- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
proximus
senior tag
válasz
csabicsepp #802 üzenetére
1. ''irq miatt szerintem.'' Ezen lehet segíteni a BIOS -ban. JA, ha ben kapcsolva a BIOS -ban olyan, hogy ''Plug-and-play OS installed=enabled'', akkor azt kapcsold ki gyorsan. Ezt nem szereti se a Linux, se a win(->maga a Microsoft mondta a win -est
)
2. ''Esetleg ha letiltom a hotplug-ot akkor kézzel paraméterezve lehet indítani a pcmcia-t?'' Igen, ha megvannak a modulok(ha a hotplug megtalálta, akkor megvannak), és tudod hogy melyek ezek
Na jó segítek: /lib/modules/''valahanyas kernel''/... Itt nézelődj pcmcia könyvtár után. Ha találsz benne fájlokat, azok lesznek a driverek.
A ''modprobe <a meghajtó fájl>'' parancsal lehet őket betölteni(a szükséges függőségeikkel együtt). Ha egyenként akarod betölteni, akkor ''insmod <a meghajtó fájl>''. Hogy ne lombozódjál le teljesen akkor sem ha nem müxik
: A modulokat nem csak ''simán'' lehet betölteni, hanem paramétereket hozzájukrakva. Na ezeket a param. -okat viszont meg nem mondom fejből, de a Google biztos többet tud
-
proximus
senior tag
válasz
csabicsepp #798 üzenetére
Nekem a 2.4.21 (és fölötte) megoldotta a problemet.(a 2.5x, 2.6 is müxik) Később utánnanézve kiderült hogy egy generációval régebbi a 2.4.20 IDE alrendszere(2000 valamikori), mint a 2.4.21(ezé 2003 x.hó) Ha megoldható, szerintem próbálj ki egy stabil-friss-2.4
-es kernelt.
-
proximus
senior tag
válasz
csabicsepp #796 üzenetére
Lost interrupt?? Hányas kernelt is használsz pontosan? <Ilyen lost interruptokat nemrég én is nyalogattam befelé(2.4.20 kernel), de a legborzasztóbb az volt, hogy az én CD-ROM -om le is fagyott tőle(LG)
Kettőt tönkre is vágott a fagyás(csak az olvasó fagyott, de az ''reset'' állóan) (még jó hogy bőven garisok voltak) A mostani harmadiknál szerencsére rájötem a turpisságra
>
Na szóval hanyas kernel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged