Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• bepken

veterán

válasz kristof123 #73575 üzenetére

ez nagyon érzékeny és megosztó téma, illetve több irányból is meg lehet közelíteni.

én alapvetően károsnak tartom a smurf játékokat, mivel a rendszert (annak hatékonyságtól eltekintve) szándékosan kijátszva jutnak előnyhöz a többi játékossal szemben. általában az ellenfél részéről kellemetlenebb a dolog, hiszen a smurf legtöbbször haverokkal megy, akiket ilyenkor az erőviszonyok tisztességtelen eloszlásának ténye - valahol érthető módon - a legkevésbé sem zavar a meccs folyamán.

azzal, hogy smurf játszik a csapatban, több módon is kárt tud okozni:
    - a csapattársait rank-ben felfelé húzza (persze ez csak akkor "káros", ha egyébként nagy a szint különbség), így őket később is olyan meccsekre fogja bedobni, ahol náluk erősebb játékosok vannak, ezzel torzítva az ő játék-élményükön... (pl egy ilyen random boostolt játékost dob be hozzátok keresésnél, akinek a világon semmi hasznát nem veszitek a meccs során)
    - az ellenfél oldalról pedig vagy (egyébként jogosan) kiégnek a játékosok, amikor azt tapasztalják, hogy van olyan player velük szenben, aki egyértelműen nem az ő szintjükön játszik...ez még akkor is frusztráló érzés, ha belátjuk, hogy nem csalt az illető, csak mi vagyunk sokkal bénábbak nála. senki sem ezt az érzést keresi szerintem játék közben, és ez kvázi tőlük függetlenül került előidézésre. (étsd: saját szintjükön is lehet, hogy bénán játszanak, de nem döngölik földbe őket a meccsen) - van, aki lenyeli a békát, legyint egyet és indít egy új meccset. viszont valljuk be, vélhetően kevesebben vannak az ilyenek...vagy egy másik része inkább végig anyázza a meccset, illetve pár kör után elengedi a dolgot, mert látja, hogy esélyes sincs - és itt nem feltétlenül arról van szó, hogy nem elég kitartó. csak mondjuk már a sokadik ilyen meccsbe fut bele az utóbbi időben.

azt is tudom másfelöl, hogy lehet ezt értelmesen csinálni, és saját tapasztalatból tudom, hogy van is, aki értelmesen csinálja. mentem már nem egy meccset olyan haverral, aki talán már global is azóta. rohadt sokat lehet tanulni...mondjuk szívni talán még többet :D
    azonban én továbbra is szentül hiszem, hogy az ilyen smurf játékosok túlnyomó többsége csak élvezkedés céljából csinálja ezt. nevezzük akárhogy az ilyen viselkedést, a fentebb írt károkon felül talán ők okozzák a legnagyobb rombolást a közösségben...

• goccer

aktív tag

válasz kristof123 #73575 üzenetére

"sokan nem bírják felfogni, hogy mi az a szórakozás"

Kösz, hogy felnyitottad a szemem, mostantól kedvenc szórakozásommá nyilvánítom, hogy novaként felmegyek MM-ezni, hogy egy global smurf alázzon shotival. Komolyan nem tudok ennél jobbat elképzelni, sajnálom, hogy nem vagyok nova és így a valóságban nem tudom kipróbálni:C

Azt nem értem, hogyha ilyen keményen lövöd, akkor a global accoddal miért nem tudod carryzni kalák ellen a haverokat? Ja hogy akkor kiegyensúlyozott lenne a meccs, és nem mások kárára szórakozgatnál? A rank rendszer nem azért van, hogy kijátszuk, persze nyilván nem akkora tahóság smurfölni, mint csalni, csak fele akkora...

Csalók miatt folyamatosan megy a sírás, ez a fórum is jórészt erről szól, de amúgy meg egy smurf pont ugyanúgy rontja el egy átlag játékos szórakozását mint egy wh-s, ugyanúgy inbalanced lesz a meccs, csak ezt fáj egyeseknek beismerni.

Új hozzászólás Aktív témák