Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
válasz
Sniper_BOY #10 üzenetére
Aha, értem már! Én az Aero 4 esetében végeztem venticserés teszteket, ahol a gyári mókuskerék is 7 centis volt, és a hagyományos típus is. Az Aero 7 ventilátora ugyanilyen paraméterekkel bír, de 8 centis a rögzítési alapja, így értelemszerűen azt 8 centis ventire cseréli mindenki, ami máris más hűtéstechnikai feltételeket teremt, és akkor tényleg jobb lehet egy sima 8 centis venti rajta.
-
andorpapa
őstag
válasz
Sniper_BOY #8 üzenetére
Milyen ventire cserélted, és milyen fordulatszámon járatod?
-
andorpapa
őstag
Ez nem pletyka, hanem az igazság, a kialakítás sajátossága. A Cooler Master Jet 7 esetében például a venti 8 centis, a maximális fordulatszáma pedig 3500, mégis csak 22 CFM a légszállítása, míg egy hagyományos rendszerű 8 centis fan 40 CFM körül teljesít ekkora fordulatszám mellett. Tehát a légszállítással kapcsolatos információd igazak voltak, na de a hűtés nem csak a megmozgatott légmennyiségen múlik.
Erre kiváló példa a P4-es tesztsorozatomban végzett mérés, ahol a P4-es Aero 4 mókuskerekét cseréltem le. Az Aero 4 még 7 centis ventivel ment, aminél 20 CFM volt a maximális légszállítás. Kipróbáltam egy 20 CFM-es, hagyományos 7 centis ventivel is. Az eredmény a cikkben is olvasható, de hogy ne kelljen annyit kattintgatni, gyorsan leírom, hogy 4 fok volt a különbség mókuskerék javára. A tuning ezt 8 fokra növelte. Egyértelmű tehát, hogy azonos légszállítás esetén a mókuskerék sokkal hatásosabb a Cooler Master bordáján. Az más kérdés, hogy hangosabb is, de a központi kérdés itt most az volt, hogy a hagyományos venti jobb-e a magasabb légszállítás miatt.
Összegzésként elmondható, hogy az eltérő működési elvre épülő ventilátorokat nem szabad se fordulatszám, se légszállítás alapján összehasonlítani, hiszen attól még, hogy kisebb az egyik fordulatszáma, még szállíthat több levegőt, és hiába kisebb az egyik légszállítása, még hűthet jobban egy bordát. -
andorpapa
őstag
válasz
Sniper_BOY #2 üzenetére
Ezt hol olvastad?
Amúgy szerintem egy sima Coolink potméter is megteszi, 400-500 HUF körül kapható egy csomó helyen.
Aktív témák
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair / NBase / ID-COOLING Ventilátor vezérlők. 1.500ft-tól.
- FSP 300w kisméretü táp fekvő házba
- Kolink Rocket / Rocket Heavy / Rocket Heavy Vented / Rocket Complex mini / SFF számítógép házak
- Corsair AF120 RGB Slim INGYEN FOXPOST
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest