- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
prandris
tag
athlonom van. a bioszban 133x12 átírtam 100x12 re és már eljutottam addig h windows megkérdezi h normál indítás, csökkentett stb... és ha rámegyek vmelyikre akkor bevillan 1 kékség 1 pillanatra és ujraindul
[Szerkesztve] -
prandris
tag
most tovább ment. addig eljutottam h windows normál indítása. ha rámegyek akkor elkezd tölteni és ujraindul.
-
prandris
tag
sziasztok!
a problémám a következő: van 1 abit nf7-s alaplapom, benne 1200mhz-es athlon proci, 256 ddrram... amikor összeraktam és bekapcsoltam kiirta h: CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU SOFT MENU és nem folytatta a bootolást. benéztem a soft menübe de én úgy láttam h minden rendben. a cmost is törölni próbáltam de akkor bekapcsoláskor azt irta ki h cmos checksum error - defaults loaded. egyébként amior kiírja h CPU is unworkable or has been changed. Please recheck - CPU SOFT MENU akkor írja h ha megnyomom az F1-et akkor tovább megy de nem ment tovább.
kérem segítsen vki!!! -
Zofren
aktív tag
nem lehet, hogy azt hiszi a lap, hogy nem forog a cpu venti?
-
csika
tag
Paszta épp elég. Látni bennt a proci lenymatát (teljes téglalapot), picit kinyomódik a rászorittásnál persze. Ennyi, szóval nem is sok.
A memóra 400-MHz-es, ugyanez az összeállítás vitte a 200*10-et ...
Zamnnal most megy 8*133.
Lelövi a gépet, és egyforma hosszú sípolásokat ad jó sok ideig (inkább lekapcsoltam a tápot). -
Vigneau
félisten
válasz
somodisoma #21 üzenetére
Szerintem itt Ő a felesleges anyagpocsékolásra gondolt.
-
somodisoma
senior tag
válasz
Zordkaszás #19 üzenetére
Hogy lehet egy paszta sok?!?!?
A procira a hűtő úgy rá van szorítva, hogy kinyomja a pasztát maga alol, ami felesleges. nem tudsz sokat rakni, mert az úgyis kifolyik!
-
Vigneau
félisten
válasz
Zordkaszás #19 üzenetére
Mind2 tényező sokat dob a latba.
-
Zordkaszás
senior tag
Nincs eléggé rászorítva a borda vagy sok / kevés rajta a hövezető paszta.
-
bobace
addikt
nekem memoria miatt csinálta ezt a sipolásos doolgot. Mikor tuning közbe beraktam a 444 fsb-t a 333-as memonak ujrainditásnál sipolás szakaszoasan, szétszedtem a gépet, összeraktam és ment minden alkatrészt egyesével...
DE azota szintén előfordult és ugy csinálom(csak igy ment nekem) hogy proc fsb 100mhz (ezzel ram is 200) aztán 133 majd 166 majd 200 majd amennyi épp kell, elég szivatós de nálam ram probléma ,én is azt hittem rosszul van felrakva a borda de nem proci volt az oka lehet a memod nem birja -
csika
tag
Megy a gép csak nem túl jól ...
''Visszaraktam a régi hűtőt 10*200-at ez sem vitte, mint régen (de most másfajta csipogás volt mint a Zalman hűtőnél). De ez a régi, jóval gyengébb hűttővel most megy 10,5*166-ot, még Zalmannal csak 8*133-at ... Fura ...
Egyéb ötlet? Viszont CPU unworkable hibaüzi most nincs.''
7700-at NF7-re? Az is szép lehet ... -
csika
tag
Nejlon nem is volt rajt. Mint írtam 3* levettem meg visszatettem, s ekkor azért letöröltem a bordáról a hővezetőpasztát. Feltűnt volna ha van rajt fólia ...
Visszaraktam a régi hűtőt 10*200-at ez sem vitte, mint régen (de most másfojta csipogás volt mint a Zalman hűtőnél). De ez a régi, jóval gyengébb hűttővel most megy 10,5*166-ot, még Zalmannal csak 8*133-at ... Fura ...
Egyéb ötlet? Viszont CPU unworkable hibaüzi most nincs. -
csika
tag
Tegnap felaplikáltam az NF7-re egy Zalman 7000AlCu-t.
Azóta nem megy a gépem. Índításnál ez a hibaüzenet:
CPU is unworkable or has been changed, please recheck - CPU SOFT MENU
Ahogy utánnaolvastam ez az elemre utalhat. Ez még nem is lenne gond, de kb 20 mp után a gép lekapcsolja magát, és nekiáll szaggatva sípolni. A proci egy 2500-as mobil barci, ami vitte a 10*200-at alapfeszen. Ha ebbe a 20 másodpercen a feszt visszaállítom 1,4V-ra (BIOS kisütése után), és 8*133-as szorzót állítok be, akkor megy simán a windows, 45 fok körüli procihőmérséklettel (ez szerintem sok), feszültséget 1,36V-ot mutat az Everest (420-as Chieftech tápom van). Biosban próbáltam 166-as fsb-t beállítani erre lekapcsolt egyből. Ez túlmelegedéstől lehet? Sípolni kell utánna?
A chipsethűtőt is lecseréletem. Eddig egy Zalman volt, de most egy másik NF7 passzív bordája van rajt - de szvsz nem ez lesz a gond ... -
chybee
csendes tag
ja azt elfelejtettem mondani, hogy a CMOS reset segített neki
-
chybee
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hallatlanul gyors segítséget! Életet mentettetek és most ismét jóban vagyok a gépemmel
Nagyon jó érzés, hogy van egy ilyen fórum, de a legjobb, hogy ilyen segítőkész tagjai vannak!
Köszi mégegyszer! -
Superman
nagyúr
Most nagyon fáradt vagyok már, de ha nem értesz valamit, akkor lefordítom. A részlet a Microsoft oldaláról való:
''The Stop 0x77 message indicates that a page of kernel data requested from the paging (virtual memory) file could not be found or read into memory. This Stop message can also indicate disk hardware failure, disk data corruption, or possible virus infection.
Interpreting the Message
This Stop message has four parameters. The following set of definitions applies only if the first and third parameters are both zero:
This value is 0x00000000 (zero).
Value found in the stack.
This value is 0x00000000 (zero).
Address of signature on kernel stack.
Otherwise, the following definitions apply:
Status code.
I/O status code.
Page file number.
Offset into page file.
Frequently, the cause of this error can be determined from the second parameter, the I/O status code. Some common status codes are:
0xC000009A, or STATUS_INSUFFICIENT_RESOURCES, indicates a lack of nonpaged pool resources.
0xC000009C, or STATUS_DEVICE_DATA_ERROR, generally indicates bad blocks (sectors) on the hard disk.
0xC000009D, or STATUS_DEVICE_NOT_CONNECTED, indicates defective or loose data or power cables, a problem with SCSI termination, or improper controller or hard disk configuration.
0xC000016A, or STATUS_DISK_OPERATION_FAILED, also indicates bad blocks (sectors) on the hard disk.
0xC0000185, or STATUS_IO_DEVICE_ERROR, indicates improper termination, defective storage controller hardware, defective disk cabling, or two devices attempting to use the same system resources.
For information about other possible status codes that can be returned, see the file Ntstatus.h of the Windows XP Professional Driver Development Kit (DDK). For more information about the DDK, see the Driver Development Kits link on the Web Resources page at http://www.microsoft.com/windows/reskits/webresources.
Resolving the Problem
The following suggestions are specific to Stop 0x70 errors. For additional troubleshooting suggestions that apply to all Stop errors, see ''Stop Message Checklist'' later in this appendix.
Stop 0x77 messages can be caused by bad sectors in the virtual memory paging file or a disk controller error. In extremely rare cases, depleted nonpaged pool resources can cause this error. If the first and third parameters are zero, the stack signature in the kernel stack is missing, which is an error typically caused by defective hardware. If the I/O status is 0xC0000185 and the paging file is on a SCSI disk, check for cabling and termination issues. An I/O status code of 0xC000009C or 0xC000016A indicates that the requested data could not be found. You can try to correct this by restarting the computer. If a problem with disk integrity exists, Autochk, a program that attempts to mark bad disk sectors as defective so that they are not used in the future, starts automatically. If Autochk fails to run, you can manually perform the integrity check yourself by following the instructions to run Chkdsk provided in ''Stop 0x00000024 or NTFS_FILE_SYSTEM'' earlier in this appendix. For more information about Autochk and Chkdsk, see ''Troubleshooting Disks and File Systems'' in this book.
Another cause of Stop 0x77 messages is defective, malfunctioning, or failed memory hardware, such as memory modules, Level 2 (L2) SRAM cache, or video adapter RAM. If you added new hardware recently, remove and replace it to determine if it is causing or contributing to the problem. Run diagnostics software supplied by the system manufacturer to determine if the component has failed.
The problem might also be due to cracks, scratched traces, or defective components on the motherboard. If all else fails, take the system motherboard to a repair facility for diagnostic testing.
Problems that cause Stop 0x77 messages can also cause Stop 0x7A messages. For more information about Stop 0x7A messages, see ''Stop 0x0000007A or KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR'' later in this appendix.
For more information about Stop 0x77 messages, see the Microsoft Knowledge Base link on the Web Resources page at http://www.microsoft.com/windows/reskits/webresources. Search using keywords winnt, 0x00000077, and 0x77.'' -
chybee
csendes tag
válasz
CsendPenge #2 üzenetére
köszi a segítséget!
mit installáltál újra? irtad hogy a 2. reinstall után müködött. a windows-ra gondolsz? -
CsendPenge
őstag
Próbáld meg resetelni hardveresen is, jumperrel. Persze azért a bios-ban is nézd meg, hogy mit állít be, mert nem biztos, hogy helyes. Nem régen nekem is volt egy hasonló esetem, amikor elkezdett játék közben elkezdett visítani a hang, majd kék képernyő, memory dump...stb, restart után meg elküldött a fenébe. Reinstall, nem megy semmi. Megint reinstall, most megy.
-
chybee
csendes tag
Celeron 533@600
ABIT ZM6 alaplap
256MB SD RAM
WinXP Pro
következő a problémám:
Egyik pillanatról a másikra lefagyott a windows ezzel az üzenettel: KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR ... Ha először látja indítsa újra...
Újraindítottam volna, de induláskor ez az üzenet fogadott, hogy CPU is unworkable or has been changed. Please recheck your CPU SOFT MENU. Vinyot nem találja (Maxtor 80GB), CD-ROM nem porog fel.
Reseteltem a BIOS settingst (insert nyomasaval bekapcsolaskor). Változás semmi.
Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet, és ha beteszek egy új procit a gépbe (celeron 766), akkor az hatással lesz a winXP-re vagy bármilyen más windowsra (azaz szét fog-e esni)?
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Hobby elektronika
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest