Keresés

Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz blueye #272 üzenetére

A fax nyilván nagy segítség volt, sőt, nélkülözhetetlen eszköz. De az email egy pillanat alatt tette okafogyottá, de értelmetlenül sokáig élte túl a reménytelen elavultságát.

És ez számtalan más műszaki megoldásra is igaz. Én közel húsz éve folytattam elég reménytelen vitát egy kormánytanácsadóval az elektronikus/digitális azonosításról, hitelesítésről. Négyen voltunk: ott volt még a NetLock és a Microsec embere is. És emberünk büszkén döngette a mellét, hogy ő bizony mindent megtesz a PKI-s aláírás bevezetése ellen, mert az korszerűtlen, és a user/password a korszerű. És ezt a NetLock és a Microsec szakemberének magyarázta valami egészen elképesztően lekezelő módon úgy, hogy saját bevallása szerint nem értett az informatikához. Aztán pár év múlva ugyanazon a fórumon ott vigyorgott, hogy milyen igaza lett, mert sikerül elérni, hogy az ügyfélkapu a hülye elektronikus aláírás helyett sima jelszóval működjön.

MaCS

UI: Olyan nagyon fiatal sajnos már nem vagyok. Sok ezer faxon vagyok túl, és a PC-s életemet még 5,25-ös floppy-val és Windows 3.0-val kezdtem...

Aktív témák