Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Wasquez

senior tag

válasz sfdrakex #72967 üzenetére

Köszönöm, hogy megpróbálsz segíteni, és minden rosszindulat nélkül, szerintem nem érted a wifi antennák jellegéből adódó térerősség kérdését, mint ahogyan nagyobb mélységében én sem, de vannak alapvető dolgok, amik alapvető fizikai törvényszerűségeken alapulva megérthetőek és optimalizálhatóak.
    [link]

A fenti linken látható, hogy milyen antennához milyen irányítottság mellett milyen db érték tartozik, milyen elhelyezkedésben, ugyanazon adóteljesítmény mellett!
    Vegyük például, hogy az ONT-ben egy gömb jellegű antenna van, ez minden irányban sugározza mondjuk az 1W adóteljesítményt. de ha te az egyik oldalán vagy, és teszel mögé egy reflektív felületet, akkor az a semmibe elpazarolt adóteljesítményt a te irányodba visszaveri, és kvázi úgy működik, mint ha 2W lenne az adó teljesítmény.
    Nagyjából, mert ez azért elég elnagyolt állítás.

Például ha gömb sugárzót a plafonra szerelem, teszek fölé egy alumínium lapot, akkor a beton födém irányában nincs értelme sugározni, de ezt az alumínium lefelé visszaveri, tehát a duplájára nő a hasznos irányba a sugárzott teljesítmény!

Ezért érdekelne, hogy a konkrét készülék a linken lévő antennák közül milyet tartalmazhat? Mert ha nem gömb, akkor nincs sok értelme a sík tükörnek.

Legjobban szerintem egyébként a probléma egy izzólámpa pontszerű fényforrásával értető meg, ez minden irányba egyenletesen világít, ha tükröt raksz mögé, akkor 180 fokba a duplája lesz a LUX értéke. Ha parabolát teszel mögé, akkor már kevesebb, mint 180°, de több mint 2x LUX értéke adódik!

Szóval nem veszek routert, egyébként van itthon kettő is, de azokkal pontosan ugyanazt kellene tennem, mint ezekkel, ha a legjobb térerőre törekszem az adott eszközzel, mert ugyanott lennének a legjobb helyük, csak azoknál tudom, hogy bot antenna van rajtuk!

Aktív témák