Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• UTP

újonc

Sziasztok!

A következő dologban szeretném kérni a segítségetek:
    Digi előfizető vagyok FTTH hálózatos területen. Idén június közepén kötötték át a koaxot optikára és az internet előfizetés Strada (8/2 Mbit/s)-ról DigiNet 500-ra változott. (november 1-től meg ugye DigiNet 1000-re FTTH-s hálózaton mindenkinek)
    A kérdésem az lenne, hogy mennyire normális az, ha bittorrent használatánál a letöltési sebesség a teljes sávszélesség maximum fele (de inkább 300-400 Mbit/s), míg a feltöltés maximum !1 Mbit/s-ban korlátozódik?
    A kábelnetnél (koaxon) a teljes sávszélességet kitudtam használni le és feltöltésnél egyaránt p2p-nél is!
    Az átkötés után próbáltam, hogy a speedtest.net-nél és http protokollos le/feltöltésnél megy a maximumon minden, de azt hittem, hogy a szolgáltató korlátozza a p2p hálózat adatforgalmát. Néhány hete azonban több helyről is megerősítést nyert, hogy a Digi nem korlátoz semmi ehhez fogható dolgot, tehát elvileg itt is ki kellene tudnom használni a teljes sávszélességet.

Megjegyzés: Torrent esetén tesztelésnek jól seedelt torrenteket használtam valamint az Ubuntu 17.10-es telepítőjét. Speedtes.net mérései alapján a dunaújvárosi digi szerverhez képest a le és feltöltési sebesség a nap bármely szakában egyezik az elméleti maximummal. [link] Google szerverre 1-2 GB-os állomány fel és onnan letöltése szintén a maximális sávszélességgel történik. A számítógép egy kb. 20m-es CAT5E típusú utp kábelen keresztül csatlakozik a Digi által biztosított ZTE F668 ont-be. A torrent kliensem eddig uTorrent volt, most váltottam qBittorrentre, a helyzet változatlan maradt. (a kliensbe a sebességkorlátokat és a titkosítási kérelmeket ellenőriztem)

Nálatok hogy alakulnak a le/feltölési sebességek torrentezésnél? Itt szeretném leszögezni, hogy a mért értékeket teljes mértékben becsülöm és tiszteletben tartom, de szeretném megtudni, hogy valóban ennyi lehet "csak" vagy más magasabb értékeket tud mérni, tehát nálam van gond.

Köszönöm szépen a segítséget!

Aktív témák