Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
válasz
sfdrakex #72967 üzenetére
Köszönöm, hogy megpróbálsz segíteni, és minden rosszindulat nélkül, szerintem nem érted a wifi antennák jellegéből adódó térerősség kérdését, mint ahogyan nagyobb mélységében én sem, de vannak alapvető dolgok, amik alapvető fizikai törvényszerűségeken alapulva megérthetőek és optimalizálhatóak.
[link]A fenti linken látható, hogy milyen antennához milyen irányítottság mellett milyen db érték tartozik, milyen elhelyezkedésben, ugyanazon adóteljesítmény mellett!
Vegyük például, hogy az ONT-ben egy gömb jellegű antenna van, ez minden irányban sugározza mondjuk az 1W adóteljesítményt. de ha te az egyik oldalán vagy, és teszel mögé egy reflektív felületet, akkor az a semmibe elpazarolt adóteljesítményt a te irányodba visszaveri, és kvázi úgy működik, mint ha 2W lenne az adó teljesítmény.
Nagyjából, mert ez azért elég elnagyolt állítás.Például ha gömb sugárzót a plafonra szerelem, teszek fölé egy alumínium lapot, akkor a beton födém irányában nincs értelme sugározni, de ezt az alumínium lefelé visszaveri, tehát a duplájára nő a hasznos irányba a sugárzott teljesítmény!
Ezért érdekelne, hogy a konkrét készülék a linken lévő antennák közül milyet tartalmazhat? Mert ha nem gömb, akkor nincs sok értelme a sík tükörnek.
Legjobban szerintem egyébként a probléma egy izzólámpa pontszerű fényforrásával értető meg, ez minden irányba egyenletesen világít, ha tükröt raksz mögé, akkor 180 fokba a duplája lesz a LUX értéke. Ha parabolát teszel mögé, akkor már kevesebb, mint 180°, de több mint 2x LUX értéke adódik!
Szóval nem veszek routert, egyébként van itthon kettő is, de azokkal pontosan ugyanazt kellene tennem, mint ezekkel, ha a legjobb térerőre törekszem az adott eszközzel, mert ugyanott lennének a legjobb helyük, csak azoknál tudom, hogy bot antenna van rajtuk!
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- CORSAIR 16GB Vengeance RGB Pro DDR4 4000MHz CL19 KIT CMW16GX4M2K4000C19
- Eladó Xiaomi Robot Vacuum S40C
- Katana GF66 11UE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP Elite Dragonfly G3, érintőkijelző ,i5-1235U ,16GB RAM ,512GB SSD, gyári garancia 2026.10.17-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Bomba ár! Fujitsu T935 Convertible: i5-5G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest