Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Paarthurnax
senior tag
Egy milliárd arany... Persze nem az enyém, csak ideiglenesen nálam van.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
A kollégám nem farmer. Üzletember.
Együtt kezdtük a játékot és ő rendkívül hamar nagyon erősre fejlesztett egy barbárt, amiről videókat is rakott ki youtube-ra, ahogy infernóban az act 3 siegebreaker pályán ötösével gyűjti össze a sárga elite-eket és halomra mészárolja őket. Ezekkel a videókkal népszerűsítette magát a hivatalos D3 fórumon, ahol azóta elég ismert lett a nick-je.
Ő indította az egyik első olyan fórumot, ahol aranyért "ölt" bossokat. 250-350k egy bossért.
Ebből a pénzből igazán ritka fegyvereket vett és egész nap ott ment az asztalán munka közben a notin az AH. Ezekből a ritkaságokból jött össze az első pár száz millió.
Aztán vett aranyat pénzért, majd az aranyból újabb és újabb igazán brutál fegyvereket. A pontos részleteket nem tudom, de ott indult be igazán az üzlet amikor megindult a RMAH. Olyan AH műveleteket talált ki, hogy én már nem is értettem a koncepciót, majd az újabb brutálisan növekedés akkor volt, amikor a "kövek" (gems) megjelentek az AH-ban. Pár nappal a kövek AH beli megjelenése előtt iszonyatos mennyiségű követ vett a fórumon és ismerős játékosokon keresztül és az gem AH beindulásakor az igazán ritka készlet egy jelentős rész már nála lehetett.
Kb ezer Dollárt fektetett be a RMAH-ba és júniusban kb 16 ezer Dollár forgalma volt, aminek kb a fele volt a profit.
Volt olyan, hogy 6 milliárd arany volt a képernyőjén. Nem csinált tiltott dolgokat és nem használt botot sem, csak mindig befektetett és egész nap az AH ment a munka PC mellett az asztalon.
Aztán elkezdtett drasztikusan csökkeni a játékosok száma, úgyhogy most az arany készleteket árulja és lassan kiszáll a játékból.
Röviden ennyi a történet, de már mondtam neki, hogy ebből egy érdekes cikket is írhatna. Economics of Diablo 3 and the Real Money Auction House (RMAH)
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Sirandrish #40521 üzenetére
Igen, mert még többet akart befektetni, hogy azonnal le tudjon csapni az igazán ritka és drága dolgokra.
Itt van a YouTube csatornája, ahol a videók vannak: [link]
Inferno Ghom az 1.03 patch után 30 mp alatt.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Sirandrish #40526 üzenetére
Persze, hogy furi, én nem is értettem, hogy miket művel az AH-ban, de ha nagyon kíváncsi vagy, akkor a hivatos fórum topicjaiban elég sokmindent leírt részletesen. A nick-je ott van a YouTube csatornán.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
@oxox
Egy user-t használ, azt amelyik a videókon van.
@Gorneck23
Az én WD build-emre gondolsz amivel szívok?
@proci985
Igen. Ezért játszom HC-n monkkal.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Úgy látom vannak jófej fórumozók is. Most erre mit mondjak?
TavariS85 azt üzente, hogy feljelentett engem is meg a kollégámat. Biztos jó ember lehet.
[ Szerkesztve ]
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
-
Paarthurnax
senior tag
Nem tudok részletes kimutatást adni a forgalmáról és nyereségéről, csak azt írtam le, amit tőle hallottam, meg amit magam láttam.
A játékstílusa lehet hogy nem jó, de az üzleti modell, azt tuti, mert saját magam láttam azt a halom PayPal emailt a kifizetésekről.
A forgalomból lejön a befektetett összeg, a Blizzard sarc, a PayPal sarc, egyéb költségek és ami megmarad az a profit.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Tegnap valaki kérdezte a WD buildem és statom.
Inf Act 2-nél tartok és szívok, mert ha egy szűk folyosóban találkozom egy csapat elite-el, akkor kapásból falat raknak körém, ami még nem lenne baj, de ha több mint három arcane pörög mellettem, akkor már nincsen elég LoH, hogy túléljem.
Jelenleg egy tank WD-t fejlesztek és a build is ehhez passzoló. Van annyi LoH a Firebomb/Fire Pit kombóval, hogy pl. a Butcher már rage-ben van és a platform mindenhol ég, de ez nem öl meg, viszont háromnál több arcane-el már nem bír a karakterem.
Az alábbiak fejlesztésére költöttem eddig:
damage 15959
intelligence 1788
health 41430
mana 740
all resistance 540
armor 4742
damage 15958
melee dmg reduction 18%
attk speed 1.3
LoH 1000
movement spg increase 12%
block 10%
dodge 14.10%A fegyverem:
A játék infernóban ezzel a build-el egyébként már elég uncsi, mert csak állok egy helyben, osztom a Fireball-okat, a mob meg engem és néha percekig csak ez megy, amíg valamelyik fél meg nem hal. Pont emiatt váltottam HC-ra, ahol most a NM fokozat sokkal több szórakozás a monkkal.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Gorneck #40709 üzenetére
Ja, az all res tényleg alacsony. Jó lenne minimum 750.
Próbáltam nem tank buildet is, de a folyosókon állandóan körbe falaztak és akkor meg a tank kell. WD nagyon könnyen hullik. Pont ezért hagytam fel a mojo-val és váltottam pajzsra.
Egészen az infernóig nagyon OP volt ez a karakter, de act 2 óta szívok vele.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Hardcore-t játszik itt valaki? Mikor nagyon beleuntam már a monoton inferno menetekbe, akkor váltottam és azóta inkább csak azzal játszom. A hardcore AH még normális árakon pörög, nincsenek elszálva az árak és kétszer is meggondolod, hogy összecsapj -e egy csapat elite-el.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Kicsimix #40827 üzenetére
Lehet ennek az "újdonságnak" a promója?
A Diablo Facebook oldalán több mint 3300 komment van, hogy mi a fene lesz ez.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz flash- #40955 üzenetére
Azoknak is kell, akik pl. internet kávézókban játszanak. Itt elég népszerű, mert egész olcsón lehet bérletet venni és nagyon erős gépeken, óriási monitoron játszol mondjuk a haverokkal.
Viszont volt olyan "játék barlang", amelyik keylogger-t futtatott a gépeken és megszereztek egy halom logint, amit gondolom eladtak a kínai farmeroknak.
Ilyenkor jól jön ha minden belépéskor kéri a kódot.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
A hivatalos fórumon azt írták, hogy az AH keresési paramétereket háromról hatra fogják növelni, valamint az érték megadásánál a mostani három helyett öt számjegy lesz majd.
"Thanks for the feedback! We're looking to bump the number of Preferred Stats slots from 3 up to 6. We're also looking to bump the number of digits in the "Min Value" window from 3 to 5 (so you can search for Preferred Stat values higher than "999")."
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
A múltkori milliárd arany esethez kapcsolódó dologról hallottam a héten egy itt élő kínai sráctól, aki a megjelenés óta farmer. A Kínában élő rokonaival kezdte, majd azok évfolyamtársaival folytatta és azóta is üzemeltet egy egész sereg farmert és botot.
Elmondása szerint hatalmas túlkínálat van, a kereslet meg rohamosan csökken, szintúgy az arany ára. Visszafogta a termelést és megpróbál minél több aranyat kivenni a rendszerből, amíg le nem kapcsolják. Jelenleg napi egy milliárt aranyat adnak el.
Szerinte a Blizzard nagyon jól tudta, hogy ez fog bekövetkezni és csak a balekok account-ját zárják be, mivel a Blizzard/Activision nagyon is jól keres a farmerekkel és igazából lesz@rják, hogy a játékosok hőbörögnek, mivel a megjelenés óta több mint 10 millió példányt adtak el. A részvényesek örülnek, ők meg majd kiadják a PvP-t, majd később a kiegészítőt és tovább lépnek a következő játékra.
Nem tudom, hogy mit fognak változtatni a játékon, de lehet az lesz a vége, hogy nem fogjuk a használni az AH-t, és kimaxoljuk a blacksmith-t.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Lézerparaszt #41309 üzenetére
Egy új játékos az ezer aranyával felmegy az AH-ra, hogy vegyen egy 25dps fegyvert és majd nem érti miért kerül minden legalább 10 millióba.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Most egy időre lerakom a fegyvert és megvárom amíg egy olyan frissítés jön, amiért megéri újra kezdeni, ugyanis ma reggel lag végzett a monkommal.
Szép lassan haladtam, mikor megállt a játék, csak a monk mozgott, és már előre éreztem, hogy ennek rossz vége lesz. Aztán mikor újra indult három másodperc alatt vége lett.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Tegnap átalakítottam a WD-t, új felszerelés, új build és most megint elkezdtem haladni act 2-ben. http://us.battle.net/d3/en/profile/BoGyesz-1484/hero/12547667
A fegyver volt a legdrágább, de a 900 LoH miatt megéri.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Erdekes a Career tab. 3206 elite kills tuti a kezdo kategoriaba tartozik.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Tol itt rajtam kívül más is WD-t infernóban? A tank build-ről váltottam egy kiting (szaladgálós) változatra, amivel most nagyon jól megindultam act 2-ben és sokkal szórakoztatóbb is ezzel játszani. Ha érdekel vkit, leírom.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Gyuri27 #42244 üzenetére
Eddig tank build-et és stratégiát használtam és egészen az act 2-ig jutottam vele, viszont ott megragadtam, mert nem volt már elég LoH, hogy bírjam a csapásokat. Ezen túl unalmas is volt néha egy percig csak egy helyben állni és várni, hogy ki hal meg előbb.
Aztán olvastam az alábbi build-ről és nagyon szórakoztató a tank build után ezzel játszani, valamint sokkal hatékonyabb is.
Itt a részletes build, de ami a lényeg:
Locust Swarm (LS) - Searing Locust
Spirit Walk (SW) - Honoured Guest
Soul Harvest (SH) - SiphonA taktika az, hogy berohanni a mob közepére SW-vel, majd SH ami max 5 x 130 int-et ad harminc másodpercig, majd LS ami 468% damage-t ad nyolc másodpercen keresztül és a fertőzött alany másokat is megfertőz.
A két másodperc SW pont elég erre és a mikor menekülök, nyomok egy Grasp of the Dead (GotD) / Rain of Corpses, ami nemcsak hogy lelassítja az üldözőket, de ad még nekik 80% damage-et is nyolc másodpercen keresztül.
A Spirit Vessel miatt az SW és SH nagyon gyorsan újra töltődnek, úgyhogy szinte folyamatosan tudom ezeket a köröket futni és a SH miatt harminc másodpercig nagyon sok extra int-em van, úgyhogy még a háromszoros Poison Dart is jól sebez.
Ezen kívül még fontos váltás volt, hogy lecseréltem a Templart az Enchantressre.
Egyelőre ezzel nyomulok, meglátjuk meddig lesz hatásos, de most ebédszünetben elég jól irtottam a Kulle előtti dungeon sárga és kék elite-jeit.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Miért csak "farmereket" utáljátok ennyire? Miért nem az Activision részvényeseit? A RMAH az üzleti terv része volt és nagyon jól tudták, hogy ez fog történni. Két hónap alatt kvázi használhatatlan lesz az AH és a lelkes játékosok, majd költik a pénzt a RMAH-ban.
Jól járt az Activision, mert eladtak több mint tíz millió példányt, valamint folyamatosan jön bevétel a RMAH-ból (még egy darabig), ezen túl még jól jár a PayPal is, mert remekül integrálták a játékba.Kérdés:
Tegyük fel, hogy májusban észreveszel egy lehetőséget a játékban, amivel pár hét alatt több mint egy millió Forintot tudsz keresni legálisan. A játékszabályokat megszeged, de egyébként legálisan keresel több mint egy milliót és még le is adózól belőle. Belevágsz és sz@rsz a játékosokra vagy inkább hagyod, hogy mások megcsinálják?
Úgy sejtem, hogy a legtöbb itt lévő játékos (titkon) az első opciót választaná.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz sunnymarcell #43109 üzenetére
"amit azért csináltak, hogy szórakozz"
Azért csinálták, hogy pénzt keressenek, amíg te szórakozol. Tudták nagyon jól, hogy lesznek majd botok és mégsem csináltak semmit. Miért? Mert még több pénzt akarnak keresni.
Ez egy rohadt kapitalista világ.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Tegnap újra kezdtem egy monkkal. Csak talált vagy gyártott fegyvereket fogok használni, AH kizárt. Kíváncsi vagyok meddig jutok így.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Gorneck #43245 üzenetére
A WD egészen hell végéig érdekes volt, többek között a zombi kutyákkal, az óriással és egyéb érdekességekkel. Infernót először egy tank build-el kezdtem, de azzal baromi unalmas játszani. Most egy kiting build-el tolom, ezzel most megint érdekes a játék, de szerintem act 4-hez kevés leszek. A LoH felszereléseket ki kellene cserélnem regen-re.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz sunnymarcell #43263 üzenetére
A lag hamarabb fog kinyírni, mint az arcane. Majd egyszer lehet újra indulok HC-ben, de még nem hevertem ki a monkom...
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz sunnymarcell #43267 üzenetére
Az arcane-nál megakadtam... ...inkább megyek, lefekszem, itt már lassan éjfél van
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
-
-
Paarthurnax
senior tag
Jelenleg egy bot csapat napi 200 millió körül "bányászik" biztonságosan, viszont az arany eladhatatlan, mert akkora az eladók sora a RMAH-ban, hogy nagyon sokára kerülnek sorra.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz ProEvoFan #44937 üzenetére
"a bot által szerzett arany nagy részét nem RMAHban adják el, ez hol haszon a Blizzardnak?15%-tól esik el a nem RMAHban eladott gold mennyiség után."
Nem az arany az igazi haszon a Blizzardnak, hanem a felszerelés a RMAH-ban. Mivel az aranyat nagyon lassan lehet csak eladni, ezért felvásárolnak mindent az AH-ban, majd eladják a RMAH-ban.
Ha egy D3 "kereskedő" 10k dolláros forgalmat generál egy hónapban, akkor azon a Blizzard keres havi 1500 Dollárt. Ha egy emberen keres a Blizzard 1500 Dollárt, akkor mennyit keres a RMAH teljes forgalmán az összes kereskedővel?
A botolás nagyon is megéri a Blizzardnak, mert az AH egy idő használhatatlan lesz high-end cuccokra és aki be akarja fejezni az infernót, az megveszi a felszerelést a RMAH-ban.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz radi8tor #44946 üzenetére
Szerintem meg pont, hogy fordítva lesz.
Az arany árak azért emelkednek, mert az arany egy végtelen forrásból jön és egyre több lesz belőle a piacon. A rendes pénz viszont egy véges forrásból jön.
Ha egyre több termék van a RMAH-ban, akkor a kereskedők kénytelenek lesznek lejjebb vinni az árakat, mert különben nem fogják tudni eladni azokat. Nyilván 200 eurós áron nem sokan fognak vásárolni, tehát csökkeni fog a forgalom, majd néhány kereskedő el fogja kezdeni csökkenteni az árakat drasztikusan, hogy megszabaduljanak a készletektől.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
Akinek van ideje összefarmolni a felszerelést, annak nincsen szüksége erre, de sokan vannak, akiknek vagy nincsen ideje órákat farmolni, vagy csak lusta hozzá és tovább akar jutni. Hidd el nem probléma ezeknek az embereknek kifizetni 10-20 Dollárt felszerelésre.
(Nincsen okom takargatni senkit.)
[ Szerkesztve ]
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Paarthurnax
senior tag
válasz Sirandrish #44951 üzenetére
Pár évvel később ebből a témából majd egy nagyon jó gazdasági szakdolgozatot lehet írni, "A D3 gazdaság virágzása és bukása" címen. Lehet majd kiszivárognak információk, hogy mennyi is volt a RMAH forgalma.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Cooler Master NR200P
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Seagate 8TB kulso hdd USB 3.0
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest