Viszlát
addikt
válasz j.bravo #13169 üzenetére
Egyrészt nagy crop, másrészt az egész utazást elcsesztem, nem vettem észre, hogy 1600-on maradt az iso... Most próbálgatom menteni a menthetőt.
drkbl: egy szikla szélén állva készítettem. Nem tudom hogyan kell utólag elmosni a hátteret, de ha gondolod belinkelem az eredetit.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Alvin_ti4200
félisten
Na végeztem a délelőtti fényképezéssel, sikerült pár szép képet lőni (szerintem), ha este hazaérek, akkor megcsinálom őket, mert RAW-ban vannak és gondolom azt hiába töltöm fel bárhova Az idővel többnyire szerencsém volt, bár én inkább a művészi elvont fotók híve vagyok (majd meglátjátok mire gondolok)
-
Motion_Blur
félisten
válasz Alvin_ti4200 #13172 üzenetére
A melléket lemezről tedd fel a Digital Photo Professional-t, szerintem jól használható progi
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Motion_Blur #13173 üzenetére
fel van téve otthon az iMac-re, de most nincs nálam és órán nem vennék jól, ha BPR helyett elkezdenék képszerkeszteni Memkártyaolvasót pedig direkt hoztam
-
biggamer
veterán
Máté Bence természetfotósról van film a m2-es adón.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
válasz philoxenia #13176 üzenetére
Arra nem találok utalást.
Az volt a címe, hogy " Bence meg a többi jómadár ".
Bemutatta a film, hogy készíti a leshelyét és mutatták " élőképen " hogy isznak a madarak a mókusok a mesterséges itatóhelyén, ahol készültek a díjnyertes képei.
Azt is mutatták, amikor búvárruhában töri a jeget a tónál, majd nyakig vízben állva sátorral a fején fotózza a gémeket halászás közban kb. 3 méterről.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Blaise7
tag
Ez az első komolyabb képem:
[link]
Vélemények?[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
még tavaly október vége felé készült, az ősz szebbik arcát mutató képem, a kedvenc FZ5-ömmel. most elővettem, minimálisan állítgattam a színeket, sztem igazán jó kép
[link] -
Alvin_ti4200
félisten
Túl vagyok életem első szabadtéri DSLR fotózásán, a végeredményt ítléjétek meg ti Sajnos a fényérzékenységet ISO800-on hagytam, de remélem ez mit sem von le a képek érdemeiből Furcsa egy művészlélek vagyok, úgyhogy ha a kompozíciók nem nyerték el valakinek a tetszését, akkor a hiba nem az ő készülékében van
Ha szeretnéd megtekinteni az itt látható képeket nagyobb méretben, kérlek látogass el a Flickr oldalamra. Véleményedet nyugodtan fejtsd ki a képek alatt található kommentek részben, legyen akár az rajongással vagy undorral teli Minden segítségből tanulok
-
Allien
veterán
Egy házi cicát mutatnék. Természetessen, már megy a fűtés, a cic hol is érezné jobban magát?
szundiKét kacsa a kertben (sorozat):
1. pancsi, ____ 2. mit találtál?,___
3. kiszállok a medansziéból,___ 4. Oh, mindjárt elpirulok,
5. fürdés után testedzés,___ 6. súgok valamit, gyere közelébb,
7. mindent a helyére,___ 8. jól be kell kenni,
9. idekatt[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #13185 üzenetére
Szia!
Nos, kellemetlen erre felhívni a figyelmet, főleg egy PH! félistennek ,de a PH-n nem szoktunk ekkora képeket egymás alá linkelni, vagy úgy általában akárhogy natúrban betenni. Némileg nehezen áttekinthető itt ezen a forumon. Ebben a topicban általában olyan thumbnaileket használunk, amelyeknek hosszabb oldala 150-160 képpontos. Aztán a thumbnaileket pedig linkké alakítjuk (esetleg linket teszünk mellé)
Mondjuk a flixkr-en van thumbnail méret a képeknél, szvsz azt is lehet használni, vagy esetleg akár a small méretet is. Ennek fényében valahogy ilyesmire gondoltam, itt a flickr-es thumbnail méretet használtam:
stb stbTudom, ez most nem feltétlen jófejül hangzott, sokkal inkább valamiféle kioktatásnak, de nem annak szántam.
Egyébként kezdésnek nem rossz, amit most másodikként linkeltem, pl kifejezetten tetszik.
(MOD: persze, hogy elrontottam a linkelést Helyrehozva.)
MOD2: na igen, meg van, amit kétszer írtam, asszem már késő van megyek is lefeküdni inkább.[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Szten Márs #13187 üzenetére
értettem, legközelebb akkor így csinálom
-
Chapel
addikt
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
pisti
őstag
Viszlát: A madaras képek tetszenek, főleg az tetszik, ahol a víz van a háttérben. Viszont sajna egyik sem lett éles.
Az éjszakainak tetszik a szerkesztése meg a hangulata, kár hogy szanaszét égtek a fényesebb részek, meg elég életlen is.Balise7: Nem rossz, jól néz ki. De tényleg egy egyszerű tárgyfotó ami nem nagyon fogja meg általában az embereket. Az élesség kicsit "hátracsúszott" úgyérzem, a középső "i" betűs gombnak kéne szerintem tűélesnek lennie, de nemaz.
rumos14: Tényleg szépek az őszi színek a képen. kár hogy a felhők beégtek és beleolvad a templomtorony.
Terapeuta: Nekem nem begyere ez a zöldes szín, de a tartalom az poén, így a címmel.
Alvin: Jó képek, nagyon jó a részletgazdagságuk. A 2. zöld túristajelzéses kép tetszik a legjobb, nagy kár a beégett háttérért rajta.
Allien: Az sárfürdő volt? Jópofa állatok, jópofa képek. Az utolsó meg főleg "pofás" kép lett.
Chapel: Nikotin kúrán vagy?
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz Allien #13186 üzenetére
A kilences tetszik, szerintem egy szűkebb vágás (ugyanez a méretarány, balról a levélszerű kiálló tolltól) és élesebb szem feldobná.
@Viszlát: Hangulatos kép, tetszik a színes felső/szürke alsó "világ" ellentét, és az átlós világosból sötétbe átmenet. Egy kis forgatás hiányzik, hogy a függőlegesek függőlegesek legyenek.
-
Allien
veterán
-
-
sztyui2
őstag
válasz Alvin_ti4200 #13185 üzenetére
Ezek mind EOS1000D-vel és kitobival készültek? Nagyon szép, élesek. A színek is elég jók! Módosítottál a képeken valamit, vagy eredetileg is ilyenek?
Sürgősen el kell kezdenem gyűjteni egy DSLR-re a Sony H50 helyett.
Jah, és legközelebb úgy tedd be a képeket, hogy legyen egy bekezdés köztük, mert így nagyon egybefolynak, meg nem nagyon lehet igazán érezni a kompozíciót...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest