Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
UTP
újonc
Sziasztok!
A következő dologban szeretném kérni a segítségetek:
Digi előfizető vagyok FTTH hálózatos területen. Idén június közepén kötötték át a koaxot optikára és az internet előfizetés Strada (8/2 Mbit/s)-ról DigiNet 500-ra változott. (november 1-től meg ugye DigiNet 1000-re FTTH-s hálózaton mindenkinek)
A kérdésem az lenne, hogy mennyire normális az, ha bittorrent használatánál a letöltési sebesség a teljes sávszélesség maximum fele (de inkább 300-400 Mbit/s), míg a feltöltés maximum !1 Mbit/s-ban korlátozódik?
A kábelnetnél (koaxon) a teljes sávszélességet kitudtam használni le és feltöltésnél egyaránt p2p-nél is!
Az átkötés után próbáltam, hogy a speedtest.net-nél és http protokollos le/feltöltésnél megy a maximumon minden, de azt hittem, hogy a szolgáltató korlátozza a p2p hálózat adatforgalmát. Néhány hete azonban több helyről is megerősítést nyert, hogy a Digi nem korlátoz semmi ehhez fogható dolgot, tehát elvileg itt is ki kellene tudnom használni a teljes sávszélességet.Megjegyzés: Torrent esetén tesztelésnek jól seedelt torrenteket használtam valamint az Ubuntu 17.10-es telepítőjét. Speedtes.net mérései alapján a dunaújvárosi digi szerverhez képest a le és feltöltési sebesség a nap bármely szakában egyezik az elméleti maximummal. [link] Google szerverre 1-2 GB-os állomány fel és onnan letöltése szintén a maximális sávszélességgel történik. A számítógép egy kb. 20m-es CAT5E típusú utp kábelen keresztül csatlakozik a Digi által biztosított ZTE F668 ont-be. A torrent kliensem eddig uTorrent volt, most váltottam qBittorrentre, a helyzet változatlan maradt. (a kliensbe a sebességkorlátokat és a titkosítási kérelmeket ellenőriztem)
Nálatok hogy alakulnak a le/feltölési sebességek torrentezésnél? Itt szeretném leszögezni, hogy a mért értékeket teljes mértékben becsülöm és tiszteletben tartom, de szeretném megtudni, hogy valóban ennyi lehet "csak" vagy más magasabb értékeket tud mérni, tehát nálam van gond.
Köszönöm szépen a segítséget!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen notebookot vegyek?
- Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest