Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #3750 üzenetére
Hopsz nem 30-35fok hanem 40-45 fok
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
sgergi
veterán
válasz enginev3.0 #3750 üzenetére
Házi megoldásokkal fel lehet rá fogatni, vagy vehetsz hozzá 9->12-cmes átalakítót is.
Ha átalakítót használsz, akkor a 9-es venti felesleges lesz, mert nem fog javítani a hűtésen számottevően, inkább csak a hangot dobja meg.
Ha viszont közvetlenül a bordára rakod rá a 12-est, akkor nem sokat ér, mert a legtöbb levegő elmegy a borda mellett.
Összességében elég egy viszonylag nagyobb légszállítású venti, mert a 2 venti inkább csak a zajt növeli, ugyanis a borda hőleadó felülete kicsi a 2 ventihez. (csak minimálisan lesz kisebb a proci hőmérséklete) -
r9550
senior tag
hali annyi kérdésem lenne hogy van agy asrock 770 extreme3-am és ennél a lapnál használlok hyper tx3-as hűtőt amivel annyi gondom lenne hogy csak ugy tudom felrakni hogy a hűtő vagy felfele fujja a meleget vagy lefele és ez mind a kettő gond nekem mert igy a felfele tolja akkor a tápomat fűti ha peig lefele akkor meg a vga-mat fűti ezt ki tudom halahogy küszöbölni hogy oldalasan legyen vagy csak barkáccsal?
-
bocsika
aktív tag
Helló.
Öcsémnek van egy TX2-ese. Sajnos a ventilátort nyugalmazni kellene mert egyre jobban előjön a gyári hibája hogy a ventilátor elreped. Már egy ideje így megy de most lett megunva mert mindennél hangosabb.
Szóval ahogy visszaolvastam az ARCTIC COOLING F9 PWM-et ajánlja mindenki, de ebből na egy pár fajta. Az Ipon-ból lesz rendelve, de elszörnyülködtem mennyit csinálnak belőle. Van 90 mm, 92mm; 25mm és 38,5mm-es. 3 vagy 4 pines csatlakozóval.
- Tehát konkrétan melyik kell (lehetőleg linkelve).
- Hogy megy rá az alaplapra (asus a8n-e)?
- Hogy célszerű felszerelni, rögzíteni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
sgergi
veterán
válasz bocsika #3755 üzenetére
Annyira azért nem bonyolult a rendszer.
Olyat vegyél, ami 2 oldalról felszerelhető, mert az később is jobban használható. A 9 és 9,2cm-es, az ugyanakkora, a szabvány 92 mm, de sokszor írnak 9 cm-t helyette. A 25mm vastag az az átlagos venti, olyat válassz. Csatlakozóból pedig mindegy, hogy 3 vagy 4 tűs, ugyanis a lapon csak 3 tűs csatlakozó van. Ha ezek megvannak, akkor ha minden igaz 2 féle venti marad az L-es és az L nélküli. Ott már csak a fordulatszámban van különbség, azt pedig te tudod eldönteni, hogy melyik fog kelleni.
A felszerelést ugyan úgy meg tudod oldani, mint a gyárival.
[ Szerkesztve ]
-
bocsika
aktív tag
Már elnézést, de még mindig hülyén halok meg. Szépen körülírtad. De egyszerűbb lett volna konkrétan belinkelni. Mivel nem sok információ van kiírva és a képek is szerintem illusztrációk. Az L verziót sem tudom mi lenne mert semmi ilyesmiről nincs leírás itt. Jelenleg az alaplap szabályozza a fordulatát. Lövésem sincs hogy most ez sima vagy PWM-es.
