- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Pant* rant
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- gerner1
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamweaver7
csendes tag
Igen, a HTML-ben lévőre, ott is az inline CSS-re, ez a sorközi, bár inline-nak nevezni jobb. A W3Schools stíluslapokkal foglalkozó oldalán sok információt megtalálsz a CSS kiértékelési sorrendjével kapcsolatban is, ajánlom elolvasni.
Egyébként lehet a HTML-ben CSS nyugodtan, csak vigyázni kell vele. Kis weblapoknál nem probléma, mert fejben tartható, mit hova tett az ember, de már egy pár oldalból álló lap esetén is érdemes inkább külső fájlba tenni. Sokkal átláthatóbb lesz és sokkal könnyebben megtalálja az ember az esetleges hibákat.
Én is jártam már úgy, hogy lusta voltam a külső CSS-be új osztályt, azonosítót adni egy-egy elemnek, hanem csak beírtam a HTML elemebe a style="" meghatározást, azután később sokáig keresgéltem, hogy ez miért is így néz ki vajon, ahogy nem kellene.
Szóval a lényeg az, hogy a programkód legyen átlátható és követhető, az elnevezések pedig kifejezőek, ezzel a későbbiekben sok munkát megspórol az ember. A W3Schools oldalt mindenképp ajánlom HTML információforrásként. Ha esetleg hozzájutsz, olvasd el a Virginia DeBolt - HTML és CSS - Webszerkesztés stílusosan című könyvet, én se vagyok még nagyon profi web fejlesztésben, de számomra is érthető volt.
Sok sikert!
Ja és Boldog Karácsonyt!
-
Dreamweaver7
csendes tag
Szerintem inkább a kék keret van elcsúszva, ez relatív, de valami biztos nincs a helyén.
Az sorközi CSS felülír mindent, vigyázz vele. A HTML kódból szedd ki az összes CSS-t, helyette class és/vagy id jelölőket használj, sokkal tisztább lesz a kódod és nem jönnek majd elő nehezen levadászható hibák. Utána próbáld ki, lehet egyből megtalálod a problémát.
Egyébként h1 elemből egy oldalon csak egy darabot illik használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest