Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• premete

veterán

válasz stevve #15454 üzenetére

Nagyon rosszul tudod, a sim olvasóban semmilyen "szolgáltatós opció" nincs, abban a pár érintkezőben nem is lehet a tudomány mai állása szerint. :D
    A notebookban lévő sim olvasó ugyanúgy működik, mint a mobiltelefonban lévő: beledugod a megfelelő sim kártyát, bejelentkezik az adótoronyra és megy. Laptopnál csak annyi a különbség, hogy fizikailag külön helyen van a sim foglalat és a wwan kártyahely, illetve a modemkártya belehelyezése után rá kell tenni a két antennát, ahogy a #15446-ban lévő képen látszik.
    Bármelyik laptopban használható, amennyiben van benne sim foglalat, wwan kártyahely és antennák, ezek utólag nehezen bővíthető, leggyakrabban opcionálisak, de semmi köze a laptop vásárlásának ahhoz, hogy tudsz-e rajta netet használni, ahogy független mobiltelefonoknál is mindegy, milyen simet teszel bele.
    Delleknél használatos 5520, 5530, 5540-es kártyákban még nem találkoztam szolgáltatásfüggővel, külföldi vásárlás előtt azért nem árt rákérdezni, mert a függetlenítés minden módja pénzbe kerül, illetve bizonyos külföldi wwan-kártyákhoz nem kell sim, mert nem gsm-rendszerűek.

• JaniS

senior tag

válasz stevve #15454 üzenetére

Köszönöm a válaszokat.

A notihoz semmilyen szolgáltatást nem vásároltam (tehát nem vásároltam előfizetést). Nagyon naívan azt gondoltam, hogy ha a SIM kártya olvasóba teszek egy nem előfizetéses kártyát és van egy (független) modemem, akkor ezzel tudok SMS-t küldeni és fogadni, akárcsak egy mobillal. Valójában most sem értem, hogy ez miért nem így van, de akkor nekiállok utánaolvasni.

JaniS

Új hozzászólás Aktív témák