Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 426os

őstag

válasz allein #60142 üzenetére

Én most cseréltem e6430-ban, nVidiásról nem nVidiásra az alaplapot. Az okok hasonlóak voltak:
    - Ez még "buta" Optimusos volt, tehát külső monitor használata esetén mindig ment az nVidia, ami folyamatosan felesleges hőt termelt, ez engem zavart
    - Meg akartam szabadulni a Windows 10-től, mert már baromira elegem lett belőle. Átálltam Linuxra, de driverek szempontjából én biztosabbnak láttam, ha csak az intel vga vana gépben, az nVidiára már nincs szükségem egyébként sem.

Tapasztalatok:
    - Az alaplap csere természetesen heatsink cserével is járt. Az nVidiás heatsink sokkal-sokkal komolyabb, mint az Inteles. Egyrészt egy helyett két rézcső van benne, másrészt az egész, még a ventillátorház is fémből van. Az intelesnél utóbbi soma fröccsöntött műanyag. A ventillátor is különböző, más a lapátozás és az nVidiás jóval csendesebb. Zavart is utána, hogy az intelesnek nagyobb a hangja, így gondoltam kicserélem a ventiket, de sajnos nem igazán kompatíbilisek, faragni kellett hozzá az inteles hűtő ventillátor házából. Viszont így már csendes :D Cserébe fordítva nem működik a dolog, tehát most van egy fölös nVidiás hűtőm, venti nélkül. Én meglepődtem, hogy mekkora különbség van a kétfajta hűtő között. Persze valahogy el kell vezetni azt a sok plusz hőmennyiséget, amit az nVidia vga termel.
    Amúgy plug and play a dolog, nem kell oprendszert sem újratelepíteni a lapcsere után.

Új hozzászólás Aktív témák