Szerelés. Akkor ha leszedjük a régit akkor annak a felfogatópöckeivel ezt is fel lehet rakni? -
sgergi
veterán
válasz bocsika #3757 üzenetére
Ezt vagy ezt válaszd. Ha minden igaz, akkor a másodiknak nagyobb a fordulatszáma. (AC honlapján a régi ventik már nincsenek fennt, csak az új széria). Jelenlegi ventid fordulatszáma sem pwm-mel van szabályozva, mert ahogy nézem 3 tűs az a laplapon lévő venti csatlakozója, de javíts ki, ha tévedek. A szerelés ugyan olyan, mint a gyárival, ugyanolyan lyukak vannak rajta, tehát ugyan úgy feltehető.
[ Szerkesztve ]
-
vdrummer
csendes tag
Hali! Pár szó a ventiről
Asus p5kc ben intel c2d E6550 2,3 ról 2,8 ra húzva(ram nem engedi tovább ) Terhelés alatt silent módban 50 °C alatt tartja a cpu hőmérsékletet. A magokét is
Nyugalmi állapotban van, hogy 35 fokot mutat everest a kupakra. Szintén silent mód.
Silent módban 1000 és 1500 rpm körül változik a sebessége.
az alaplap fix 35 fokon szokott lenni mindig pedig sokan elégedetlenek a p5k hűtésével. Nekem szerencsére bevállt minden A hűtőt pedig csak ajánlani tudom!
Anyi kis problémám volt vele, hogy nehéz volt a rögzítő "csapokat" beletuszkolni kattanásik, már-már hajolt el az alaplap de kicsit megdöntve a rácsot könnyebben megy tényleg csak picit megdöntve
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Valakinek van róla tapasztalata hogy a tx3 egy phenom II x4 955-öt 3,6 ra húzva bír-e?
-
törölt tag
No meg is érkezett be is szereltem
Idle 32 - 33 fok ebben a hőségben . Ami érdekesebb, hogy terhelésre sem megy 44 - 45 fölé . Ami mindjárt 12 fok nyereség a régihez - gyári aluminium AMD szörnyhöz - képest
Természetesen volt egy kis bénázás, elsőnek kicsit sok paszta lett rátéve, így a felesleget, amit félrenyomott a hűtő a proci tetejéről óvatosan leszedtem .
Sokáig molyoltam a Cooler felpakolásával is , de az is meglett természetesen előbb mint a processzora pakolás.
Úgy gondoltam, hogy oldalt fog elhelyezkedni, de választhattam, hogy lentről szívja felfele a levegőt, vagy fentről lefele ...
Amúgy a BIOS-ban így néz ki :
-
törölt tag
-
ooorrrsss
csendes tag
Hali!
Cooler Master Hyper TX-et lehet s1156 fölé rakni valahogy?! Természetesen a régi rendszeren amin volt AMD-s lefogató volt, most az a kérdés hogy vmilyen átalakítóval rámegy az intel 115x-re? sima TX nr.1 -
sgergi
veterán
válasz ooorrrsss #3772 üzenetére
Ha tx1-ed van, akkor elvileg neked csak AMD-s lefogatód van. Ha ez igaz, akkor nem fogod tudni feltenni 1156-osra. Akkor lenne esélyed, ha lenne a hűtődhöz 775-ös lefogató, de az csak tx2-től kezdve van, akkor barkácsolással megoldható a dolog. Különben új hűtőt kell venned.
-
szumo
senior tag
A 775 és az 115x felfogatása jócskán eltér. Nekem a hyper212 plus-on rendesen át kellett állítanom a felfogató csavarok helyét. Mind 1-el kintebi bevágásba került.
Szóval a 775-ös keret kicsi, hacsak a tx2-tx3-on nem lehet állítani a lefogatást.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
sgergi
veterán
tx3-on lehet állítani. tx2-höz csak 775-ös lefogató van, de kis csalással megoldható a felfogatás, ha a hűtő a gyári intel pöckös megoldást alkalmazza. A két foglalat között csak 3mm a különbség, egy vékony csavar alkalmazásával áthidalható. Nálad azért nehéz az áttérés. mert a hyper212 plus-nak nem gyári inteles lefogatója van.
-
hatter
tag
Sziasztok!
