Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
Új hozzászólás Aktív témák
-
subFOCUSkoma
csendes tag
válasz
Undoroid
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tényleg a tápot el is felejtettem
Chieftec 500W. Beírtam a gépem adatait. Csak nem tom jó helyre írtam e.
Orthos programmal néztem a melegedést 3,24 GHZ-en, és 73-75 fok volt a max nyitott háznál. Ez a 60 fok feletti lekapcsolás érdekes, mert több mint 4 éve vettem a gépem, és mindig a nyári hőségben zárt házban 70-74 fok körül mozgott. A 3,6 GHZ-ig húzást csak akkor szeretném persze mikor már felszereltem a klíma ventit (olcsón kapom) a házam oldalára. És feltéve, hogy sikerül lejjeb tornászni vele a hőmérsékletet.Nos az az igazság, hogy nem igazán értek a proci tuninghoz. Mondjuk sokat olvasgattam, de még teljesen nem állt össze a kép. Kerestem a kommentek között konkrét beállításokat amik persze az én procimhoz írtak, és azokat állítottam be, meg utána próbáltam magamtól is növelgetni majd visszábbvenni az értékeket, de egyszerűen nem indult a gépem. Hol kell visszavenni a Dram/FSB arányt? Az időzítéseknél a Ramok időzítéseikre gondoltál? Mert azokat sem tudom milyenre kéne állítani.
Advanced/Chipset/North Bridge Configuration/Configure DRAM Timing by SPD menüpontot átállítom Disabledre akkor megjelennek az időzítések (remélem jól gondolom, hogy ezeket kéne babrálni) 5, 6, 6, 15, 6, 42, 10
Tudnál esetleg írni nekem konkrét értékeket mindenre, hogy mit állítsak be, hogy egyáltalán induljon a gépem? Természetesen csak saját felelősségre csinálnám.
A proci persze amikor nincs terhelés akkor visszaveszi a szorzót, ezt folyamatosan figyelemmel követtem Aida progival. Most már hála neked ezt is ki tudom kapcsolni.

-
subFOCUSkoma
csendes tag
Sziasztok!
Már egy hete olvasgatom a fórumot, és megpróbálok rájönni, hogy tudnám felhúzni a procimat 3,6 GHZ ig. Mivel gyári a hűtőm ezért úgy gondolom ezt még el tudná viselni, meg a napokban fog érkezni egy maszek venti.
Már szinte mindent végigpróbálgattam ami az Advanced\Jumpfree configuration almenübe van. Egyéb dolgokhoz nem nyúltam. Jelenleg 9X360 GHZ-en (~3240) pörög a vas, mivel ez egy stabil állapot. Ettől tovább egyszerűen képtelen vagyok húzni, mert nem kapcsol be a gép sosem. FSB 360-366 között még éppen elindítja magát nyöszörögve, de sajna eléggé instabil, és fagyogat.Szeretnék kérni segítséget, hogy milyen beállításokkal tudnám felhúzni a CPU-mat.
A gépem: Asus P5B, 4X1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ, Intel Core 2 Duo E6600 @ 2,4 GHZ, Asus Nvidia Geforce 8800 GTS 320 MB
RAM-om (3 év kölünbség van a 4 és 8 bankos vásárlása között) (mondjuk ezt biztos kitaláljátok) :$
1. foglalat: Kingmax KLDD48F-B8KW6 DDR2-800 MHZ (8 banks)
2. foglalat: Kingmax KLDD48F-A8KB5 DDR2-800 MHZ (4 banks)
3. foglalat: Kingmax KLDD48F-B8KW6 DDR2-800 MHZ (8 banks)
4. foglalat: Kingmax KLDD48F-A8KB5 DDR2-800 MHZ (4 banks)Ezt a Ram-os dolgot azért írtam le, mert hátha ez is számít a húzásnál.

Érdekes módon a jelenlegi állapotot mindössze az FSB = 360 MHZ és a CPU feszültség = 1,4625V módosítással értem el (a többi auto).
Remélem tudtok nekem ez ügyben segíteni. A válaszotokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Oh hi Mark: megreccsent a Metaverzum
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itt a ChatGPT végső megoldása
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- HP Victus 16 - 16.1"FHD 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - Win11 -RTX 4050 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Chieftec 500W. Beírtam a gépem adatait. Csak nem tom jó helyre írtam e. 
Már szinte mindent végigpróbálgattam ami az Advanced\Jumpfree configuration almenübe van. Egyéb dolgokhoz nem nyúltam. Jelenleg 9X360 GHZ-en (~3240) pörög a vas, mivel ez egy stabil állapot. Ettől tovább egyszerűen képtelen vagyok húzni, mert nem kapcsol be a gép sosem. FSB 360-366 között még éppen elindítja magát nyöszörögve, de sajna eléggé instabil, és fagyogat.