Szimpatizálok a Cooler Master TX3-al csak hát nem tudom hogy a Q8300 Quad-hoz elég volna -e? Ajánlani esetleg tudtok valami mást ha ez nem volna elég?
Tuningolni nem tervezek max egy kicsit. Amúgy most a gyári Intel-es hűtővel megy, netezéssel 60fok körül 1100-1300 percenkénti fordulattal Cod4-el kb 70-72 fok 1700-2000-es fordulattal.
Köszönöm válaszokat! -
zolka95
őstag
Sziasztok!
vettem egy tx3-asat intel procihoz
nem csináltam még ilyet szóval nem értek hozzá
a propellert már feltettem, azokat a műanyag csavarokat is feltudom tenni, de van még hozzá fém alkatrész
http://www.youtube.com/watch?v=eMb99T2g0ME
ebben a videóban amd procihoz van az az alkatrész
ha jól értem akkor nekem azt nem kell feltenni, csak azokat a pöcköket, igaz?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
törölt tag
Azt szeretném megkérdezni - mivel nem néztem meg mikor rányomtam - , hogy a TX3 -hoz járó Pasta milyen pontosan?
Mert nagyon jó, és a régi gépemben lévő AC Freezer PRO- hoz is ilyet akarok majd , ha újra pasztázni kell.
-
kanál01
tag
sziasztok, Hyper TX3-ra szeretnék a hátsó felére is ventit tenni, elől a gyári van, és
100%-ob járatom, hangerő nem számít...milyen 9cm-es hűtőt javasolnátok?
köszi előre is!
-
zakacs
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy TX3-at a 2500k procimra, és meg vagyok vele elégedve. Szoftveresen lehalkítottam a ventijét, hogy csak 60 fok fölött menjen a 1100-1200 fordulat fölé. ( Nálam ez a legalacsonyabb fordulata valamiért). Meglepően sokági bírja 60 fok alatt tartani így is, pedig direkt meghúztam picikét a processzort (4.2GHz, 1.2 volt). Szal nagyon tetszik és még kicsi is meg könnyű is.
Viszont! Ha felpörög akkor nagyon hangos, és ez zavar. Bár ilyet csak intelburntestel csinált idáig, de akkor is. Néztem 9 centis ventilátorokat, leginkább a swif2 és noctua ventieink akadt meg a szemem, hiszen ezeknek 1100-es fordulaton sokkal nagyon a légszállításuk mint a TX3 ventijének. 40 m^3/h érték körül vannak. Lehetséges ez? Ugyanakkora venti hasonló fordulatszámon dupla légszállítást produkáljon? Ha igaz lehet lecserélem.
Ha valakinek van tapasztalata az említett ventilátorokkal, írhatna nekem.Előre is köszönöm
zakacs
-
Dan-szan
senior tag
Egy ilyen TX3 elég lehűteni (halkan ez fontos!! ) egy i5 2400 procit? Amennyiben nem, mi jöhet szóba árban itt körül + kb 2k?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
zakacs
csendes tag
válasz Dan-szan #3787 üzenetére
Az én 2500K-mat lehűti, és halk is, de ehhez szoftveresen állítani kell rajta hogy mikor mennyit pörögjön a venti. Az hogy meddig melegszik a proci sok mindentől függ. 40 fokos szoba nem túl nyerő és a rosszul levegőző ház sem. Ha azt akarod hogy minden körülmények között halk legyen az nem biztos hogy menni fog, esetleg a 212+-al menne az +3k. Szerintem burntesten az is felhangosodik. Az ilyen "mindighalk" hűtők 10k felett vannak.(pl mugen 2). De annyi pénzt nem biztos hogy ér áldozni. Én a 45k procimhoz is TX3-at vettem, mert ez is elég.
-
zolka95
őstag
Hellóka!
Ha veszek még egy ventit a hűtőre, akkor azt hova dugjam az alaplapon?
régen olvastam hogy mindegy hogy system fan vagy cpu fan, akármelyikbe dughatom, mert úgy is működik
ez igaz?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest